SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Tabloda 3 Malatyaspor'lu Vardı

A- A+ PAYLAŞ

Önceki sezon sonunda, Malatya'da Malatyaspor'a 4-1 mağlup olarak Süper Lig'den düşen Sakaryaspor, Ankara'da oynanan Süper Lige çıkma karşılaşmalarının finalinde, Altay'ı aynı sonuçla 4-1 yenerek yeniden Süper Lige yükselirken, bu tablonun kahramanları arasında "devre arasında" dönemin teknik direktörü Ziya Doğan'ın isteği doğrultusunda kiraya verilen 3 futbolcu da vardı. Bunlar, devre arasında Sakaryaspor'a gittikten sonra, adeta "fırtına gibi esen" ve golleri peşpeşe sıralayan, son final maçında da 2 süper gole imza atan Taner Demirbaş ile yine ara transferde kiraya verilen Ramazan Kahya ve Mehmet Budak'tı. Malatyaspor, Süper Lige, Gaziantep'teki maçta 1-0 yenilerek veda edip, sahada ve tribünlerde "hüzün" yaşarken, Malatyaspor'un o dönemki teknik direktörü Doğan'ın gönderdiği 3 futbolcu, Sakaryaspor forması altında, Süper Lige yükselerek, üstteki sevinç yumağının içerisinde yeraldılar.

TANER, 20 GOL..
Malatyaspor'un geçtiğimiz yaz transfer döneminde, Kayseri Erciyesspor'dan transfer ettiği golcü oyuncu Taner Demirbaş, "golcü" özelliğine karşın, gerek Feyyaz Uçar'ın 4 maçlık yönetiminde, gerekse daha sonra Ziya Doğan yönetimindeki ilk yarının 13 maçında pek forma şansı bulamamıştı. Taner, ilk yarıda sonradan oyuna alındığı maçlarda ise özellikle asistleriyle Malatyaspor'a katkı sağlamıştı.

Devre arasında, elindeki mevcut kadroyu beğenmeyip, Okan Yılmaz ve Taner Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu bazı futbolculara, "transfer ya da kiralık olarak verilmeleri" konusunda "okey" veren dönemin Teknik Direktörü Ziya Doğan, "kadronun yetersizliği" ile ilgili açıklamalar yapıp, yönetimi suçlamış, daha sonra 3'ü Çek oyuncular olmak üzere bazı transferler yapılmıştı.

Doğan'ın gönderdiği Taner Demirbaş, yeni takımı Sakaryaspor'da ise adeta fırtına gibi esti ve bu takımın Süper Lige yükselmesinde büyük katkı sağladı. Taner, Ankara'da oynanan yükselme maçları da dahil olmak üzere, yarım sezon formasını giydiği Sakaryaspor için tam 20 gole imza attı. Bu gollerin 17'si ikinci yarı fikstür maçlarında, 3'ü ise Süper Lige Yükselme maçlarında kaydedildi.

SAKARYA ISRARLA İSTİYOR..
Taner Demirbaş'ın Sakaryaspor'a kiralık verildiği dönemde, sözleşmesine 200 bin YTL ödenmesi halinde Sakaryaspor'a transfer olabileceği yolunda bir madde konulduğu belirtilirken, Sakaryaspor bu maddeye dayanarak, golcü oyuncuyu kadrosuna katmak istiyor.

Bu konuda, Yeni Sakarya Gazetesi'nde, Ankara'daki yükselme final maçı sonrası yer alan bir haberde şöyle deniyor:

"..Final maçı bitti, Sakaryaspor taraftarı tribünlere davet ettiği Sakaryaspor'un Onursal Başkanı Aziz Duran'dan iki şey istedi. Taraftarın bu isteği sözleşmesi biten Mbayo ve kiralık oynayan Taner Demirbaş'ın Sakaryaspor'a kazandırılmasıydı. Bilindiği gibi, Mbayo'nun sözleşmesi bitti, Taner Demirbaş ise Malatyaspor'dan kiralık geldi. Süper Lig'e çıktığımız için Mbayo ile sözleşme yapmamız mümkün ancak Taner'in Sakaryaspor'a kazandırılması için 200 bin YTL bonservis bedeli yatırılması gerekiyor. Başkan Aziz Duran taraftarın bu isteği üzerine iki yıldız futbolcunun da Sakaryaspor'a kazandırılacağı sözünü verdi ve taraftar Ankara 19 Mayıs Stadı'ndan mutlu ayrıldı.."

Sözleşmedeki bu maddeye karşın, 2. Lig A grubunda mücadele edecek olan Malatyaspor'un bu futbolcuyu Sakaryaspor'a vermeyeceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız