SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tehdit Göstergesi Değil mi?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:47:06
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’nın içme suyu kaynağı Kaptaj’ın hijyen olmadığının açıklanmasına rağmen evlere bu şebekeden su dağıtımına devam edilmesi, Malatya’da geçmiş yıllarda yaşanan salgınlardan ders alınmadığının göstergesidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Koordinasyon Kurulunda gündeme gelen Malatya’nın içme suyunun hijyenik olmadığına dair açıklamaları Meclis gündemine taşıdı.  Ağbaba, İçme suyu şebekesinin hijyen olmamasına rağmen, evlere bu şebekeden su dağıtımına devam edilmesi, Malatya’da 2005 tarihinde meydana gelen ve binlerce insanın başta ishal olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanmasına sebep olan içme suyu kaynaklı salgından ders alınmadığının göstergesidir” dedi.

600 BİN KİŞİNİN İÇME SUYUNU KARŞILIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı değerlendirmede  “Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan DSİ Bölge Müdürü Okan Bal, “Pınarbaşı Kaptaj tesisleri elden çıkmış vaziyette. Hijyenik olmayan ortamlarda Malatya’ya içmesuyu sağlanıyor” ifadelerini kullanmış, 2016 yılına kadar Pınarbaşı kaynağına ait yaklaşık 25 km’lik isale hattı ve depolarının yenileneceğini belirtmiştir. Malatya’da yaklaşık 600 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gündüzbey-Kaptaj, Malatya için çok önemli yerlerden biridir. Geçmiş yıllarda bölgenin çok yakınına maden ocağı açılmak istenmiştir. Binlerce kişinin su kaynağına zarar verecek bu girişimin ardından şimdi de suyu şehir merkezine taşıyan boruların sağlıksız olduğunun açıklanması Malatyalıları kaygılandırmıştır.” İfadelerine yer verdi.

ŞEBEKENİN SAĞLIKSIZ OLDUĞU NE ZAMANDIR BİLİNİYOR ?

Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede şu soruları yöneltti:

"Pınarbaşı Kaptaj tesisleri elden çıkmış vaziyette şeklinde konuşan DSİ Bölge Müdürü  bu açıklamasıyla tesislerin iç kısmında da hijyen sorunu olduğunu mu belirtmek istemiştir? Kaptaj Tesislerinin içinin sağlıksız olduğuna dair bakanlığınıza ulaşan bir rapor mevcut mudur? Kaptaj tesislerinden Malatya’ya içme suyu taşıyan isale hattı , bölge müdürünün açıklamalarından hareketle hijyen değilse bu, Malatya’da yaşayan binlerce kişinin sağlığının tehdit altında olduğunun göstergesi değil midir? Bölge müdürünün açıklamasına konu olan boruların hijyen olmadığı ne zamandır bilinmektedir?  Yetkilerin bilmesine rağmen Malatya’da yaşayan binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren böyle hassas bir sorun şimdiye kadar neden çözülmemiştir? İsale hattının hijyen olmaması insan sağlığına hangi zararları vermektedir? Boruların sağlıksız olması hangi hastalıklara davetiye çıkarmaktadır?İçme suyu şebekesinin hijyen olmamasına rağmen, evlere bu şebekeden su dağıtımına devam edilmesi, Malatya’da 2005 tarihinde meydana gelen ve binlerce insanın başta ishal olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanmasına sebep olan içme suyu kaynaklı salgından ders alınmadığının göstergesi değil midir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız