SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Soruya Yanıtı 'Evet' İse Erkal Haklı!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Vali, Belediye Başkanı, bazı meslek kuruluşlarının temsilcileri ile AKP'li siyasilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptıkları ziyaretten haberdar edilmemelerine tepki gösteren milletvekillerine AKP Milletvekili Münir Erkal'ın verdiği yanıta, CHP Milletvekili Muharrem Kılıç'ın yanıtı gecikmedi. CHP Milletvekili Kılıç, Erkal'a sordu: "Sayın Başbakana yapılan ziyaret, AKP Malatya örgütünün ve AKP Malatya milletvekillerinin bir parti etkinliği midir?"

Kılıç, muhalefet milletvekillerinin Başbakanla görüşmeye davet edilmemesine ilişkin eleştiriler karşısında verdiği "Çağırmak zorunda mıyız?" yanıtına karşı, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan, Malatya'nın sorunlarına çözüm bulunması amacıyla sayın Vali başkanlığında bir heyetle ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretle ilgili olarak heyette muhalefetten kimsenin bulunmaması, muhalefet milletvekillerine bilgi verilmemesi ve çağrılmamasıyla ilgili yapmış olduğumuz açıklamaya AKP Malatya Milletvekili sayın Münir Erkal tarafından 'Çağırmak zorunda mıyız?' denilerek açıklama yapılmıştır.

Bu konuya açıklama getirmek gereği doğmuştur.

Sayın Erkal'a şunu sormak istiyorum. Sayın Başbakana yapılan ziyaret, AKP Malatya örgütünün ve AKP Malatya milletvekillerinin bir parti etkinliği midir? Bu sorunun yanıtı evet ise sayın Erkal'ın tepkisi haklıdır. Bir parti etkinliğinde diğer partilerin temsilcilerinin ve milletvekillerinin bulunmaması o partinin takdirindeki bir olaydır. Bu bir parti etkinliği ise sayın Valinin, Malatya Eğitim Vakfının, Kayısı Birlik Genel Müdürünün, ESOB Başkanının, TSO başkanının ve diğer katılımcılarının heyette bulunmasının açıklaması nedir?

Ancak, basına yansıdığı kadarıyla bu ziyaret, devlet yetkililerinin ve sivil kitle örgütlerinin katıldığı, Malatya'yı kucaklayan bir çalışma olduğu şeklindedir. Bu ziyaretin randevusunun sayın Erkal tarafından alınmasının çok fazla bir önemi olmasa gerek.

Kaldı ki sayın Başbakan'a yapılan ziyaret, onun AKP Genel Başkanı olduğu için yapılan bir ziyaret de değildir. Sayın Başbakan, bu sıfatıyla parti kimliğinin dışındadır. Başbakan, sadece AKP'lilerin mi başbakanıdır? Eğer böyle düşünülürse sayın Başbakan'ın meşruiyetine gölge düşürülmüş olur.

Bu gibi çalışmalarda özellikle devlet yetkililerinin daha dikkatli olması ve parti çalışması mahiyetindeki etkinliklerde rol almamaları gerekir. Parti çalışması değil de Malatya'yı temsilen yapılan bir çalışma ise de heyetin ona göre oluşturulması gerekir. İktidarlar gelip geçicidir. Bu ülke şimdiye kadar çok iktidarlar gördü. Devlet yetkililerine düşen görev toplumda her kesime eşit uzaklıkta olmaktır.

Bu açıklamayı, sayın Erkal'ın yaptığı açıklamada tepkimizin mantığını anlamadığını belirttiği için yapmak durumunda kaldım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız