SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Sorunu Kim Çözecek?!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından1990’lı yılların başında gündeme getirilerek projelendirilen fakat bugüne kadar bitirilemeyen Güney kuşak yolu, mağdur üretmeye devam ediyor. Yaklaşık 15 yıl önce yolun geçeceği güzergahlarında bulunan ağaçlarını kesen ve binalarını yıkan çevre sakinleri şimdi de durumlarını anlatacak muhatap bulamıyor. 3.5 Km’si kentsel dönüşüm kapsamında olan ve yaklaşık 10 km. uzunluğunda olacak Güney kuşak yolu güzergahlarında oturan çevre sakinlerine belediye yetkilileri TOKİ’yi adres gösteriyor. 
 
Doğuda Çöşnük mahallesinden başlayarak şehrin güneyinden geçip batıda Karakavak bölgesinde biten Güney Kuşak yolu güzergahında olan ve kentsel dönüşüm bölgesi kapsamına alınan Fırat, İnderesi, Yamaç, Beydağı, ve Başharık Mahallelerinde oturan sakinler, durumlarının belirsizliğinden yakınarak “Kuşak yolu projesi 20 yıldır devam ediyor. Bölgemiz aynı zamanda Kentsel dönüşüm kapsamında. Kentsel dönüşüm bölgesinde oturan bizler kimle anlaşacağız? Anlaşmanın yöntemi nasıl olacak? Belediye bizlere TOKİ’yi adres gösteriyor. Ama TOKİ’nin bir birimi bile yok. Biz kime gideceğiz? Muhatabımız kim olacak?” dediler.
 
Belediye kanadından ise, "Sıkıntı TOKİ’nin bir biriminin olmamasından kaynaklanıyor. Konuyu defalarca gündeme getirdiğimiz halde maalesef olmadı. Ama bizim de yapabileceğimiz bir şey yok. Ayrıca TOKİ’nin uygulamaları standart. Her yerde aynı standartları uyguluyorlar. Vatandaşlarla oturup anlaşıyorlar. Kentsel dönüşüm dışında kalan diğer bölgelerde ise büyük oranda uygulama tamamlanmış durumda. Kalan az bir bölge var. Orada da şuyulandırmaya gideceğiz” savunması yapılıyor.. 
 
PROJENİN GEÇMİŞİ..
Malatya belediyesi tarafından 1990’lı yılların başında ödeneğinin Karayolları'ndan karşılanabilmesi amacıyla "Güney Kuşak Çevreyolu" diye adlandırılan yol, 35 metre genişliğinde, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda planlanmıştı. Ancak Karayolları, bu projeye sıcak bakmayınca, kamulaştırma işlemleri uzadı, vatandaş da mağdur edildi.
 
Yol güzergahı; Karakavak Mahallesi FahriKayahan bulvarından başlayarak Çilesiz-Aşağıbağlar, Cemal Gürsel, Beydağı, Yamaç, Fırat mahallelerinden geçip Çöşnük kavşağına bağlanıyor. Yolun batı tarafı olan Fahri Kayahan Bulvarı belediye tarafından açılırken, doğu tarafında da küçük bir bölüm Çöşnük bölgesinde açıldı. Bu arada 35 metrelik yol projesi, 50 metreye çıkarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız