SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Tehlikeli Bir Oyun'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Ermişli köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ermişli İmam Cafer'i Anma Etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ermişli köyünde İmam Cafer'in türbesi önünde sabah düzenlenen anma etkinliğine Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, İstanbul'da bulunan Arguvan Köyleri Dernek Başkanları, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Ermişli Köyü Derneği Başkanı Fahrettin Kayhan, Aleviliği ve kültürünü yaşatmak için yıllardır çaba gösterdiklerini belirterek, “Bu etkinlikler ayrım yapılmadan kutlanır. Etkinliklerimizde yıllardır farklı inanç ve kültürlerdeki insanlar bir olur. Dinin ve ırkın siyasete alet edilmesiyle birlikte ayrışmalar ve çatışmalar başlatılmıştır. Bu öyle tehlikeli bir durum oldu ki kahvehaneler, dükkanlar, okullar ayrıldı. Bu tehlikeli bir oyundur. Yıllardır haksızlığa ve saldırıya uğrayan Alevilerin sorunlarını seçim meydanlarında çözeceğim diye ortaya çıkan siyasiler hiçbir sorunu çözmediler. İktidara geldiklerinde Alevileri unuttular. Cem evlerinin kurulmasına izin verilmezken, zorunlu din dersleri dayatılmaya devam ediyor. Bıçak kemiğe zorla dayatılıyor. Bizi kutsal saydığımız Zülfikara el attırmasınlar. Tüm oyunları bizim üzerimizden oynamaya kimsenin hakkı yok. Bakın Ermişli ve çevresinde, Kürtlerin Alevi-Sünnisi var, Türklerin Alevisi Sünnisi var. Yıllardır birlikteyiz iç içeyiz kız almışız, kız vermişiz. Et ve tırnak gibiyiz. Şimdi bizi yine birbirimize düşürmek istiyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Kimse bizim sessiz kaldığımızı düşünmesin. Kimse Atatürk ile Humeyni’yi karşılaştıramaz. Alevilerin Atatürk sevgisini kimse yok edemez. Biz Atatürk’ten, bağımsızlıktan, Cumhuriyetten tarafız ” diyerek, katılanlara teşekkür etti.

Arguvan Köyleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Kayhan da, MEV ve MASTÖB’de görev aldıklarını belirterek, “İmam Cafer Şenlikleri doğduğumuz yeri unutmamak ve kültürümüzü yaşatmak için her yıl düzenlediğimiz önemli bir etkinliktir. Asırlar önce burada birlik ve beraberliğin tohumlarını atan İmam Cafer, gelecek konusunda da yol göstericidir. Biz Arguvan için bizden ne istenmişse gücümüz ölçüsünde yerine getirmeye çalıştık. Yol, su, köprü, okul, sağlık ocağı yapmaya çalıştık. Bunlardan birileri rahatsızda olsa bunları yapacağız. Bizler doğduğumuz bu yerden aldığımız kültürümüzü doyduğumuz yerlerde de en iyi şekilde yaşatıyoruz , yaşatmaya da devam edeceğiz” diye ifade etti.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ise Ermişli'ye her yıl geldiklerini ifade ederek, "Biz hep birlikteyiz. Bizde ayırım hiç olmaz. İstanbul'da da birlikteyiz. Sorun araştırın biz bir yumruk gibiyiz. Arguvanlılarla hep övünmüşüzdür" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da, Arguvan Köyleri ve Vakfının İstanbul’da tüm Malatyalıların gururu ve örnek aldığı kurumlar olduğunu belirterek, “Kültürümüz bizi bir araya getiriyor. İmam Cafer bunlardan bir tanesidir. Her yıl koşarak buraya gelip sizlerle birlikte oluyoruz. İçinizden biriyim başka bir yerde de olamam. Arguvan’a bir ana okulu sözümüz var. Sizlerin huzurunda bu ana okulunun da sözünü alıyorum” dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası aralarında Sebahat Akkiraz, Mustafa Özarslan ve Gani Pekşen'in bulunduğu sanatçılar konser verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız