SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sulama Yasal Kapsama Alınmalı"

0
Güncellendi - 2016-08-23 02:45:52
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, sulama kanallarının üst kısmındaki tarla ve bahçelerde resmi izin olmadan yapılan sulama işleminin yasal kapsama alınması gerektiğini bildirdi.

Küçükşahin, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Gündüzbey Ağyol çıkışlı iki adet sulama kanalından birisi Akseki'nin doğu yamaçlarından Örnek köy’e doğru (Çerkez Yazısı kanalı), diğeri Gündüzbey meskûn mahallinin doğusundan Gedik'e (Besleme kanalı) uzanmaktadır.

Rakım olarak sulama kanalının altında kalan bahçe sahipleri resmi olarak kanallardan su temin ederken, kanalın üzerinde kalan arazi sahipleri pompa vasıtasıyla kanaldan su çekip bahçelerini gayri resmi olarak sulamaktadır.

Kanalın üzerinde kalan bahçe sahipleri, enerji müsaadesine esas olmak üzere Sulama Birliği'nden resmi yazı istediklerinde, resmi yazı verilmemektedir. Yaptığımız araştırmada, 2014 yılından itibaren kanalın üzerinde bulunan tarım arazilerinin sulanması için resmi izin verilmediğini, ancak kaçak sulama yapılmasına müsamaha gösterildiğini, bu bağlamda kaçak sulama yapan vatandaşların su paralarının Sulama Birliği'ne ödenmesinde bir sorun çıkmadığını öğrendik.

Sulama Birliğinde konuştuğumuz bir görevli "Enerji müsaadesi vermiyoruz, suyu kullanın, ancak kullanmanız gereken suyu yasal olarak veremiyoruz" dedi. Biraz daha yol göstermek adına, enerji müsaadesi için resmi yazı verilebilmesi için "Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile görüşün" tavsiyesinde bulundu.

Sorun; Sulama Birliği kanalın üzerinde kalan arazilerin sulanması yönünde resmi izin vermezken, kaçak kullanıma ses çıkarmamaktadır. Dolayısıyla resmi yazı verildiğinde kanaldan alınan su miktarında bir değişiklik olmayacaktır. Bununla birlikte ilgili kurum görevlileri de sorunun farkındadır.

Mevcut sorunun giderilebilmesi için kanallardan su alarak kaçak sulama yapılan bahçelerin yasal kapsam içerisine alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir."

FOTO: Arşiv

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız