SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Takımı Görmüyorlar"

0
Güncellendi - 2016-06-14 02:29:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, kulüp olarak Malatya’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini ancak buna karşın herhangi bir destek göremediklerini söyledi.

Malatya’da tek bayan futbol takımı olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, geride kalan 2. Lig’de grubunu birinci tamamladı ancak 2. Lige çıkma başarını gösteremedi. Kurulduğu günden bu yana kulübün en büyük destekçisi olan kulüp başkanı Doğan Çelebi, amaçlarının Malatya’yı bayan futbolunda ileriye taşımak olduğunu ancak bu noktada herhangi bir destek göremediklerini kaydetti.

“ÇOK AĞIR BİR İŞLE UĞRAŞIYORUZ”

Çelebi, kulüpte bir aile havası olduğunu ifade ederek, “Malatya Bayanlar Spor Kulübünde 3 yıldır başkanlık yapmaktayım. Aslında siz buna başkanlık değil de malzemeci, sağlıkçı öğretmen, top toplayıcı servis şoförü diyebilirsiniz. Futbol ağır bir spordur. Her kız çocuğu bunu yapamaz. Hem fiziksel hem de zihinsel anlamda birçoğu da biz çocuklarımızla aile oluyoruz. Her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz, buda bizim herhalde öğretmen olmamızdan kaynaklanıyor. Çocuklarımızda bizi öyle görüyor. Dışarıdan bakıldığında kolay görünse de çok ağır bir işle uğraşıyoruz. Burada ki en güzel olaylardan biride takımın başındaki teknik adamlarında öğretmen olmasından ve işi iyi bilmelerinden kaynaklanıyor. Çocuklarım beni babaları gibi seviyor. Bende onları evlatlarımdan ayırmıyorum” şeklinde konuştu.

Bayan futboluna ilginin arttığına dikkat çeken Çelebi, “2 yıldır başarı gelince tabi ki insanların bakış açısı hemen değişti. İzlenme ve takip edilme oranımızda büyük artışlar oldu. Şu an da bize gösterilen ilgi ve alakadan gayet memnunuz. Bakalım ilerde nasıl olur ama bence her şey başarıyla doğru orantılı” ifadelerini kullandı.

“50-60 BİN TL’YE TAKIMI BİR ÜST LİGE ÇIKARIRIM”

Doğan Çelebi, kulüp olarak şuana kadar destek göremediklerini belirterek, “4 yıldır Belediye, sivil toplum kuruluşları ve milletvekillerinden randevu bile alamadık ama Türkiye de yaklaşık 120 tane bayan takımı var. 90 tanesini Belediyeler, Gençlik Spor Müdürlükleri veya Özel İdareler tarafından destekleniyor. Bizim kuruluş aşamamızdan beri Abdullah Şirolu, Emin Özdemir, Ergün Kılıç tarafından destek gördük. Bu yılda takımımıza Ankara Malatyalılar dernek başkanı Battal Yıldız ağabeyimiz tarafından takımımıza prim desteği sağladı. Düşünün rakip takımlarda Belediye desteği ve iş adamlarının destekleri varken, siz sadece küçük rakamlarla 2 yıldır üst üste küçük rakamlarla Play-Off oynuyorsunuz. Daha önce kız çocukları ve ailelerine sosyal sorumluluk projeleri dahilinde verdiğimiz eğitimlerle birleşmiş milletler kadın dostu programlarına katılımda bulunduk. Aydın Doğan Vakfı yöneticileri bizi görüp yardımcı olmak istediler. Geçen yıl 4, bu yılda 4 deplasmanımızı karşılayacaklar ve 7 kızımıza burs verecekler. Dışarıdan bakıldığında A Kulüp para alıyor diye görünüyor. Halbuki böyle bir şey yok hiçbir vakıf hiçbir derneğe para veremez yasal olarak. Takımda başarı olması için destek şart çünkü Malatya da ki kızlarımızla belli bir yere kadar gelebiliyorsun. Açıkça söyleyeyim 50-60 bin rakamlarla bir üst lige çok rahat çıkartırım. Burada isim hakkını isteyene verebiliriz. Bunu dışarıdan bakıldığında 150 bine yapamazlar her türlü iddia ediyorum. Bu arada zorluklar içinde kulübün borcunu kapatıp kızlarımıza da yardımcı olmaya sonuna kadar çalışıyoruz” diye konuştu.

“HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK”

Çelebi sezona iyi başladıklarını ancak hedeflerini gerçekleştiremediklerini belirterek, “TFF Kadınlar 3 liginde bitime 2 hafta kala grubu 1’nci bitirerek, 2 lige çıkmak için Play-Off oynama hakkı kazandık.3 ligde yaklaşık 96 takımdan ilk 16 takım arasına girdik. Bizce olağanüstü başarılıydık. Eğer 10 bin gibi bir rakamı daha bulabilseydik 2 oyuncu daha alırdık ve inanınki takım çok rahat 2 lige çıkardık” dedi.

Futbolculara verdikleri sözlerin hepsini tuttuklarını ifade eden Çelebi, “Önümüzdeki yıl için herhangi bir planlama yapmadım destek gelirse veya isim hakkını verebilirsek planlama yaparız. Şu ana kadar tüm futbolculara verdiğimiz sözleri fazlasıyla tutuldu. O yüzden gelmek isteyen futbolcu çok ama verdiğimiz sözü yerine getirebilmemiz içinde maddi bir yapılanmaya gitmemiz gerekiyor. Maddi sorunu halledersek eğer 1. Lig hedefi Malatya için çok yakın” diye konuştu.

Çelebi, kulüp olarak altyapıya da büyük önem verdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “3 yıldır alt yapı için çok uğraş verdik. Yer kiraladık tesis yaptık, futbol okulu açtık ama maddiyat yüzünden kapattık. Şu anda alt yapıdan gelen çok başarılı futbolcu kızlarımız var. Son olarak alt yapımızdan çıkan Buse Uçan milli takıma çağrıldı ama devamı için çalışmak lazım. Şimdilik askı da gibi duruyor. Şu an bize yardımcı olan bir arkadaşımız sayesinde kız futbol okulunun çalışmasını planlıyoruz.”

“4-5 FUTBOLCUYLA YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

Transfer çalışmalarına başladıklarını dile getiren Çelebi, “Geçen yılın kadrosunda olan 4-5 oyuncu ile yolları ayırmayı düşünüyoruz. Belirttiğim gibi üst ligde oynayan 4-5 futbolcu bize gelmek istiyor. Ama tabi ki maddiyata bakıyor. Bizde o yüzden transfer olayını askıya aldık. Evet, Hamdi hocadan memnunuz. Futbolcularımızın her türlü sorunuyla ilgileniyor. Alt yapıyı da çok iyi biliyor, yenilikçi karakterli bir insan kendisi. O yüzden yolumuza Hamdi hocamızla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“MALATYA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

Doğan Çelebi, Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak Malatya’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, “Tabi her ile gittiğimizde Malatya’nın adını en güzel şekilde bayanlar futbol liginde temsil ediyoruz. İnanınki dışarıdaki Malatyalılar daha çok takip ediyor ve ilgileniyor. Takımı bu yıl bırakmayı düşünüyorduk. Büyüklerimizin araya girmesiyle biraz daha devam edelim dedik. Çünkü transferler olunca kulübe çok yük biniyor ve kaldıramıyoruz. Zamanımız yetmiyor. Okul, antrenmanlar hafta sonu maçlar beni çok yıpratıyor. Birde üstelik takıma katkı olmadan insanların bakış açısının farklı olması beni bayağı yıpratıyor. İnanınki ailece bu kulüple yatıp kalkıyoruz. Benle beraber herkesi çok yorduk. Malatya’mızın değerli büyüklerinden maddi ve manevi hiçbir katkı yok. Çevre illerde Elazığ’da 2 takım, Maraş’ta 3 takım, Gaziantep’te 3 takım, Muşta 2 takım ama biz Malatya olarak tek takımı göremiyoruz ya da gösteremiyoruz” dedi.

ARŞİV FOTO: Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız