SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Statla Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:02
A- A+ PAYLAŞ
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Yeni Malatyaspor sahasında Kocaelispor'u Erman Yıldırım'ın kaydettiği golle 1-0 yenerek, üst üste 3. galibiyetini aldı. 
 
Karşılaşma sonrası gazetecilere bir açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu, "Sonuç itibariyle 3 puan bizim için sevindirici. Fakat oyunun genelinde çokta hoşnut olmadığımız bir futbol sergiledik. Konsantrasyondan biraz korkmuştuk. En büyük rakibimiz konsantrasyondu ve onu da bu maçta fazlasıyla hissettik. Hocamızın da maç öncesinde buna yönelik çalışmaları oldu. Ama yinede bu sıkıntıyı yaşadık. Dönem dönem rakibimize pozisyonlar verdik. Bunun yanında birçok pozisyon bulduk, değerlendiremedik. Eksiklerimizde vardı ama bu maçın mazereti yoktu. Bu maçı her hal ve şartta kazanmamız gerekiyordu. Sonuç olarak futbol bizi tatmin etmese de, altın değerinde bir 3 puan aldık" dedi. 
 
Yönetim kurulu olarak kısa vadeli planlar yapmadıklarına dikkat çeken Mumcu, şunları aktardı; "Biz kendimizi belirli bir süre ya da yılla sınırlamış değiliz. Bunu arkadaşlarımızla birlikte görev olarak kabul ettik. Elbette burada kendimizi dar sürelerle sınırlamamız düşünülmemelidir. Biz tamamen Malatya futboluna; teknik heyetimizle, yönetim kurulundaki arkadaşlarla nasıl katkı sağlarız, ilerisi için neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Kesinlikle bir aymazlık içerisinde değiliz. Olması gereken neyse, mevcut ve kısıtlı imkanlarımızla elimizden gelenin fazlasını yapmayla alakalı düşüncelerimiz ve çalışmalarımız var. Biz olayı 2-3 ay ya da yarı sezonluk olarak düşünmedik. Biz olmayız, başkaları gelir. Ama önemli olan kulübün alt dinamiklerinin sağlam olmasıdır. Gerek aldığımız futbolcu arkadaşlarımız gerek gönderdiğimiz arkadaşlarla biz bu endişelerle bütün bunları yaptık. İnşallah doğru yolda oluruz. Önümüzdeki maçlar itibariyle de takımımız daha iyi tahlil edebiliyoruz. Eksiklerimizi daha iyi görüyoruz. Kesinlikle kısa vadeli düşünmüyoruz." 
 
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç ise "Yan toptan attığımız golle maça galip başladık. Bu süreçte pozisyonları kaçırdıkça tabi Kocaelispor genç oyunculardan kurulu bir ekip kontra ataklar yedik. Biz maçtan önce kontra atak yememek istiyorduk. Çünkü kontra atağa dayalı bir oyun sistemleri var. Maalesef birkaç tane kontra atak pozisyonu verdik ki, hemen ilk yarının sonlarında net pozisyonları var. Devre arasına 1-1 girebilirdik. İkinci yarı itibariyle tekrar pozisyon üstünlüğü bizde olmasına rağmen sahanında çok elvermemesi nedeniyle bu pozisyonları gole çeviremedik. Maç bu şekilde sonuçlandı. Daha farklı olabilirdi. Daha iyi oyunla kazanabilirdik. Ama sonuçta bu şartlarda alınmış 3 puan bizim için her zaman artıdır. Puanımızı 22'ye çıkarttık. Üst üste 3. Maçımızı kazanıyoruz. Amacımız yukarıdaki ekipleri yakalamak" diye konuştu. 
 
Tecrübeli teknik adam, gelecekle alakalı planlarının olduğunu vurgulayarak, "Geldiğim günden beri rahat bir çalışma ortamım var. Yönetim kurulu düzgün insanlardan kurulu. Kendi alanımız tamamen bize ait. Öbür türlü olsa zaten çalışmam mümkün değil. Hiçbir yerde de öyle çalışmadım. Gelecekle alakalı planlarımız bize ait ama bu yönetim kuruluyla da karşılıklı fikir alış verişiyle ortak noktaları yakalayabiliyoruz. Futbolda yarınlar çok uzun. Gönül ister ki çok uzun süreçte çalışalım. Bir kulüpte başarılara imza atalım. Temennimiz bu. Yeni Malatyaspor camiası bence buna hazırlanmalı. Artık beklentide var. Temellerde şimdiden daha sağlıklı atılmalı diye düşünüyorum. Ama şu çok önemli bir konu ki, bu statla olmaz. Bu zeminle olmaz. Malatya'ya bu yakışmıyor" şeklinde konuştu. 
 
Kocaelispor Teknik Direktörü Ekrem Albayrak da, "Takımımız daha iyi duruma gelecek ama lig bizi benimseyip, tutacak mı? Bilemiyoruz. Kalan maçlarımızda devamlı 3 puanı kovalayacağız. Beraberlik ya da hata yapma gibi bir lüksümüz yok. Son dakikaya kadar bütün mücadeleyi yapacağız. Takımımız elinden geleni yaptıktan sonra küme düşerse, bu seferde düşürdüğümüz takımı çıkarmak için çalışacağız. Ama bundan daha dibi görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız