SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Tezgah Tam 29 Yıldır Açık

0
Güncellendi - 2018-10-07 05:51:17
Bu Tezgah Tam 29 Yıldır Açık
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bedensel engelli olarak dünyaya gelen Battal Tagay, engeline rağmen Gazi İlkokulu'nun önünde 29 yıldır ekmek parasını kazanmaya devam ediyor. Kentte 12 vali, 4 belediye başkanı değişti ama onun yeri hiç değişmedi.

Bedensel engeline rağmen ekmek parası için sokaklarda kuruyemiş satan Battal Tagay, azmiyle de görenlerin takdirini kazanıyor. Sıtmapınarı'nda oturan doğuştan engelli 58 yaşındaki Battal Tagay, 29 yıl önce Valilikten aldığı engelli motoru ile ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

Motorlu aracını veren Vali Kutlu Aktaş’tan sonra Malatya’da bugüne kadar tam 12 vali, 4 belediye başkanı görev yaptı ama o 29 yıl boyunca aynı yerde kaldı. Tagay, her yıl Nisan ya da Mayıs ayında hava şartlarına göre sezonu açarak çalışmaya başlıyor. Ekim ayının sonuna kadar güneşin kavurucu sıcağı altında, araçların egzoz dumanları ile tozun toprağın arasında çalışmasını sürdürüyor.

Bugüne kadar önünde satış yaptığı okulda eğitim gören binlerce çocuk mezun oldu. Mezun olanlar tahsillerine devam etti, evlenip çoluk çocuğa karıştı. O ise hala aynı yerinde ekmeğinin peşinde. Tagay engelliler için tek talebini ise bakım evlerinin sayısının artması olarak ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Oğuzhan (5 yıl önce)
    Atatürk ortaokulunda okurken hep görürdük bu abiyi. Ekmeğini taştan çıkarıyo resmen. Helal olsun ve bizlerede örnek olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    HELAL, SAYGI DUYUYOR SEVİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla