SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Talep Vicdani mi?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:28
A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilerin bu yılın borçlarının ertelendiğini ancak geçmiş yıllardan gelen borçlarının ertelenmemesinin mağduriyetin devam etmesine sebep olduğunu kaydetti. Ağbaba, “Zaten ürünü don ve doluyla yok olan ve büyük maddi kayıp yaşayan üreticilere, devletin yüzde 5 faizle erteleme yapması vicdansızlıktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Ağbaba, verdiği soru önergesinde, “Bakanlar Kurulu kararıyla ürünleri don, dolu, kuraklık gibi sebeplerle afete maruz kalan üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir. Ertelemeden yararlanmak isteyen üreticilerin 23 Eylül tarihine kadar başvuru yapmaları istenmiştir. Ancak üreticilerin geçmiş yıllardan bankaya veya kooperatife olan borçları erteleme kapsamına alınmamıştır. Bu yıl içinde borçların ertelenmesi için de yüzde 5 faiz istenmiştir. Belirtilen sebeplerle üreticilerin mağduriyeti katlanarak devam etmektedir.

Malatya ilinde borç ertelenmesinden yararlanan üretici sayısı kaçtır? Ertelenen borç miktarı ne kadardır? Ürünleri doğal afete maruz kalan üreticilerden erteleme için yüzde 5 faiz alınması doğru mudur? Üreticiler zaten borçlarını ödeyemezken, devletin bu mağduriyetin üzerine faiz talep etmesi vicdani midir? Üreticilerin geçmiş yıllardan kalan borçlarının ertelenmesi ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? Borcu borçla kapatmaya çalışan veya bankalardan kredi çekerek iyice borçlanan üreticilerin icra dairelerindeki sayıları her geçen gün artmaktadır. Malatya ilinde icra dosyası olan üretici sayısı kaçtır? SSK ve BAĞKUR borçları yapılandırma kapsamına girmediği için cezalık duruma düşen üreticiler için bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” ifadelerine yer verdi.

CEZAEVİNDE PARA ALINMIYORMUŞ

Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Malatya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlülerden her ay 5 lira toplandığı iddiasını konu yaptığı soru önergesine de Adalet Bakanı Sadullah Ergin cevap verdi. Bakan Ergin, 18 Eylül 2013 tarihli cevabında hükümlü ve tutuklulardan her ay para toplandığı iddiasını doğru olmadığını bildirdi.

Bakan Ergin’in cevabı şöyle:

“Malatya E Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda barındırılan tutuklu ve hükümlülerden her ay 5 Türk Lirası alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Ülke genelindeki her hangi bir ceza infaz kurumunda, soru önergesine konu edildiği şekilde bir uygulama söz konusu olmadığından, adli ve idari yönden başlatılan herhangi bir soruşturmada bulunmamaktadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız