SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tad Türkiye Tadı"

0
Güncellendi - 2016-10-16 03:27:15
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’yi bölmeye çalışanlar bilsinler ki bugün burada pişen aşure gibi her bir rengimiz, her bir farklılığımız Türkiye’nin zenginliği hepsi bir araya gelerek tıpkı aşure gibi yeni bir tat oluşturuyorlar. Bu tat, Türkiye tadı” dedi.

Tüfenkci, Cuma namazı öncesi Yeni Cami yanında bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Tüfenkci, istek ve sorunları dinledi. 11 yaşındaki görme engelli Betül Ünver ile sohbet eden Bakan Bülent Tüfenkci, daha sonra Yeni Cami’ye geçerek Cuma namazını kıldı.

Bakan Tüfenkci, Cuma namazı sonrası cami yanında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen aşure ikramına katıldı.

Aşure ikramı etkinliğinde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kerbela’nın iyi okunması, ders alınması gereken bir olay olduğunu belirtti.

Bakan Tüfenkci, Kerbela’dan yeteri kadar ders alınmadığını ifade ederek,  şunları söyledi: “O günün yezitlerinin yansıması bugün hala can almaya devam ediyor. Bir takımı DEAŞ, bir takımı PKK adı altında, bir kısmı da FETÖ terör örgütüyle beraber bu ülkenin insanlarına, kaynaklarına musallat olarak, insanlarımızın canına kıyabiliyorlar. Ama bunlar bilecekler ki bu millet 15 Temmuz’da nasıl dimdik ayaktaysa, bundan sonrada birlik, beraberlik içerisinde her türlü fitneye ve terör örgütüne karşı duracaklar. Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışanlar, Türkiye’yi bölmeye çalışanlar bilsinler ki bugün burada pişen aşure gibi her bir rengimiz, her bir farklılığımız Türkiye’nin zenginliği hepsi bir araya gelerek tıpkı aşure gibi yeni bir tat oluşturuyorlar. Bu tat, Türkiye tadı. Türkiye’de yaşamaktan onur duyanlar, Türk bayrağı altında yaşamaktan onur duyanlar, Türk devleti altında yaşamaktan onur duyanların oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bu terör örgütlerinin hiçbirine de Allah’ın izniyle pabuç bırakmayacaktır.”

Bir yandan işleri artırıp, ekonomiyi geliştirmeye çalışırken bir yandan da terör örgütleriyle mücadele ettiklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, “Birkaç gün önce Hakkari'nin Şemdinli'de patlatılan bir bombadan dolayı Malatyalı bir hemşerimiz, canımız şehit oldu. Cenabı Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin. Gazilerimize uzun ömür, yaralılarımıza acil şifalar versin” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Muharrem ayının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çakır, “Günümüzde Kerbela’yı iyi anlamadığımızı, Peygamberimizi iyi anlamadığımızı, Hz. Hüseyin’in, Hz. Hasan’ın, Hz. Ali’nin hayatlarını, yaşamlarını kendi hayatımıza tatbik edemediğimizi görüyoruz. İslam coğrafyasına baktığımız zaman bu tabloyu görüyoruz. Aynı tabloyu ülkemizde yaşatmak isteyenlerde var. Tabi bizler ülkemiz adına, birliğimiz ve beraberliğimiz adına, geleceğimiz adına, dinimiz adına uyanık olmak zorundayız. Birliğimize, beraberliğimize hiçbir noktada halel gelmesine izin vermemeliyiz. Dolayısıyla bu vatanın koruyucusu da, bekçisi de bizleriz. Muharrem ayı da bizim Ramazan ayı da bizim. Aşure de bizim. Dolayısıyla da aşurenin üzerine yüklemiş olduğumuz anlamda çok önemli” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli de Muharrem ayı içerisinde birçok olayların olduğunu ancak bütün insanlık alemini, İslam alemini derinden üzen ve insanlara çok önemli ipuçları veren Hz. İmam Hüseyin’in şecaat ve feragatini zühd ve takvasını, İslam’daki yüceliğini ve bilgeliğini, en şerefli bir abidesinin oluşmasından ibret alınması gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve davetliler tarafından aşure ikramında bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin kişiye aşure ikramında bulunulduğu kaydedildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci1

tüfenkci2

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız