SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tip Takımlara Karşı Oyun Çözmek Kolay Değil"

0
Güncellendi - 2018-04-07 03:29:45
A- A+ PAYLAŞ

Medipol Başakşehir’in Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede, “Malatyaspor ligin kompakt duran, direkt oyunu çok fazla oynayan bir takımı. Tercihlerde geçen hafta ikinci yarıda Mahmut’u stopere çekmek, bu maçta da bu organizasyonun doğru olacağını düşündük. Rakip sisteme bağlı kalan bir takım. Oyunu yüzde 74’lerde bitirdik. Direkt oyunlarda çalıştığımız pozisyonlar vardı. Bu tip takımlara karşı oyunu çözmek kolay değil ama oyunu kazanmak son derece önemlidir. Kazandık, mutluyuz. Uzun zamandır seyirciler gelmiyor diyorduk, gelen seyircimize teşekkür ediyor ve devamını istiyoruz. Haftaya iyi başladık, önde başladık. Hafta sonuna kadar diğer maçları da sağlıklı bir şekilde izleyeceğiz. Her maçın senaryosu, planı ayrı. Ligde 6 hafta kaldı, üç tane yüz senelik kulüplerle yarışıyoruz. Bunun keyfini çıkaracağız. Hep oyunun içinde olmaya, doğru örnek olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Avcı, basın toplantısında da açıklamalarda bulundu. Avcı, mücadeleyi yüzde 74 topa sahip olma oranıyla tamamladıklarını ifade ederek, “Özellikle Erol hoca gittikten sonra 37 puan alan, takım savunmasını iyi yapan, blok halinde oynayan, merkezi devamlı kapalı tutan ve direkt oyunu en fazla oynayan, düşen toplarda da etkili olup kenar ortalarda da gol bulan bir takım. Biz de bunun karşılığında oyun başladığında rakibin orta sahası 18. dakikaya kadar 1-2 düzenindeydi. Golden sonra 2-1 gibi oynamaya başladılar. Topa sahip olmak önemliydi. Bir ara yüzde 78 topa sahip olarak oynadık. Yüzde 74 ortalamayla bitirdik. Çok ciddi pozisyon vermedik. Malatya, hava topunu çok kazanan takım. Oyun planına sadık kaldık. Bu tip takımları oyunun yönünü değiştiren organizasyonlarla çözebilirsin" şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, taraftarların kendilerine güç verdiğini söyleyerek, “Böyle haftalarda oyun planına sadık kalıp fazla pozisyona girmeden kazanmak önemliydi. Oyuncularımı tebrik ederim. Bir tribün cezalı olmasına rağmen 7-8 bin seyirci vardı. Sayıda artış var. Bize güç veriyor. Sonraki haftalarda da bunun devamını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

FUTBOLCULAR..

Medipol Başakşehir’in galibiyet golünü atan Ejdero George Rinaldo Elia da “Kendi performansımla ilgili normal bir performans gösterdim, takım olarak da öyleydik. İlk yarı daha çok gol pozisyonuna girdik. Sezon sonu herkes kaç puan aldığınıza bakıyor. Sıradan bir oyuna rağmen galip gelmek güzeldi” ifadelerini kullandı.

Elia, takım arkadaşı Edin Visca’nın gol atacağını ya da attıracağını bildiğini ifade ederek, kendisine güzel bir gol pası verdiğini de sözlerine ekledi.

Medipol Başakşehirli Junior Caiçara ise “Sahalara geri döndüğüm için mutluyum. Sahalara döndüğümüz için mutluyum. Galip geldiğimiz içinde mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Medipol Başakşehir’in tecrübeli orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu, “Zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Rakibimizin ligde en iyi pozisyon alan takım olduğunu biliyorduk. Eski hocamız takımın başında. İyi kapandılar. Pozisyon vermeden, girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek rahat bir skor elde edebilirdik. Zor bir maç oldu. Ne olursa olsun kazanmak önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz. Şampiyonluk bir netice. Bir hikayenin belki de çok güzel bitmesi. Medipol Başakşehir ailesi üç senedir Türk futbolunda güzel bir hikaye yazıyor. Bu sene bu hikayemizi taçlandırmak ve kalan maçlarımızı kazanıp şampiyon olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kernekliali (6 yıl önce)
    Önceden planlanmış antrenman maçı gibiydi.
    0
    0
    Yanıtla