SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Toprakların Mayasında Var"

0
Güncellendi - 2017-09-22 03:49:56
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” Projesi kapsamında tamamlanan meslek edindirme kurslarının sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Bu toplumun ve toprakların mayasında teşebbüs ve girişimcilik ruhu vardır. Hayallerimize ve ideallerimize asla ket vurmayalım, sınır koymayalım, yaratıcı fikirlerle yola çıkalım ve başarmak içinde işimize sımsıkı sarılalım” diye konuştu.

“YEŞİLYURT MESLEK EDİNİYOR” PROJESİNDEKİ KONFERANSLAR VE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Yeşilyurt Belediyesinin Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında uyguladığı ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesiyle meslek edindirme kurslarının yanı sıra toplumsal olaylara dikkat çekmek ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak konferanslar devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Yeşilyurt Belediyesi arasında yapılan protokol gereğince uygulanan “ Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi kapsamında açılan Masa Üstü Yayıncılık ve Tabaka Ofset Baskı Operatörlüğü Kursu ile KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen özel bir törenle sertifikaları teslim edildi.

MASA ÜSTÜ YAYINCILIK- TABAKA OFSET BASKI OPERATÖRLÜĞÜ KURSU İLE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SONA ERDİ

Beş ay süren Masa Üstü Yayıncılık ve Tabaka Ofset Baskı Operatörlüğü Kursuna başvuru yapan 40 kursiyerden 19’u sertifika almaya hak kazanırken, 30’ar kişilik gruplar halinde üç ay süren KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine ise 210 kişi katıldı.

Üç ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etmek üzere düzenlenen konferans ile sertifika dağıtım törenine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, MÜSİAD Başkanı Hüseyin Kalan, Kurs Öğretmenleri, kursiyerler ile firma sahipleri katıldı.

“Yeşilyurt Meslek Ediniyor” Projesinin Koordinatörü Mehmet Ali Yılmaz, proje hakkında davetlilere detaylı bilgiler aktardı.

SEKİ, “GİRİŞİMCİ ADAYLARIMIZ YARATICI DÜŞÜNMELİ, FARKLI SEKTÖRLERİ TERCİH ETMELİ”

Girişimcilik kurslarının iş hayatına atılacak olan girişimci adaylarına sağladığı önemli katkılar sunduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Murat Seki’de, sertifika almaya hak kursiyerleri tebrik ederken yaptığı konuşmada, “ Kurslarımızın temel amacı; yeni girişimci adaylarını iş hayatlarına bir adım önde başlatabilmektir.  Girişimci adaylarımızın iş planı ve pazar araştırmasını çok iyi yapması, dikkatli olması gerekiyor çünkü rekabetin bol olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yaratıcı ve farkındalık ortaya koyacak iş fikirlerini hayata geçirmek durumundayız. Yoksa aynı benzer fikirleriyle iş hayatına atılan girişimci adaylarının iş hayatları çok fazla uzun olmuyor gerek kendi kaynaklarınızı gerekse de devletimizin kaynaklarını daha etkin ve doğru kullanmamız gerekiyor. Eğitimlerimiz sırasında da yeni girişimci adaylarına dikkat etmeleri gereken konular hakkında detaylı bilgiler verildi, bu bilgilerden yararlanarak iş hayatınıza başlamanız sizlerin faydasına olur. “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesini başlatan ve girişimci kurslarımıza önemli destekler sağlayan Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

POLAT, “ÇOCUKLARIMIZI GİRİŞİMCİ RUHUYLA YETİŞTİRELİM”

Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen mali işbirliği kapsamında hayata geçirdikleri ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’  projesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla ortaklaşa sürdürdüklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Özellikle bayan kardeşlerimizin yeteneklerini geliştirebilecekleri, var olan potansiyellerini gün yüzüne çıkartabilecekleri meslek edindirme kurslarımız her yönüyle başarılı ve faydalı geçiyor. Girişimcilik konusunda daha atak ve etkin olmamız gereken bir dönemden geçerken, özellikle çocuklarımızı girişimci olarak yetiştirmemiz ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında ciddi rol oynayacaktır. Çocuklarımıza girişimcilik bakış açısı ve heyecanını aşılamamız gerekiyor “ diye konuştu.

POLAT, “BU TOPRAKLARIN MAYASINDA GİRİŞİMCİLİK VAR”

Yeni iş hayatına atılacak girişimci adaylarına bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Polat, “ Ticaret kendi içerisinde ciddi değişkenlikleri, farklılıkları ve zorlukları olan bir alandır. Kendi firmanızı kurmanız, kendi markanızı oluşturma noktasında yaptığınız gayretler sonuçsuz kalabilir ve istediğiniz yere ulaşamayabilirsiniz. Ancak doğru zamanda doğru kararlar vermek, zamana ve sürece göre doğru iş planları yapmak, işinizin başında durmak ve en güzelini yapmak için ortaya koyacağınız disiplin çalışma anlayışı sizleri arzu ettiğiniz noktaya getirebilir. Bu toplumun ve toprakların mayasında teşebbüs ve girişimcilik ruhu vardır. Hayallerimize ve ideallerimize asla ket vurmayalım, sınır koymayalım, yaratıcı fikirlerle yola çıkalım ve başarmak içinde işimize sımsıkı sarılalım. Girişimcilik yolunu tercih etmek ciddi zorlukları peşinden getirebilir ancak meyveleri de bir o kadar tatlı ve güzeldir. Yeşilyurt Belediyesi olarak İŞ-KUR ve KOSGEB ile bu tür faydalı kurslar açıyoruz. Hemşerilerimize bu anlamda ne kadar destek verebilirsek, rehber olabilirsek ve yol açıcı olabilirsek o kadar mutlu oluyoruz, elimizden gelen tüm desteği de veriyoruz.”Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi kapsamında açılan kurslara katılıp girişimcilik ruhu ortaya koyan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bugün sertifikalarını takdim edeceğimiz yeni girişimci adaylarımıza iş hayatların da başarılar diliyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ- İŞÇİ VE İŞVEREN BULUŞMASI” KONFERANSI

“Girişimcilik Kültürü- İşçi ve İşveren Buluşması “ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ile Prof. Dr. Recep Karabulut’da genç girişimcilere,yeni iş yeri açma süreçlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar noktasında tecrübelerini paylaştılar.

Konferansın ardından “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi kapsamında açılan kurslara katılıp farklı meslek dallarında iş hayatına atılan firma sahipleri, başarı hikâyelerini anlattılar.

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Konferans ve ardından gerçekleşen başarı hikâyeleri sunumlarının ardından meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ile Prof. Dr. Recep Karabulut’a da teşekkür plâketi takdim eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere yeni iş hayatlarında başarılar diledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız