SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Tesis Ne Olacak?

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme kapsamı dışında tutulan ve yaklaşık 2 yıldır atıl halde duran Göztepe Mahallesindeki 24 dönümlük Tekel Merkez Bakım Deposu alanı ekonomiye kazandırılacağı günü bekliyor. Duyarlı çevreler; kent merkezinin sıkışıklığını giderecek alt merkez olmaya aday bölge olması nedeniyle Malatya Belediyesinin bu alanı kaçırmaması gerektiğini ifade ettiler.

Yaklaşık 1 yıl önce İl Özel İdaresine tahsisi yapılan ve 10.500 m2’i kapalı toplam 24.000 m2’lik arazi için Özel İdare yetkilileri “Yaklaşık 1 yıl önce kurumuza tahsisi yapılan bu alanı işlevsel hale getirmek için İŞKUR’la ortak proje hazırladık. Burada tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek için İŞGEM kapsamında atölyeler açmayı düşünüyoruz” derken, konuya duyarlı taraflar ise, “Kent merkezine 2 Km’lik mesafede kent merkezindeki sıkışıklığı giderecek ve gelişmeye açık bir alt merkez olmaya aday bölgede bulunan ve özel idareye tahsisi yapılan 24 dönümlük alan bir çok rantiyecinin iştahını kabartıyor.

Bu nedenle özellikle de Malatya Belediyesi yetkililerinin bir an önce arazi ve bölge için sağlıklı ve Malatyalının yararına cazibe merkezi olabilecek projeler üretmeli ve uygulamaya koymalıdır. Akıbetinin Sümer Fabrikası alanı gibi olmaması için gerekli önlemler ve planlamalar yapılmalı veya satılacaksa da kapalı kapılar ardında değil açık bir şekilde ilan edilmeli ve satılmalı.” diyerek, Kent merkezini rahatlatacak bir alt merkez olmaya aday bir alanın Malatya Belediyesi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız