SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Toprağın Sesi''nin Finali..

A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 1 haftadan bu yana Malatya’da kayısı eksenli bir program dizisi hazırlayan TRT Ankara Televizyonu’nun “ Bu Toprağın Sesi” ekibi, son programında Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Malatya TSO Başkanı Mücahit Fındıklı’yı konuk etti.

TRT 3’de sonuncusu Cuma sabahı canlı yayınlanan ve çekimi, Türkiye'nin en iyi Arap yarış taylarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yapılan “Bu Toprağın Sesi” programında konuşan Vali Kadıoğlu, "Malatya insanı çok sıcakkanlı. Sosyal yapıda iklimin yazın daha iyi olmasıyla çok yüksek seviyede seyrediyor. Şimdi yazın trafiğe kapalı caddelerimiz var.

Gece ikilere, üçlere kadar park, bahçelerde çocuklarımız, genç kızlarımız serbestçe gezebiliyorlar."diye konuştu.

Belediye Başkanı Akın, Malatya’nın, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısı ile Türkiye’nin özgün şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Malatya’nın köklü bir tarihe, zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, Arslantepe kazılarında, dünyada şehir devletlerinin kurulduğu ilk bölgenin sanıldığı gibi Mezototamya değil, Malatya olduğunun ortaya çıkarıldığını anlattı. Akın, Malatya’nın Türkiye ve Dünya’da daha iyi tanıtılması için çalıştıklarını kaydetti. Kayısının Malatya ve Türkiye ekonomisine yaptığı katkıyı anlatan Başkan Akın, TRT’nin bir haftadan bu yana Malatya’da düzenlediği programların Malatya’nın Türkiye’ye tüm dünyaya tanıtılması bakımından büyük fayda sağlayacağına inandığını vurgulayarak, “ Bu Toprağın Sesi” programının yapım ve yöneticilerine teşekkür etti.

TSO Başkanı Mücahit Fındıklı da, "Malatya’da Eğitim kalitesi çok yüksek. Ben dedelerimden de babalarımdan da biliyorum dolayısıyla o eğitim meyvelerini veriyor o temel yapıt. Malatya’da ailelerin en çok üzerinde durduğu şey eğitimdir. İki tane Cumhurbaşkanı, başbakan çıkarmış dolayısıyla çıtası yüksek zor bir ildir."diye konuştu.

Programa, izleyici olarak çok sayıda vatandaş katılırken, Malatya’nın tanınmış simalarından Osman Çağlı da programda kendine özgü uslubu ile Malatya’nın tanıtımına ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

Lokanta işletmecisi ve aşçı Mustafa Saygı , Malatya yöresi yemeklerini anlattı.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilen programdan sonra, “Bu Toprağın Sesi” programının ekibine, Gündüzbey Pınarbaşı'ndaki İçmesuyu Kaptaj Tesisleri’nde bir yemek verdi.

Geride bıraktığımız Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri Malatya'dan canlı yayınlanan programı Esin Çağlar sundu. Programın yapımcısı Selim Peksarı, yönetmenleri ise Zakir Memişoğlu ve Nilgün Şandır'dı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız