SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Standartta Türkiye'de İkincisi Yok"

0
Güncellendi - 2018-07-15 06:28:01
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrenci kayıtları almaya başlayan Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Türkiye'de örnek olabilecek bir formatta hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye’de ilk üç içerisinde bulunan Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi, öğrenci kayıtlarını kabul etmeye başlaması ile birlikte eğitimlere de başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde incelemede bulunarak, burada görev yapan çalışanlarla bir araya geldi. Engelsiz yaşam Merkezi’ni de gezen Başkan Gürkan, daha sonra burada bir açıklamada bulundu.

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Türkiye'de örnek olabilecek bir formatta olduğunu belirterek, “Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi hakikaten Türkiye'nin ilklerinden bir tanesi. Sadece bölgeye hizmet eden yapı formatında değil, aynı zamanda Türkiye'de örnek olabilecek bir formatta. Biz, şimdiye kadar Türkiye'nin ilk 3'ünde şeklinde ifadeler kullanıyorduk. Görmediğimiz yerlerde daha standardı yüksek belki Engelsiz Yaşam Merkezi var diye düşünüyorduk, ama yapmış olduğumuz incelemelerde ve araştırmalarda ise bu standartta, bu kalitede,  bu nitelikte, bu varyasyonları içerisinde barındıran ikinci bir engelli merkezi olmadığını da gördük. Bunu da gururla ifade etmek istiyorum. Ben Engelsiz Yaşam Merkezimiz, çok varyasyonlu demiştim. Bir tarafta içinde küçükler için, büyükler için engelliler için yüzme havuzunun olduğu, bir tarafta kütüphanelerin, kafeteryaların olduğu, her türlü sportif aktivitelerin ve fizik tedavi ünitelerinin bulunduğu bir mekan. Dış mekan da ise hobi bahçeleri diye tabir ettiğimiz ve dış mekan fıtness spor aletleri dediğimiz aletlerimiz mevcut. Buraya gelen kişiler sportif aktivite açısından, hem kültür fizik sporunun yapılması anlamında, hem eğlenme anlamında, hem zamanını geçirme anlamında, her türlü varyasyonlar düşünülerek herkese hitap edebilecek bir yapı formatında hazırlanmış. Şuanda da 30 civarında öğrencimiz gelmeye başladı. Önümüzdeki haftalarda bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Buradaki çalışmalar bizzat gerçek anlamda başladığı zaman Türkiye'nin öncüsü ve Türkiye'nin ilki olduğunda, vatandaşlarımızda, gelen insanlarımızda görecektir diye düşünüyorum. Biz, bazen böyle Türkiye'nin ilki diye ifade ettiğimizde farklı algılama durumunda olanlar olabilir. Biz, araştırma sonucunda bunun Türkiye'nin ilki olduğunu, burada altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin başta Malatya'mıza, Battalgazi'mize ve bölgemizdeki insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • GEZGİN (5 yıl önce)
    BİNANIN İÇİNİ TEK TEK BÖLÜMLERİ GÖSTERSENİZ, TÜRKİYEDE 2. OLDUĞU SÖYLENEN ALET VE MAKİNALARI GÖSTERSENİZ HERKES GÖRSE BİZDE ÖĞRENSEK. TÜRKİYE'DE RESMİ VE ÖZEL YÜZLERCE HASTANELERDE FİZİK TEDAVİ ÜNİTELERİ VAR. ADI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ OLDUĞU İÇİN BELKİ 2. OLABİLİR, İMKANLARI KIYASLARSANIZ TÜRKİYEDE BELKİ 500. SIRAYA ,BELKİ 1.500 SIRAYA GİREBİLİR
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya kombi (5 yıl önce)
    Gayet güzel olmuş emeği geçen herkesin eline sağlık.Umarız bu tür güzel haberler daha fazla artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arda (5 yıl önce)
    Helal olsun reklamsız iş yaptı adam. Arkamızı dönüyoruz işi bitirmiş
    0
    0
    Yanıtla