SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Takımı Bu Hale Kim Getirdi?"

0
Güncellendi - 2018-04-17 03:29:47
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) iki sezondur Malatya’yı temsil eden İnönü Üniversitesispor, baraj maçında normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 tamamlanan karşılaşmada Pütürge Belediyespor’a penaltı atışları sonucu 5-3 yenilerek, BAL Ligi’ne veda etti.

24 Nisan 2016’da baraj maçında 44 Malatyaspor’u 2-0 yenerek BAL Ligi’ne yükselen İnönü Üniversitesispor, BAL Ligi’ndeki ilk sezonunda İnönü Üniversitesi yönetiminde mücadele etmiş ve gerek mütevazi bütçesi gerekse de mütevazi kadrosuyla adından söz ettirmişti.

2016-2017 sezonunda BAL Ligi 2.Grup’ta büyük bütçeli takımlara karşı mücadele eden İnönü Üniversitesispor, teknik sorumlu Murat Kurt idaresinde 24 karşılaşmada 11 galibiyet, 3 beraberlik, 10 mağlubiyet alarak 36 puan topladı ve 6.sırada yer aldı. Statü gereği Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nin şampiyonu Arguvan Belediyespor ile baraj maçı oynayan İnönü Üniversitesispor, rakibini 3-0 mağlup ederek, BAL Ligi’nde yola devam demişti.

İlk sezon ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken İnönü Üniversitesispor için BAL Ligi’nde ikinci sezon kabus gibi başladı.

İnönü Üniversitesi, futbol takımını 1932 Malatyagücü’ne devretti. Takımın ismi gerekli evrakların yetişememesi nedeniyle İnönü Üniversitesispor olarak kalırken, kulüp başkanı işadamı Nurettin Uğur oldu. Sezona flaş transferlerle başlayan kırmızı beyazlılar, yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle idman boykotuna gitti.

Teknik sorumlu Murat Kurt’un istifasının ardından yola Cafer Aypan ile devam eden İnönü Üniversitesispor, sürekli yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle oyuncularını kaybetmeye başladı. Birkaç transferle yoluna devam eden Malatya ekibi, sezonu 21 puanla 9.sırada tamamlayarak, statü gereği baraj maçı oynamak zorunda kaldı.

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nin şampiyonu Pütürge Belediyespor ile baraj maçı oynayan İnönü Üniversitesispor, penaltı atışları sonucu 5-3 mağlup oldu ve Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’ne düştü.

İnönü Üniversitesi’nin kontrolünde amatörde iyi işler yapan ve BAL Ligi’ne yükselen, ardından da BAL Ligi’nde ilk sezonda mütevazi kadro ve bütçesiyle bir anlamda futbolun nasıl oynanması gerektiğini gösteren o takımdan geriye bir hüsran kaldı.

Baraj maçı sonrası futbolcuların hayal kırıkları ve gözyaşları, ‘bu takımı bu hale kim getirdi?’ sorusunu akıllara getirdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hüseyin (6 yıl önce)
    YİĞİT'İN SIRTI YERDEN KALKMIYOR' Serkan arkadaşımız doğru söylüyor. Efsane Malatyaspor'un Amatör'e düştüğünde İdari menejer olan ve gözgöre göre Amatör kümeye düşmesine sebeplerden olan arkadaş, Nurettin Uğur'a aldırdığı ve Malatyagücü ismine döndermeyi düşündükleri İnönü Üniversite takımı amatör kümeye dönderdi. Onun gibileri futboldan ellerini çekmedikçe Malatya'da futbol bir adım ileri gidemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • SERKAN (6 yıl önce)
    İlk resimdeki siyah ceketli beyefendi olabilir. Maçın 120 dakikasının 100 dakikasını tecrübe eksiği olan takıma karşı takımını yönetemiyorsan hocalık konusunu tekrardan düşünmesi gereklidir hatta düşünmeden sonlandırılması gerekmektedir. Maddi imkansızlıklardan dolayı sıkıntı yaşamış olabilir ama bu maçı kazanmasına engel olamaz ,takımı tam kadro sahaya çıkartmış rakip normal bir maçtan daha fazla süre eksik kalmış bunun mazereti olamaz. Bu maçı kazanıp takımı balda tutup görevini bırakabilirdi takım içinde başka sıkıntılar varsa tabi. Bu arada ŞAMPİYON PÜTÜRGE BELEDİYESPOR 'a başarılar diliyorum. Özellikle hoca gibi hocasını takımını yönetmesinden dolayı ve aslan yürekli futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyor alınlarından öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahir (6 yıl önce)
    Bilemeyiz gerçegi oyuncular ve teknik heyet bilir
    0
    0
    Yanıtla