SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Su Sağlıklı mı Şimdi?''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya'da içmesuyu ile ilgili bazı endişeler bulunduğunu, son zamanlarda şebeke suyunun ne kadar sağlıklı olduğu konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Asiltürk, düzenlediği basın toplantısında, bir apartmanın 6. katındaki dairenin musluklarından akan "bulanık" suyun bulunduğu kavanozu basın mensuplarına gösterdi ve şöyle konuştu:

"Malatya’da geçen yıl suda meydana gelen olumsuzluk ve ardından çok sayıda insanın hastalanarak perişan olması akıllardan halen silinemedi. Kentte sürdürülen alt yapı çalışmalarının da etkisiyle suya kanalizasyon karışması sonucunda su kirlenmiş, şebeke suyunu kullanan halkımız mağdur duruma düşmüştü. Malatya’nın tüm Türkiye’ye reklâm olduğu o zaman unutmamız mümkün değil.

Bu yıl doğal gaz çalışması olması nedeniyle yine kentte hararetli bir şekilde alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Bu süreçte yetkili kurumlar suyun yeniden kirlenmemesi, insanların hastalanmaması için hassasiyet sergilediklerini söylüyor. İnsanlar da bu söylemlere güvenerek şebeke suyunu rahat bir şekilde tüketiyor.

Ancak son zamanlarda şebeke suyunda gözlenen bazı önemli olumsuzluklar, endişe doğuracak nitelikte. Amacımız bir bardak suda fırtına koparmak değil. Başta Malatya Belediyesi yetkilileri olmak üzere, Sağlık İl Müdürlüğü, Valilik ve ilgili tüm kurumları göreve davet ediyoruz.
Görmekte olduğunuz bu su, bir apartmanın 6. katından, şebekeden gelen sudur. Son derece olumsuz koşullarda bulunan suyun insan sağlığına zarar getireceği muhakkaktır.

Belirli bir noktadan akan bu suyun, şehrin daha başka hangi noktalarından bu şekilde akıp akmadığını, çamurla karışık akan bu suyun içerisinde kanalizasyon bulantılarının olup olmadığını bilmiyoruz.

Bizim görevimiz, yetkilileri konuyla ilgili uyararak teyakkuza davet etmektir.

Tüm Malatya kamuoyu önünde yetkilileri göreve davet ediyoruz. Suları bir kez daha ciddiyetle tahlil edin ve geçen sene meydana gelen olumsuzluklara mahal vermeyin.

Yaptığımız bu uyarı, kamuoyunu boş yere rahatsız etme, insanları endişeye sevk etme şeklinde algılanmasın.

Unutulmasın ki, geçen sene, su vakalarının yaşanmasından çok öncesinde karşılaşılan bazı olumsuzluklar nedeniyle yetkililer göreve davet edilmiş, ancak ne yazık ki Sayın Belediye Başkanı H. Cemal Akın, kameraların önünde şebeke suyunu içerek, “Suyumuzda kesinlikle problem yok, rahatlıkla içebilirsiniz” demişti. Ancak daha sonradan durumun böyle olmadığı yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ispat edilmiş, şebeke suyuna kanalizasyon suyu karıştığı ispatlanmıştı.

Geçen yıl basın kuruluşlarından, borsa ve döviz değerleri takip eder gibi, her geçen gün sayısı artan ishal vakalarını üzülerek takip etmek durumunda kalmıştık.
Geçen yıl yaşanan bu olumsuzlukların tekerrür etmemesi için yetkilileri önemle göreve davet ediyoruz. Eğer şebeke suyunda bir olumsuzluk varsa bunu mutlaka halka bildirin. Halkımızın zarar görmesini engelleyin…"

Asiltürk, ellerindeki "bulanık" su numunesini, tahlil için İnönü Üniversitesi'ne göndereceklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız