SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Tesis Malatya'da Spora Alt Yapı..

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Spor Genel ve İl Müdürlükleri ile Cimnastik Federasyonu’nun ortak katkılarıyla, Malatya olimpik aletlerle donatılmış bir cimnastik salonuna kavuştu. Türkiye’de bu donanımda 5 salon bulunduğu, Malatya’daki salonun 6’ncı olduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, daha önce Gençlik Merkezi Spor Salonu olarak kullanılan salonun, Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi’nin devreye sokulması ve diğer branş faaliyetlerinin buraya yönlendirilmesiyle, cimnastik sporu için uygun hale getirildiğini, çalışmalara Haziran ayı başından itibaren Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarından 7-9 yaş grubundan 34 çocukla başlandığını bildirdi.

Bayansalduz, bu salonda 5-9 yaş arasındaki çocuklara temel cimnastik eğitimi verileceğini ve kayıtlara 5 Haziran’dan itibaren başlandığını bildirdi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim görevlilerinden Cimnastik İl Temsilcisi Hakan Öncü de, “Bu salonda tüm çocuklar öncelikle temel spor eğitimi ile başlayıp, daha sonra temel cimnastik eğitimine geçecek, son olarak yetenek ve başarılı olma istekleri özönüne alınarak, ailelerinin de onayıyla performans sporcusu olmaya yönelik çalıştırılacaktır. Cimnastik dışında performansa yönelik becerileri 11 yaşına kadar belirlenecek olup, bu yaştan itibaren futbol, basketbol, atletizm, voleybol, güreş, tekvando, masa tenisi, tenis, badminton gibi branşlarda çalışmaları sağlanacaktır.

Bizde çocuklarımızın spora başlama yaşları, yaz spor okulları dışında, genellikle ilköğretim 6. sınıftır. Yani 12 yaş. Oysa 12 yaş çoğu spor dalı için oldukça geç bir yaştır. Artık Malatya Cimnastik Salonu’nda okul öncesi 5-6 yaş ile ilköğretim 7-9 yaşlar arası temel spor ve temel cimnastik eğitimi ile spora başlayacaklar. 11 yaşına kadar esneklik, koordinasyon, hareket algılaması ve kuvvet gelişimleri sağlanarak çeşitli eğitsel oyunlar ve ölçümler neticesinde yetenekleri belirlenecektir. Örneğin futbol yeteneğine sahip çocuk tesadüfen babası basketbol yaz okuluna yolladığı için basketbolcu olmaya çalışmayacaktır.

Alt yapı denilen çalışma, küçük yaşta kas-eklem gruplarını ve hareket algılamasını geliştirmek ve branşa başlama yaşına geldiğinde geriye sadece o branşa ait temel eğitimin başlatılmasıdır. İşte Malatya Cimnastik Salonu Malatya’da olması gereken spor alt yapısını kuracak bir tesistir.”dedi.

KAYIT YERİ: MALATYA GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜĞÜ GENÇLİK MERKEZİ İRTİBAT TEL: 323 73 95 (136-137 GENÇLİK MERKEZİ OFİS)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız