SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Suyla Sulanan Tüketiliyor!"

A- A+ PAYLAŞ
 
Kanalizasyon ana şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle sulama kanalına karışan sağlıksız sular vatandaşların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Sorunlarına yetkililer nezdinde çözüm bulamadıklarını belirten Hatunsuyu beldesi sakinleri, konuyu CHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya aktararak çözüm için yardım istediler. Kendi ektikleri sebzeleri evlerine götürememekten şikayet eden vatandaşlar, “Yetkililer artık sesimizi duysunlar” diyerek tepkilerini dile getirdi. Konuyla ilgili MASKİ yetkilileri sessiz kalmayı tercih ederken, Battalgazi Sulama Birliği başkanı "Soruna şu anda müdahale imkansız. Arıtma tesisinin bitmesini bekliyoruz" diye konuştu
 
Yetkililerin yaşanan soruna gayri ciddi yaklaştığını, arızanın üzerinden 16 gün geçtiği halde hiçbir önlem alınmadığını ileri süren yöre sakinleri,  “Sebze ve meyve ektiğimiz halde bunları evimize götüremiyoruz” diyerek şikayet ederken CHP Vekili Ağbaba ise, “Bu tam bir rezalet. Toprağımızı ve ağaçlarımızı uzun vadede yok edecek olan bu rezalete yetkililer bir an önce dur demeli. Onları görevlerini yapmaya davet ediyorum”  ifadelerini kullandı.
 
CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk ile Dilek ve çevre köylerinde inceleme ve teşekkür gezileri yapan CHP Milletvekili Ağbaba’ya, yöre sakinlerinin yaşadıkları en büyük sorunu anlattı. Köylülerin, sulama suyu kanalına karışan kanalizasyon suyu problemi yaşadıklarını söylemeleri üzerine bölgeye giden CHP Milletvekili Ağbaba ile İl Başkanı Baştürk,  gördükleri feci manzara karşısında şaşkına döndüler.
 
“BU ÜRÜNLERİ MALATYALILAR TÜKETİYOR”
Kanalizasyon borusunun patladığı ve sulama suyuna karıştığı yerde bir konuşma yapan Ağbaba, “Malatya’nın birçok yerinde maalesef böyle kanalizasyon suyu açıkta gidiyor. Malatya’da sulama suyunda gayri ciddi hareket ediliyor. Geçen dönemde, organize sanayinden çıkan sular maalesef birçok bölgeyi mahvetti. Bu kanalizasyon suyu burada kayısı ağaçlarını, meyveciliği, sebzeciliği öldürüyor. İlgililerin daha ciddi hareket etmesini istiyoruz. Buraya davet ediyoruz. Bu rezilliği görmelerini istiyoruz. Yetkililer hala neden bu sorunu çözmüyorlar anlamak mümkün değil. Malatya tarımı ve özelikle kayısısı ile ön plana çıkmış bir şehir. Şimdi buradan akan kanalizasyon suları ile yetiştirilen ağaçlar elbette birkaç yıl sonra hastalanacaklar. Bu sebze ve meyvelerin Malatya halkı tarafından tüketiliyor olması da içler acısı bir durum. Burada yaşanılan sorunu kabul etmek mümkün değil. Bir birey olarak bu durumu kınıyorum” diyerek yetkilileri göreve davet etti.
 
BAŞVURULARIMIZ SONUÇSUZ!
Ağbaba ve Baştürk’ü görüp kanalizasyon borusunun patladığı yere gelen bazı vatandaşlar,  15 gün önce kanalizasyon borusunun patladığını belirterek,  “15 gündür başvuru yapıyoruz. Telefon ediyoruz. Ancak soruna çözüm bulunmuyor. Kanalizasyon suyunun sulama suyuna karışması nedeniyle kayısı ağaçlarını ve sebze-meyveleri mecburen bu suyla suluyoruz. Ancak biz de sebze ve meyveyi kendi bahçemizden değil, gidip şehirden alıp geliyoruz. Yetkililer artık sesimizi duysunlar.” diyerek yetkilileri şikayet ettiler.
 
“ARITMA TESİSİNİ BEKLİYORUZ”
Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Ramazan Ak ise şu an soruna müdahale etmenin imkansız olduğunu belirterek şöyle dedi:
 
“Patlayan boruyu değiştirmek 1-2 sene sürer. Ayrıca Organizenin atık suyu da kanala karışıyor. Şu an arıtma tesisinin bitmesini bekliyoruz. İnşallah Ocak ayında tesis devreye girecek. Zaten sulama sezonunun bitmesine de bir ay kaldı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız