SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu THY Yine Ne Yapıyor?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:01:07
Bu THY Yine Ne Yapıyor?!
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları'nın bünyesindeki Anadolu Jet'in, günde iki kez Ankara- Malatya arasında yaptığı karşılıklı uçak seferlerinden gece Malatya'ya geliş, sabah Ankara'ya gidiş tarifeli olanın 2 Haziran'dan itibaren kaldırılacağı öğrenildi. THY'nin Ankara seferini günde 1'e indirme girişimi daha önce de olmuş, geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun önayak olduğu girişimler sonucu, bundan vazgeçilmişti. Aslanoğlu'nun vefatından sonra, THY yönetiminin aldığı sefer sayısını günde bire düşürme kararının zamanlaması da bu açıdan "oldukça ilginç bir tesadüf" olarak değerlendirildi.

GÜNDE 2 SEFER VAR..

THY'nin bünyesindeki Anadolu Jet, günde 2 kez Ankara'dan Malatya'ya sefer düzenliyor. Bu seferlerden birinde, 15.15'de Ankara'dan Malatya'ya hareket eden uçak, Malatya'dan saat 17.30'da Ankara'ya dönüşü gerçekleştiriyor. 

Ankara'da günübirlik işi olanların "en uygun" olarak nitelendirdikleri diğer seferde ise, Ankara'dan 22.30'da Malatya'ya hareket eden uçak gece Malatya'da kalıyor, sabah 06.30'da Ankara'ya hareket dönüyor.

"EN UYGUN" SEFER İPTAL

Bu seferlerden Ankara'dan 22.30'da Malatya'ya, Malatya'dan da ertesi sabah 06.30'da Ankara'ya hareket tarifeli olan seferin, 2 Haziran'dan itibaren uygulanmak üzere iptal edildiği öğrenildi.

THY yönetiminin, uçak ve personelin Malatya'da gece yatısına kalmasının uygun görmediği için bu seferi iptal etme kararı aldığı öne sürülürken, bu gerekçe inandırıcı bulunmadı.

THY'nin Elazığ, Hatay, Sivas gibi illere de benzer "gece yatısına kalınan" seferlerinin olduğu, bunlar için herhangi bir iptal kararı alınmadığı belirtilirken, Malatya seferinin iptalinin ise "sahipsizlik"ten başka bir gerekçesinin olamayacağı değerlendiriliyor.

30 Mart seçimlerinde, iktidardaki AKP'ye verdiği yüzde 62.5 oranındaki oy ile Türkiye'de 3'üncü sırada yer alan Malatya'nın, "Büyükşehir" statüsüne resmen ve fiilen geçtikten sonra, Ankara uçak sefer sayısının günde 1'e indirilmesinden AKP'nin milletvekillerinin haberdar olup olmadıkları da merak ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız