SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Takım Bu Hikayeyi Yazacak"

0
Güncellendi - 2016-11-30 18:07:06
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “1 maçta bazı şeyler kaybedilmez, bazı şeyler de kazanılmaz” dedi.

Pazar günü deplasmanda oynayacağı Göztepe maçının hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılılarda hedef kazanıp puan farkını açmak. Sağ bek oyuncusu Caner Arıcı, defans oyuncusu Sadık Çiftpınar ve orta saha oyuncusu Azubuike’nin kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyeceği Göztepe müsabakası için farklı arayışlara giren İrfan Buz’un sağda Erkan, defansta Murat, orta sahada ise Mehmet Sak’a ‘hazır olun’ talimatı verdiği öğrenildi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İrfan Buz, defans oyuncusu Sadık’ı kart gördüğü, Mba'yı ise son dakikada gol kaçırdığı için eleştirenlere, “1 maçta bazı şeyler kaybedilmez, bazı şeyler de kazanılmaz” şeklinde cevap verdi.

“Burada bir hikaye yazılıyorsa takım bu hikayeyi yazacak”

Taraftarın Giresun maçında kendilerine önemli bir itici güç olduğunu kaydeden Buz, “Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Görüyorsunuz işte taraftar olduğu zaman, inşallah daha da fazla olacak, itici bir güç olabiliyor. Bize yardımcı oldular, özellikle de ikinci devre. 10 kişi kalmamıza rağmen 1 puan almasını bildik. Müsabakanın değerlendirmesini zaten yaptık. İlk yarıda istediğimiz oyunu oynayamadık. İkinci devre 10 kişiyle çok iyi bir mücadele verdik. Tabi son anda kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Penaltı pozisyonu vardı, Sadık’ın pozisyonu vardı. Bakın, şimdi bizim buraya geldiğimiz bir süreçtir. Bir maçta bazı şeyler kaybedilmez, bazı şeyler de kazanılmaz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve Merin maçıyla başladık. Sonra geldik içeride Samsun’u yendik. Bazen konuşuyoruz, ‘haddimizi bilere oynamalıyız’ diye. Şunu da bilmemiz gerekiyor, biz haddimizi bilerek buraya geldik. Mba’nın orada bir pozisyonda atamadı diye, Sadık da benim dönemimde inanılmaz derecede takım için kendini yırtan, buraya kadar gelebilen, milli takım seviyesinde zikredilen bir futbolcuyu bir maçta böyle kesip atmak kesinlikle olmaz. Burada bir hikaye yazılıyorsa, takım bu hikayeyi yazacak. Burada bir hikaye yazılıyorsa taraftarlar yazacak. Burada bir hikaye yazılıyorsa yönetim yazacak. Hep birlikte bunu yapacağız. O yüzden bu bir süreçtir. Bir müsabakayla bazı şeyler kazanılıp, kaybedilmez. Gayette pozitif bakıyorum olaylara. 26 puanımız var, doğru. Gideceğiz zorlu bir müsabakamız var, doğru. Eksiklerimiz var, o da doğru ama bu bir süreç, bir savaştır. Biz de hazırız her türlü savaşmaya” dedi.

“Ucuz kart görmeyeceksin”

Buz, son haftalarda çok sık kart görmeye başladıklarını, bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini de belirterek, “Bu konuda daha dikkatli olmazı gerekiyor. Bizim kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Ama baktığınız zaman diğer takımlarda da bunlar oluyor. Demek ki stres olayı da çok yükseliyor. Mücadele güçleri de çok ön plana çıkıyor. O yüzden zaman zaman böyle hatalar olacak. Biz burada kesinlikle kendimize ve takımımıza zarar vermemeliyiz. O yüzden daha dikkatli olmamız gerekiyor. 4 tane sarı kart, yani faul pozisyonunda ucuz kart görmeyeceksin. Onu düzeltmemiz gerekiyor, hatalarımız var. Onları da futbolcu kardeşlerimizin yapacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Ciddi bir müsabaka olacak”

Buz, bu hafta oynayacakları Göztepe karşılaşmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunarak, “Onlar kendi sahasında oynuyor, biz de deplasmana gidiyoruz. Onlar da 5 puan kaybetti. Ciddi bir müsabaka olacak. Güzel bir müsabaka olmasını diliyorum. Her iki takım açısından güzel bir futbol olsun, 3 puanı da biz alalım” şekliden konuştu.

iha

yms

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • suat (7 yıl önce)
    bu sene ligler başlamadan önce, adamın biri çıkıp da, : ligin 12. haftasında, malatyasporumuz 26 puanla lider olacak, ve ikinci sıradaki takıma 3 puan, üçüncü sıradaki takıma 4 puan, dördüncü sıradaki takıma da 7 puan fark atacak deseydi... biz o adama , ya bunun kafası hoş yada bu adam aklını oynatmış derdik. doğru mu..... şu anda bizim altımızda olan takımlar bizim yerimizde olmak istiyorlar beyler.... onun için takıma sahip çıkalım, sabırlı olalım. takımı motive etmek için çok tatlı yorumlar yapalım. irfan hocamız ve futbolcularımız bizim başımızın tacıdır. saygılar..............
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    hocam ağzına sağlık okadar doğru diyosunki kazananda bzim takım kaybedende şampiyonluk istediğimiz takımda bu ligeden düşmeyelim diye sana verilende (kadrodan bahsetmiyorum) ama hocam allah aşkına şu takıma sinan özkanı kurtarıcı gibi alama adam topa vurmaya korkuyo amutuyu çıkarma ölü amutu bile ondan iyi gözümsün irfan hoca en kötü dönemizde bile seeni destekledik Malatyalı seni seviyor senmalatyayı seviyorsun bu hikayeyi yazacaksak yazalım para pul sözkonusu olmasın takımaki topçular armaiçin şeref için namus için ter dksüm mbda kaçırır sadıkta hata yapar ama korkak oynamayalım yenilelim sinan niye korkuyo ur o topa diagol pereira amutu ahbetburak sadık heleki o azubuke deilmi kimde varhangi takımın omurgası bukadar güze Göztepe zorlu morlu deil gidin yenin gelin hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet akın (7 yıl önce)
    Eskişehir maçı öncesinde de yazıp, beni yanıltmalarını dilemiştim. Maalesef yanıltmadı takım. Yine söylüyorum. Bu takım, bu ekip mevcut puan durumunu hak etmeyen bir ekip. Giresun maçındada izledik. Tevafuk da hakem de şans da bizden yanaydı. Adamların verilmeyen net penaltıları vardı. Daha ne olsun. Göztepe maçı yine 6 puanlık bir maç. HİÇ ŞANSIMIZ YOK diyorum ve yanılmış olmak için dua ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Caner niye cezalı? 1 maç verildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • BAŞFENDİ (7 yıl önce)
    Sonuna kadar güveniyorum takımımıza. Göztepe maçında başarılar diliyorum futbolcularımıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • ankaradaki dirijanlı (7 yıl önce)
    takım çok güzel .destek şart
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (7 yıl önce)
    MBA gol kaçirdi demeyin hocam kendi bireysel çabasiyla gol pozisyonu yaratti biraz duzgun vursaydi gol olurdu.MBA her maçta oynamali.MBA nin oynadigi tüm maçlarda gol pozisyonlarina giriyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    İrfan basaran a niye hazır olun demiyorsunuz bu macta cok guzel işler yapar irfan çalım atar orta yapar gol atar.
    0
    0
    Yanıtla