SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tarz Kabul Edilemez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:03:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu Başkanı Erdoğan Ünver, Okmeydanı'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Devletin ve yetkililerin görevi insanların yaşam haklarına saygı göstermektir. Hükümeti insanların yaşam hakkı konusunda duyarlı olmaya, bu olayda sorumlu olanların tespit edilip yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır" dedi.

Cem Malatya Malatya Şubesi’nde düzenlenen ortak basın açıklamasını Hz.İmam Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Başkanı Erdoğan Ünver okudu. Ünver, “Gezi olayları ile başlayan, her protesto sonucu bir Alevi vatandaşın ölümüyle sonuçlanan, en son Cem Evi bahçesinde yaşamını yitiren Uğur Kurt ile “gezi olayları”nda yaşamını yitiren sekiz gencin de Alevi olması, Alevilere yönelik şiddet sarmalı, ülkemiz demokrasisi ve barışı için ciddi sorun oluşturmaktadır" dedi.

Gösteri ve protesto haklarını kullanan insanlara karşı orantısız güç kullanılması ve ateşli silahlarla olaylar bastırılmaya çalışılmasının demokratik ülkelerde kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Ünver, "Uluslararası insan hakları standartları ateşli silahların kullanımına sadece her an gerçekleşebilecek ölüm tehlikesine karşı, tüm diğer yolların etkisiz kaldığı durumlarda son çare olarak başvurulmasını gerektirir. Oysa ülkemizde kolluk kuvvetleri bu kuralı hiçe sayarak ateşli silahları rastgele kullanmaktadır. En son bir ibadethane olan Cem Evi'ne yönelik, ateş etmekten kaçınılmaması kolluk kuvvetlerinin ve onlara emir veren yetkili kişi ve kurumların ne kadar uluslararası hukuktan uzaklaştıklarını, Alevilere karşı hasmane tutum içinde olduklarını açıkça göstermektedir" diye konuştu.

Ünver şunları söyledi:

"Bir gösterinin içeriği ne olursa olsun müdahale sonucu insan ölüyorsa, bu müdahale tarzı kabul edilemez. Devletin ve yetkililerin görevi insanların yaşam haklarına saygı göstermektir. Hükümeti insanların yaşam hakkı konusunda duyarlı olmaya, bu olayda sorumlu olanların tespit edilip yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Bu konuda hükümeti duyarlı olmaya davet ediyoruz. Aksi tutum, ülke demokrasisi ve barışı için olumsuzluklara yol açacaktır. Soma’da şehit olan işçilerimize ve ayrıca Okmeydanı’nda yitirdiğimiz Ayhan Yılmaz’a Hakk’tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız