SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Suçsa Suç İşliyorum"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:41
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Ergin, çözüm süreciyle ilgili, ''Bir savcı, 'siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz' diye hesap mı soracak? Bu suçsa, ben bu suçu işliyorum'' dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Ergin, çözüm sürecinin aşamalarında, eylemsizlik, yurt dışına çıkma, demokratik adımların atılması ve sonuçta normalleşme sürecinin öngörüldüğünü belirtti. Ergin, takvime bağlı olan sürecin, işledikçe kamuoyu tarafından takip edilebileceğini kaydetti. 

Detaylara boğmamak gereken süreçte şu anda önemli adımlar atıldığını ve önemli mesafelerin geçildiğini vurgulayan Ergin, şu anda eylemsizlikle beraber çekilme, yurt dışına çıkma sürecinin işleyeceğini ve bunun takip edileceğini ifade etti. 

Çekilmenin toplumun gözü önünde, ''şuradan 3, şuradan 5 kişi çıktı'' şeklinde olmayacağını dile getiren Ergin, ''Ama bunu herkes algılayacak, toplum bunu hissedecek'' dedi. 

Yaz bitmeden 

Bakan Ergin, ''Eylemsizlik ve yurt dışına çıkış, yaz bitmeden tamamlanması gereken bir aşama. Yaz bitmeden diyorum, artık şartlara göre bakılacak. Sonuç itibariyle bu sorunun Türkiye'nin gündeminden çıkarılmasını hedefleyen bir çalışma içindeyiz. Ümit ediyorum ki seçim takvimi başlamadan bu sorunu aşmış oluruz'' diye konuştu. 

Akil insanlar komisyonu 

Akil insanlar komisyonunun ne zaman kurulacağı, yasaya ihtiyaç bulunup bulunmadığı sorusu üzerine de Ergin, şunları kaydetti: 

''Akil insanlar dediğimiz grup ya da çalışma ekibi sivil inisiyatifin kendisidir. Siz bunu belli bir statüye, yasaya yaslamaya çalışırsanız sivillik özelliğini kaybeder, bir kurum haline gelir. 

Bu da fonksiyonlarına zarar verir. Sivil olarak kalması, bu şekilde çalışması çok daha anlamlı. Bir yasal düzenlemeye ihtiyaç yok.''  

Bu suçsa... 

BDP'nin süreci yönetenlerle ilgili yasal teminat istediğinin hatırlatılmasına karşılık da Ergin, bu aşamada yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını dile getirdi. ''Bir savcı çıkar da dava açarsa çok zor durumda kalabiliriz şeklinde kaygı var'' denilmesi üzerine Ergin, şöyle konuştu: 

''Bir savcı çıktığında, 'siz niye Türkiye'ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz diye hesap mı soracaktır? Akan kanın, göz yaşının dindirilmesi için niçin gayret ediyorsunuz diye mi soracaktır? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız