SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Trambüs Bayanlara Özel" Denince..

0
Güncellendi - 2017-09-24 19:13:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, İnönü Üniversitesi'ndeki bir grup kız öğrencinin talebini karşılamak üzere, sadece kadınların yararlanabileceği "pembe trambüs" uygulamasının ilk gününde, bu düzenlemeden haberdar olmayıp binmeye çalışan erkek vatandaşlar, kadınlara özel olan bu aracın kadın sürücüsünün uyarısıyla geri inmek zorunda kaldılar.

MAŞTİ- İnönü Üniversitesi hattında her gün 07.00-08.00-09.00-10.00-14.00-15.00-16.00-17.00 başlarında karşılıklı sefer yapacak. Trambüsteki  'pembe' uygulama ilk gün karışıklıklara yolaçtı.

Trambüse binen bazı erkek yolcular, kadın sürücünün "Bu trambüs sadece bayanlara özel" uyarısı üzerine araçtan inmek zorunda kaldı.

Emekli İbrahim Dolambay, uygulamayı yerinde bularak, "Türkiye'de olması lazım. Öğrenciler tertemiz üniversiteye gidiyor. Zaten 5-10 dakikada bir üniversiteye trambüsler var, sıkıntı yok." dedi.

Öğrenci Hande Akyol ise uygulamayı doğru bulmadığını belirterek, "Bence cinsel ayrımcılık olarak da görülüyor. Uygulamayı doğru bulmuyorum." diye konuştu.

Öğrenci Bilge Kurt da  trambüslerin karma olması gerektiğini düşündüğünü dile getirerek, "Bu şekilde empoze edilirse ileriki zamanlarda diğer uygulamalarda da kadın erkek ayrımı yapılacaktır." ifadesini kullandı.

Esnaf Yaşar Güven de kadınlara trambüs uygulamasının güzel olduğunu söyledi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

139 yorum yapılmış

  • MALATYALI (6 yıl önce)
    YOBAZLIK , REZALET , YARIN ÖBÜR GÜN BANKA SIRALARI ,HASTANELER , KALDIRIMLAR ,MAĞAZALAR HAYATIN TÜM ALANINI HAREMLİK SELAMLIK YAPAR BU ZİHNİYET , BU UYGULAMA ANAYASANIN LAİKLİK İLKESİNE AYKIRIDIR , BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALALEN ANAYASAL SUÇ İŞLEMEKTEDİR , DEVLET ELİYLE SUÇ İŞLENMEKTEDİR...
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSNÜ (6 yıl önce)
    SAÇMA SAPAN GÖSTERMELİK Bİ UYGULAMA TRAMBÜSE BİNENİNKİ NAMUSDA BELEDİYE OTOBÜSLERİNE BİNENİNKİ NEDİR.BELEDİYE OTOBÜSLERİNE,TRENE,UÇAĞA,ÜNİVERSİTEDEKİ LİSEDEKİ SINIFLARI HASTANEDE DOKTORLARI VS.ÖRNEK ÇOK AYIRKİ YAPTIĞIN İŞİN Bİ MANTIĞI OLSUN.HERKESİN NAMUSUNUN PEŞİNE DÜŞMEK BELEDİYEYEMİ KALDI.
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMAN (6 yıl önce)
    AZ KALDI AFGANİSTAN OLMAYA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Öğrencilerin talep ettiği şey'e bak :) Arz talep dengesi aslında . Öğrenci islami bir kimlik kazanıp mevki talep ediyor yani aidiyet duygusu sosyalojik bir travma yaşatıyor topluma. Yetkili kişiler dışardaki her erkeği potansiyel sapık konumuna düşürmüştür. Bu yapılan insanları daha ahlaklı yapmaz. Özellikle bunu talep eden öğrenciler gelecek adına bilim adına hiç bir umut vaat etmiyorlar. denemesi bedava mezun olsunlar çıkacaklar benim baş örtüm var devlet bana iş versin mantığıyla hareket edecekler.Hastanelere de pembe alan yapıp gelen hastalara da sapık erkekler giremez yazın bu iş tam olsun. Tam bir saçmalık...!
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket başıbüyük (6 yıl önce)
    TEK KELİMEYLE; AYIP Ben hala ‘Pembe Trambüs’ü eleştirenleri anlamış değilim… Adam siyasi kimliğine güvenerek; “Bu çağ dışı anlayışla Malatya’yı büyük bir ayıba sürüklüyorlar” ifadelerini kullanıyor… Çağın tüm gereksinim ve konfora sahip ‘Pembe Trambüs’ uygulamasına “çağ dışı” diyebiliyor, meseleye çağın neresinden bakabiliyorsa… Eleştirmekle de yetinmiyor; “…Malatya’mızı çok geriye götürecek önemli bir anlayış. Malatyalılar olarak hep birlikte bunun karşısında durmalıyız” diyerek halkı provoke ediyor ve halkı bu hizmetin karşısında durmaya davet ediyor. “Hay senin anlayışına!..” demeyeceğim bu kez. Ancak böyle düşünenlere bir çift sözüm olacak… Beyler, bayanlar durun hele bir, sadede gelin bir hizmeti eleştirirken meseleyi enine boyuna inceleyin, düşünün öyle eleştiriverin. Bol keseden atmayınız, sizin zihin yapınızla örtüşmüyor diye, beraber aynı sokağı, aynı şehri paylaştığınız hemşerilerinizi kalbini kırmayınız. Bak biz birbirimizin yüzüne bakıyoruz, her gün bu şehrin değişik bir sokağında karşılaşıp selamlaşıyoruz, selamı sabahı kestirtmeyiniz bize… Utanmadan ar etmeden; “Normal trambüse binen bir kadına farklı bir gözle bakılacaktır” derken ne demeye çalışıyorsunuz? “Bir baba ile bir kızın, bir koca ile eşinin ya da bir abi ile kardeşinin o hatta seyahat ettiğini düşündüğünüzde nasıl buluşacaklar” şeklinde çocukça soru soruyorsunuz; sanki normal trambüs yokmuş/alternatif yok muş gibi… Bu uygulama İnönü Üniversitesi’nde okuyan bir grup bayan öğrencinin talebinin dikkate alınması sonucu yapıldı. Siz de kalkmış; “Aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığı da kanunlarımıza göre suç” diyorsunuz. Anayasada haberiniz yok galiba; kadınlara yönelik hizmetler, ayrımcılık olarak değerlendirilmiyor yani kadınlar pozitif ayrıcalıklar yapılabilir… “Malatya’yı geriye götürecek bir anlayış” diyorsunuz. “ Malatya’nın kadınları bunu hak etmiyor. Böyle bir ayrımcılığı Malatya hak etmiyor” diyorsunuz. Be adam, talepte bulunan kadın, Malatyalı hatunlar… Pembe Trambüs uygulaması Malatyalı hatunların özeli Sen hangi ‘cinsiyet Ayrımcılığı’ndan bahsediyorsun, kim kimi ayırmış, isteyen istediği araca binebilir ama Malatyalı hatunların özeli olan pembe trambüse ancak hatunlar binebilir anlatabildim mi? Bir de sosyal medyada, bu güzel hizmetin önünü kesmek için seferber olan bazı eblehlerin düşüncesine bakınız; “taciz, tecavüz, istismar...” kelimelerini öne çıkartıyorlar. Yahu sizde hiç mi haya edep yok! Malatyalı hatunlara özel pembe trambüsle sizin o kirli ağzınızda sakız yaptığınız “taciz, tecavüz, istismar...” kelimeleri sizden nasıl bir çağrışım yapıyor anlayamıyorum… Kasetle gelip kasetle giden zihniyetin elek altı süprüntüleri; “Otobüslerde tacize uğramanın çözümü buysa sokaklarda da tacize uğruyoruz o zaman kadınların yürüdüğü sokak ayrı erkeklerin yürüdüğü sokak ayrı mı olmalı” şeklinde laflar ediyor. Hayret, bunların aklı-fikri demek bu tür şeyler meşgulmüş… Tek kelimeyle; ayıp Çok ayıp…
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Bari belirli bir yaşın üzerindeki erkeklere de serbest olsun. Bu dayıdan bayanlara ne zarar gelecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • yasemin sancak (6 yıl önce)
    daha dune kadar serefsizin biri sen acik giyiniyorsun diye bi bayani taciz etti oda yetmiyor kadinlarimiza siddet uygulaniyor bunlarin hepsi de tasima araclarinda yapiliyor birakinda devletimiz boyle seylerde yapsin kadinlarimiza bunlar bizim iyligimiz icin yapiliyor devlet oy zamani olmadan da yardima muhtac insanlara yardim ediyor devletin yaptigi herseyi gormeyenler kordur bunu da bil
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin hanım bizim beğenmediğimiz bir uygulama değil sadece uygulama yanlış toplumda ayrımcılık yapılıyor buna kızıyoruz koysalar toplu taşımaya birer güvenlik görevlisi sorun kalacakmı acaba o pembe trambüs gelmediğinde yine diğer tranbüse binecekler bayan arkadaşlar eee ne olacak yine eski tranbüse binecekler ne yani yine mi taciz edilecekler bunu istemiyoruz bizi çok yanlış anlıyorsunuz bizde sizlerin iyiliğini istiyoruz uygulama yanlış bunu anlatmaya çalışıyoruz bunun için tepki gösteriyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • uygulamanın yanlış veya doğru olması bakış açısına göre değişir. islami yönden bakarsan doğru bir uygulama, demokrat olarak bakarsanda yanlış bir uygulama.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif Karınca (6 yıl önce)Hüseyin Can isimli kullanıcı yorumuna
    Vay be zekaya bak, he otobüse bir güvenlik :) hangi dünyada yaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Yillar once bir manken cikip, dagdaki cobanin oyu ile benim oyum bir mi demisti ve tepki cekmisti.. Bu konu bence de tartisilmali..mesela dag koyundeki ciftci Halil Emmi neye gore oy verdi..Yaw Ahmet Cakir cok iyi ondan mi, sayin erdogan var ondan mi, evine secim oncesi akparti erzak yardimi yapti ondan mi..dusunun biraz bu belediye baskani nasil secildi?? Ben dogrudur yanlistir demiyorum ancak bu uygulama sunu gosteriyor ki belediye baskani isini gucunu birakmis, yaw bu erkeklerin fikirleri bozuk, biz en iyisi ayiralim kizlari demis..iste bu zihniyeti ancak, bilgisiz secmen belediye baskani yapar..saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Genc (6 yıl önce)
    Bu Pembenin 1- Malatya Belediyesine maliyeti nedir? 2- Bu bir grup kız öğrencinin istediği pembe 5'den sonra çalışmadığına göre 5'den sonra sıkıntı mı yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Üniversite ile şehir arasında 15-20 dakikalık zamanda kızları korudunuz. Eyvallah. Peki, bir gün 15-20 dakika mı? Diğer zamanlar ne olacak? Saldım çayıra Mevla’m gayıra! İnsan taşıdığı bazı değerlerin kurallarına uymak zorundadır. İlahiyat fakültesi önünde ve üniversitenin başka bir yerinde açık alanda başı örtülü bir kızın erkek arkadaşı ile öpüşmesini kim engelleyecek. Bu yaşa kadar manevi ahlakı alamayanlar bu saatten sonra ne yaparsanız boştur. Başında örtü olan bir bayanın örtüsü gereği dikkat edeceği hususlar vardır. İster buna dini veya ahlak kural deyin ister örf ve adet veya disiplin kuralı deyin. Bu kuralları ihlal edenin cezasını zamanın da ve yerinde uygulamasınız bir anlam ifade etmez. Bu uygulama çocukluk, ilkokul ortaokul lise ve nihayet üniversite ile hayatın her kademesinde olmalıdır. Sağlam toplumlar sağlam ahlak ve karakter sahibi insanlardan oluşur. Duyarlı olmak haksızlık-yanlışlar karşısında susmamak adil olmak istikbal için gereğini yapmak her vatandaşın görevidir. Bu nedenle pembe Trambüs 15-20 dakikalık bir yolculuk için iyi bir uygulama. YA SONRASI!
    0
    0
    Yanıtla
  • SEÇKİN44 (6 yıl önce)
    Kadınlara pozitif ayrım anayasal bir güvence ve bu kapsamda düşünüldüğünde yararlı ve yerinde bir uygulama. Herhangi bir zorlama da yok. Özellikle bayanlardan gelen talepler doğrultusunda verilmiş bir karar diye düşünüyorum. Hepimizin kadın yakınları var, daha rahat ettiklerine göre sorun yok. Bazı yorumcuların yazdığı Trambüsün Şoför Okuluna doğru uzatılmasının çok yararlı olacağını, şehrin batısında oturan insanların trambüsü kullanaran tek biletle üniversiteye, Turgut Özal Tıp Merkezine vs. gidecek olmasıyla araçlar ev önünde kalacak ve trafik sorunu da büyük oranda giderilmiş olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (6 yıl önce)
    belediyeyi hep eleştirdim ancak ilk defa bir uygulama pembe metrobüs uygulaması hoşuma gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • METİN (6 yıl önce)
    malatya modern bir şehirse bırakın tercihler de olsun yoğun saatlere böyle alternatif olması niye bu kadar insanları geriyor bilmiyorum. bakıyorum genelde erkekler yorum yazmış rahatsız olanlar neden erkekler bayanlar için yapılmış düzenleme neden bu kadar gündem oluyor. 6 dakikada bir karışık metrobüs kalkıyor saatte bir kalkan pembe metrobüs neden bu kadar gerer. talep görmezse zaten kaldırılır bırakın 6 ay 1 sene çalışsın . bu arada pembe mtrobüse binipte memnun olan veya olmayan sizler sizler yorum yapın bunlara cevabını verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rana Aksoy (6 yıl önce)
    Belediye önce yaşlı ve engelli insanların rahat yüreyecekleri doğru düzgün kaldırımlar, kolay binip inecekleri toplu taşıma araçları,asansörlü ve asansörü çalışan üst geçitler yapsın ondan sonra kadınları toplumda ayrıştırma bölme derdine düşsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    nasılsın pembe malatya:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Halit (6 yıl önce)
    Yaaa bu hangi akıllının projesi anlamadım o zaman heryerde ayırın okulda kamuda işyerlerinde reis böyle işgüzarlık yapanlara haddini bildirir heykel yapanlara yaptığı gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    MEMLEKETİM MALATYA'YA SON GÜNLERDE ÇAĞDIŞI ELLER OPERASYONU BAŞLATILDI. MALATYALI HEMŞERİLERİM MIŞIL MIŞIL UYUYOR. UYUYUN BAKALIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • çağ içi olmak nasıl oluyor aydın beyinli insan.azınlıklar buna itiraz ediyor.daha doğrusu chp zihniyetliler itiraz ediyor,gezici beyinliler itiraz ediyor .boyle bir uygulamada çoğunluk memnun.boş işlerle uğraşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can (6 yıl önce)bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Bunun CHP veya başka bir partiyle ne alakası var beyfendi bu nasıl bir uygulama Allah aşkına hani nerede kadın erkek eşitliği soruyorum nerede yarın diğer trambuslere bayan arkadaşlar bindiğinde biri çıkıp deseki pembe trambüsünüz var ona binin dese ne olacak bunu yapan zihniyet her trambüse bir güvenlik görevlisi koysa o pembe trambüsü normal herkesin kullanacağı şekilde yapsa ve sefer sayısını aarttırsa sorun kalacakmı çok merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • biber (6 yıl önce)
    hayaller.... adam gibi hizmet ve mutlu malatya... gerçekler...ahmet çakır, şeker pembe otobüs:) ay ne tatlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can (6 yıl önce)
    Bunu yapacağınıza sefer sayılarını arttırsan her trambüse birde güvenlik görevlisi koysan ortada ne bir sıkıntı kalır ne birşey ne taciz kalır ne kavga kalır anlayamadığım konuda bu bunu yapıyorsun kız öğrenci gelen trambüsü kaçırdı ne olacak ikinciyi mi bekleyecek beklerse derse geç kalacak diğerine binse yine aynı sıkıntıyı mi çekecek ya arkadaş bırakın bu işleri Allah aşkına topluma yararlı işlerle uğraşın.
    0
    0
    Yanıtla
  • denlz (6 yıl önce)
    Yazık bu insanların düşüncesine ayrımcılık hemen kaldırılsın kendine güvenmeyen sokağa çıkmasın.malatyali sapik mı böyle sıradışı olan olay varsa çıkarmayın gözü isilasin cezaevinde o zaman bakın ne oluyor.pembe kırmızı ney arkadaş ya cahillik bunu getiren de koyanda binende hemen kaldırılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (6 yıl önce)
    Ben çok mantıklı buluyorum çok güzel olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Rıza bozkurt (6 yıl önce)
    Belediyenin görevi ulaşım sorununu çözmektir.istifliyerek yolcu taşımak değildir.yolcuyu oturur halde taşıyamıyorsan istifa edersin kardeşim.boyayla uğraşma ulaşım sorunlarını çözün.trambusa verdiğin paraya rağmen konforlu bir ulaşım imkanı yaratamadıysan yazıklar olsun aynaya bak ve önce beynini boya...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulbaki Oğuzbey (6 yıl önce)
    Pembe Trambüs Uygulamayla iş çözülmez milletin umudu Yolsuzluğun Önü ne olacak cevabınıbekliyorum cevabı vermekten kaçıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • akbil (6 yıl önce)
    Yakında mavi trambüs de gelir. Ona da sadece erkekler alınır. Haremlik selamlık seferler Malatya pilot il uygulaması ulusal olursa uçakları, trenleri ve gemileri düşünemiyorum :(( Şaka bir yana, bu uygulama yakında kaldırılır, bayanlar için ulaşımda tehlike yada güçlük 17:00'e kadarmış. 17:00'den sonra normal trambüslerde güvenle gidiyorlarmış demekki. Bu uygulamayı yapan yetkili ne kadar pişmandır eminim. Neyse yakında pembe kırmızıya yada griye boyanır. Duraklarda tesettürlü bayanlar bile memnun olmadıklarını dile getiriyorlar. Trambüslerin rengiyle oynayacağınıza Yakınkent'e kadar uzatılsın. Maşti'nin batısında o kadar çok üniversite öğrencisi, personeli varki anlatamam. Araştırma hemşireleri ve çalışanları Bostanbaşı-Yakınkent'e taşınıyorlar, Fahri Kayahan batısı resmen nüfus ilçeye dönüştü. Neyse yetkililer hatadan en yakın zamanda dönerler muhakkak. Mesele böyle komedik halde tabiki kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (6 yıl önce)
    her zaman elden ayrı olduk dünya bi tarafıyla gülüyor bize yazık ki yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • sade vatandaş (6 yıl önce)
    uygulama saçma geldi bana zaten hava karardıktan sonra tehlikeli oluyor. en azından 23.00 'a kadar olaydı iyiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Sıra pembe takside pembe parklarda?Bu Malatya'ya yapılmış çok büyük hakaret hiç kimse malatyanın adını böyle kötü lanse edemez valiyi milletvekillerini sivil toplum kuruluşlarını özelliklede bayanları duyarlı olmaya davet ediyorum belediye pembeyle falan uğraşacağına sefer sayılarını artır yapabiliyorsa trafiği rahatlatacak çalışmalar yap otopark sorununa değin otobüs ücretleri su üçretlerini düşür
    0
    0
    Yanıtla
  • eyup (6 yıl önce)
    cok güzel hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Herşey tamam bu eksikti belediye birde pembe market yapsın,pembe kaldırım yapsın pembe asansör yapsın duraklarıda pembe diye ayırsın.iş yapın iş milleti kendinize güldürmeyin otobüs seferlerini artırın dolmuşlardan bile pahalı ücretler şöförlere eğitim verin kaliteyi artırın
    0
    0
    Yanıtla
  • Naim Paz (6 yıl önce)
    çok yazık memleketim hergün üç adım geriye gidiyor ... Aslında bu Malatya Halkına hakaret ama ne yazık ki devir .. yetersiz yöneticilerin devri .. yazık ediyorlar sana malatyam çok yazık ..
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMETGKHN (6 yıl önce)
    KIZLARA VARDA BİZE YOK Mİİ SELAHATTİN BEY DİYEMEDİM YALA
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Yetmez ,bayanlara özel pembe belediye hizmet binası , pembe parklar,pembe oturma banklari, pembe dolmuş, pembe otobüsü ,pembe otobüs duraklari yapınki tamamına ersin. Malatya sizinle iftihar etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUTLU (6 yıl önce)
    haberi yapanda bayandır :)
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (6 yıl önce)
    Malatya Halkı sapık değil kardeşim bu uygulamaları gündeme getiren zihniyet SAPIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Malatyalilarin itibarını iki paralık ediyorsunuz,akla zarar icatlardan vazgecin
    0
    0
    Yanıtla
  • BASRİ TERECE (6 yıl önce)
    YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ŞEHRE VE ORADA YAŞAYAN HALKINA
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    belediye başkanıda türban takmalı penpe otobüse ugun olur
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet (6 yıl önce)
    bence çok güzel bir uygulama
    0
    0
    Yanıtla
  • enes (6 yıl önce)
    yazıklar olsun sizin gibi yöneticilere araçla gidilecek yol yok başka illere gittiğimizde imrenerek bakıyoruz adamlar gerçekten çalışıyorlar en basit örneği kayseri az gidin orda eğitim alın Sn. çakır gitti ki belediyecilik nasıl oluyor gör kaç dönem oldu Malatya'yı mahvettiniz yapamıyorsanız bırakın gidin sizin saçma sapan yobaz feminist düşüncelerinizle yaşamak zorunda değil bu halk gerçi oy vermedim içim rahat oy verenler düşünsün :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Günhan beyoğlu (6 yıl önce)
    Bende erkek olarak ve haklı olarak mavi trambus istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    ozaman yaşlı çocuk kadın erkek herkesin otobüsü ayrı olsa çok güzel olcak aslında rengarenk malatya vatandaşın eşi başka arabaya çocuk başka arabaya babası başka arabaya düşünen güzel düşünmüş bence bunu düşüneceğinize mahallelerde yolların rezaletini çözseniz çok güzel olcak hergün biyerler açılıyor hergün biyerler dağılıyor tamirat yok pembe otobüs var
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    zorla bindirmiyorlar. çeşit iyidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • şahin (6 yıl önce)
    Pembe trambüsle iş çözüldü mü acaba, başka uygulamalarda yapılabilir, erkeklerle kadınlar ayrı kaldırımlarda yürüsün, kadınlara ve erkeklere özel ayrı işyeri olsun, ve bunun gibi birçok ayrıştırma olabilir, daha neler göreceğiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • adiyamanli Ramizan (6 yıl önce)
    Dayı orada ne buldun öyle bakıyon be )))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Bırakın yaa. Kimi yobazlık demiş kimi cehalet. Ben annemin ablamın teyzemin,birbirleriyle sevişen öpüşen ahlaksız kişilerle yolculuk yapmasını istemiyorum. Ben erkek halimle utanıyorum ya. Nasıl bu kadar meşrebi geniş millet olduk. Sevgili olabilirler kimsenin birşey demeye hakkı yok tabiki ama şu trambüse binince ne oluyor kardeşim milletin ortasında ya. Biliyorum orada bir uyarı yapsam "bunu burada yapmayın" diye en büyük tepkiyi trambüsün içinden görürüm özgürlük var kardeşim derler sanane derler. Bize ahlak lazım en acilinden saygı lazım özgürlük bunları uygularsak oluşur bence. Her yer böyle çarşı böyle cadde sokak lise. Durum çok vahim. Dinimiz güzel ahlaklı olun diyor her şeyin başlangıcı ahlak erkek içinde kadin içinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • o zaman arabistana yerleş bütün sülalen ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Dostum senin meşrebin geniş olabilir ama burası anadolu belli ahlak kuralları var.
    0
    0
    Yanıtla
  • o zaman 1923 den beri meşrebin yoktu.şimdi oldu kaç ihale aldın onu söyle
    0
    0
    Yanıtla
  • veli97630 (6 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    otobüste sevişen kim uydurma bir yerlerinden milletin günahını alma...senin gibiler zaten dini bahane ederek her lafı edin sonra da müslümanım deyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye uydurayım kardeşim ne için yani trambüse arka taraftayım yanımda taa merkeze kadar birbirleriyle olan durumları hoşuma gitmedi. Din konusuna gelince bu düsunce yüzünden oluyor bunlar. Her konuda güzelim dinimizi işin içinden çıkarttığınız için, birisi size yanlış gördüğü durumu dinimize göre yanlıştır bu kardeşim deyince verecek bi cevap bulamayıp "dini bahane" etme şimdi diyerek cevap verdiğiniz için oluyor. Dinimiz hoşgörünün temelini oluşturan bir din her insana karşı her milliyete,düşünceye,giyim tarzına.. Banane kadınların ne giydiğinde erkeklerin ne giydiğinde ama burada yine toplum içindeki davranışlar önemlilik kazanıyor. insanları yaftalamayın lütfen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can (6 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Düşünsene Annen ablan teyzen ve sen araştırma Hastanesi'ne gideceksin pembe trambüsle gidebilecekmisin hayır karın veya evli değilsen kız arkadaşınla pembeye binemeyeceksin ne anladım ben bu işten. Kadın erkek eşittir arkadaş ne biz erkekler nede bayan arkadaşlarımız üstündür. Bayan arkadaşlarımızı rahatsız edenlere caydırıcı cezai işlemler uygulansa sorun kalmayacak kaç defa otobüste trambuste yer verdin kaç taciz edene engel oldun yolda biri şort giydimi nasıl yobazca bakıyorlar Malatyalı bir vatandaş olarak utanıyorum ya. Ahmet bey gerçekten çok farklı bir düşünce yapınız var anlamam mümkün değil Biran önce eski kafalığını bırakın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin bey saygılı bir yorum yaptığınız için cevap vermek istedim. Bu otobüse kadınları zorla bindirmiyorlar. Demek istediğim ahlak yoksunluğu var her yerde ve bunun çözümüzde eğitimle oluyor ama bakıyorsun üniversite öğrencisi de böyle davranıyor (yine belirtiyorum sevgilisi olabilir arkadaşı olabilir fakat toplum içinde ahlaklı olmayan davranışları ben haklı bulmuyorum) yolda ki iti ugursuzuda. Bence bi üniversite öğrencisinin farkı olması lazım. Taciz olaylarında şiddetli cezaların olması lazım kesinlikle.Medeniyeti öğrenmemiz lazım ben şahsen şortlu bayan lada otobüse binerim mini etekliysede ve dönüp te şehvetli bir şekilde bakmam bile. Burada dediğim şey işte toplum içindeki davranışlar önemli hem erkek hem kadin.
    0
    0
    Yanıtla
  • insan içindekine göre yaşar hüseyin bey aklından geçiyor demekki bunların.taciz mi oldu edeni tespit et yapıştır ona kimse bişe demez hatta alkışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunuzdan anladığım kadarıyla pembe trambüse binen bütün kadınlar saygılı ve ahlaklı ,karma trambüse binen bütün kadın ve erkekler saygısız ve ahlaksız oluyor!!! Yani bütün mesele trambüslerin karma olmasıydı, şimdi pembe trambüs oldu ahlaksızlık son buldu öyle mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende yorumunuzdan anladığım kadarıyla düz bir mantığınız var.
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen öyle esma hanım pembe trambüse binmeyip diğerine binen malatya da dile düşürüler yarın öbürgün aranıyor derler bu kafatası düüşüncedekiler.maalesef böyle olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • yallah arabistana
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (6 yıl önce)
    Eyy AHMET ÇALIK yaptığın işi yarim yapma pembe caddeler kur pembe evler işyerleri Malatyada erkeklerle bayanların bir birini göremeyeceği bir ortam yarat eyy Malatyalı hemşerilerim sizede bisey demiyorum hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Hedef 2023 yok hedef 2043 yok hedef 2073. Bizde bu kafa olduğu sürece ne araplar dan ne de arabistan dan farkımız kalır. Çözüm pembe trambüs değil. Çözüm alternatif ulaşım yolları çözüm ek sefer çözüm metro çözüm öğrenci yurtlarının kampüse yakın olması çözüm üniversitelerin sosyla kampüs ağırlıklı v.b. olmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • No name (6 yıl önce)
    Haberi okurken gözlerim yaşardı valla:))Tacizi pembe trambüsle çözen belediyemizi tebrik etmek istiyorum o vakit dünden itibaren Malatya'da taciz sorunu diye birsey kalmadı :)) Bayanlar sokaklarda istediği saatte istediği kıyafetle dolaşabilir oldu!!!Belediye bari pembe taksi çıkarsın da trambüse binecek kişileri evden alıp trambüsten inenleri evlerine bıraksın, yoksa pembe trambüse binmenin süslü püslü reklamdan başka bir manası yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • türker (6 yıl önce)
    bu uygulama çok gerekli ve de çok geç kalınmış uygulama buna itiraz edenler kendilerine haksızlık ediyorlar bayanların rahat,daha huzurlu bir yolculuk etmelerinin ne eksisi olacak buna bayanların karşı çıkması ise çok garip kendilerini gözden geçirmeleri gerekir acaba amacım ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlaşılan bayanları 2 sınıf ve hor gören zihniyetler pek memnun olmuşa benziyor. Sizin gibi zihniyetlerin yerinde olsam kadınların pembe trambüse binmesine sevinmek yerine onların evden dışarıya çıkmasını yasaklardım pembe trambüste rahat ve huzurlu yolculuk edeceklerine evlerinde daha rahat daha huzurlu otururlar.Rahat ve huzurlu yolculuk sadece bayanların değil yaşlı,genç,çocuk,engelli, bay bayan bütün vatandaşların hakkıdır.Bayanları ötekileştiren, ayrık otu gibi gösteren Malatya belediyesini kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    Peki vatandașın eșiyle beraber gitmesi gerekiyorsa eși ayrı kendi ayrımı gidecek.. Biri pembeye biri kırmızıya.. Çoook sacma....
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü (6 yıl önce)
    Şimdi kızın işi acele, pembe trambüsü bekleyemedi gitti diğer trambüse yani karışık olana bindi. Ne olacak ? şimdi karışık trambüse binen aranıyor mu olacak _? saçma sapan işler bunlar az mantıklı olun
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gültekin (6 yıl önce)
    kabul edilemez bir şey. gericiliğin daniskası
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas4444 (6 yıl önce)
    Niye illa bir ayrım gibi görmek istiyorsunuz. Öyle rahat eden öyle binsin .sanki kadınlara: "pembe trambüs dışında hiç bir trambüse binemezsiniz" denilmiş gibi tepki vermek biraz art niyetli bir yaklaşım. Bence bayan arkadaşlar için güzel bir uygulama...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Yazıklar olsun böyle ggerici zihniyete,
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Bir Anne yani bayan ve bakmakla yükümlü olduğu Çocuk (bakıma muhtaç olduğu için yaşı farketmez) yani erkek bu zihniyet ile anne ve çocuğu ayrı araçlaramı bindirilmesi gerekecek.... vah Malatyam vah güzel ülkem vah ayrımcılık zihniyetli insanlığımızzzz. Şimdi derlerki bunlarda beklesin diğer araca binsin ya o esnada aniden gitmesi gerekiyorsa....
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (6 yıl önce)
    PEMBE TRAMBÜSE BINMEYIPTE KIRMIZI TRAMBUSE BINEN KADINLARIN KIZLARIN VAY HALINE. KESIN BU KOCA ARIYOR DIYECEKLER.......BASKAN BIZI KOca TURKIYEYE REZIL ETTIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Bu uygulamadan,gerilim çıkar gerilimden kavgadan geçiinenlerin ekmeğine yağ sürsün diye bekleyenlerin planı.....örnek a da olduğu gibi,birde ikinci öğretime giden kız öğrnciler ne yapacak akşam 9-10 gibi dersten çıkan kız öğrenci bu otobüse nasıl binecek, kırmızı otobüslere binenlere malatyalı nasıl bakacak,pembe otobüse binmiyor diye.......çok yanlış işlerle uğraşıyoruz ÖZMALATYA yalıya yakışmıyor..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan 44 (6 yıl önce)
    PEMBE TRAMBÜSE BINMEYIP DE NORMAL TRAMBÜSE BINEN KADINLARIN VAY HALINE.....KESIN BU KOCA ARIYOR DIYECEKLER.......BIRSEY YAPMADAN ÖNCE BI DÜSUN BE KOCKOCA MALATYA BELEDIYE BASKANISIN.........ŞU UGRASTIGINIZ SEYLERE BAKIN.....BIZI BIR TURKIYEYE REZIL ETTIN BASKAN
    0
    0
    Yanıtla
  • AhmetEnginol (6 yıl önce)
    Dubaide de benzer uygulama var ama biraz farklı; Kadınlar, yaslılar ve hamileler icin önden beş koltuk ayrılarak pozitif ayrımcılık yapılmis. Bu koltuklara oturacak özel kimseler yok ise herkes oturabiliyor ancak oturmaya onceligi olan biri gelince hemen bu koltukları mesgul eden kisi yerini sahibine terk ediyor. Bu kural soferler ve güvenlik personeli tarafindan sıkı sıkıya takip ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkeli (6 yıl önce)
    Pembe trambüse binmek isteyen dayıma gelde bunu anlat. Dayımın yüzününde şaşkınlık var. Saçma bir hizmet,belediye hizmeti bu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim İleri (6 yıl önce)
    Müthiş yorumlar var, Ancak; bu ve benzeri yorumlar ilk gündeme geldiğinde de dillendirildi. Ama amaçları, gayeleri millete hizmet olduğunu her yerde dillendirenler, milletin sözünü dinleme konusunda inatçılar. Kasıtlı olarak milletin tepkisini çekmeye, milleti ayrıştırmaya mı çalışıyorlar bilemem... Ama bildiğim bu tür yaklaşımlar pozitif ayrımcılık değildir: pembeye binmeyene yollu gözüyle, binene de radikal dinci gözüyle bakılır bu gidişle...
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (6 yıl önce)
    Sayın yetkililer Daha ilk günde şu manzaraya bakın birazcıkta utanın dünyada ilk rezillik malatya belediyesinde.dünya izlemekte.
    0
    0
    Yanıtla
  • veli97630 (6 yıl önce)
    tamamen saçmalık. Malatya'ya yakışmayan bir tercih artık hangi akıllının fikriyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (6 yıl önce)
    Böyle. Saçma bir uygulamaya hak beren kız öğrencilere sesleniyorum sonrada demeyin abi amca dayı baba biz bayanız diye neden bize iş vermiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Oğluna kız bakan anneler pembe trambüs sizi bekliyor. Olurmu olur valla ?
    0
    0
    Yanıtla
  • değişik yaklaşım mantıklı hemen annemi arayıp akbilini aldım tramvaydan inme diycem
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Genc (6 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaş Süpersin. Okadar yorum okudum en begendiğim seninkisi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ?? O vakit pembe trambüse binmeyen kötü aile kızları evde kalacak??
    0
    0
    Yanıtla
  • çirkinleri almasınlar bari kız bulsun analar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepsi birbirinden güzel,zaten karmada kendilerine erkek nazarı değmesin diye pembeye biniyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    madem belediye ogrenci isteklerine cevap veriyor hizli ve masrafli bir sekilde, biz de erkekler olarak deve kervani istiyoruz..kervan, merkez ile universite arasi olsun…zaten hep arazi belediye universite arasi… juice arabistana cevirdiler ulkeyi..once suriyeliler geldi simde de vahhabi anlayisi!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat bey senin de kızın olsa böyle vahşice düşünmezsin olması gereken de buydu ve oldu kimilerin zoruna gidebilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol ,Deveye binmeyi istemek yasakmı yoksa günah mı vahşice demişsinde...Kızını pembe trambüse bindirerek korudun diyelim trambüsten başka bir araca mesela , uçağa ,metroya,otobüse,minibüse,asansöre binince nasıl bir önlem alıyorsun veya alacaksın merak ediyorum?kızım pembe trambüsten başka araca binmeyecek diyorsan o başka...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deve kervanının başını da sen çekersin artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • ali gültekin (6 yıl önce)Murat Bey isimli kullanıcı yorumuna
    nokta atış bir yorum. tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • birkan (6 yıl önce)
    Dünya Bilimle uğraşıyor. Bizi yönetenler insanları bölmekle Meşkuller . ne diyelim insanlar arasında ayrımcılık yapanın ALLAH BELASIN VERSİN. Allah İnsanları yaratırken her insanı eşit yaratmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)birkan isimli kullanıcı yorumuna
    o klasik değimi kullanmamışsınız hayret ''herkes aya gidiyor vs...''
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilimin yolu aklını sırf ona vermekle olur güzel bir uygulama yapılmış bizi yaratan bizi daha iyi bilir yoksa cennet dünya olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Kız öğrencilerin talebi taşıtların çok kalabalık olması. Pembe yapacağınıza sefer ve taşıt sayısını artırın. Çok saçma
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Vaaaaah Malatya,güzel Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    naçar malatya sahipsiz öksüz yetim malatya bitmiş malatya :)
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    mesele kız erkek değil ki kız öğrenciler otobüsler çok kalabalık olduğundan binmek istemediklerini bildirmişler haklı olarak. yani o pembeleri kızlara taksis edeceğinize kız erkek karışık yapsanız kalabalık azalmış olurdu. verimsiz bi çalışma olmuş. o otobüs de tıklım tıklım gider çünkü 2 tane var. yine geldi aynı hesaba. ama en azından erkekler yoktur. o da bişi. :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ufuk (6 yıl önce)
    Belediye ne yapar biliyomusunuz ey Malatyalılar 2014 yılında ceza yazılmaması gereken bi yerde zabıtalarına görev verip ceza Yazmışlar tebligatı bugün yaptılar işleri güçleri bu ama adamlar tam gaz devam ediyo denetleyen yok hesap soran yok ahalide memnun bu durumdan kısacası arz talep meselesi istedikleri gibi yönetilmekten memnunlar. 1 gram hakkım varsa haram zıkkkım olsun Ahirette iki elim yakalarında olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (6 yıl önce)
    Yobazlik boyle bise hangi ilde var bu uygulama yazik 2000 lerdeki gibi degil mltya artik cok sey degisdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslanım diğer trambüsler çalışıyor,pembeye binmezler ,kırmızı yada siyaha binerler niye zorunuza gidiyor,harika bir sistem hastası var yaşlısı var yobaz sizin babanız tam bir çağ
    0
    0
    Yanıtla
  • eskiden di malatya şimdi bi işini hallet milletin herşeyi yaptır.şakşakçı bi toplum olduk.sahip çıkamıyoruz hiç birşeye.sporu muza kurumlarımıza yemekten başka düşünce yok.bayram da çok memnun memleketinden belediyedenmisin yoksa satınalmadan falan he payram ??
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Cag.disi.uygulama.kendie.guvenmiyen.disari.cikmasin
    0
    0
    Yanıtla
  • Pembe panter (6 yıl önce)
    Camlarını koyu siyah filmli yapın pembe trambus sefer yaptığı saatlerde erkekler trafiğe çıkmasın ??bırakalım bu isleri yapilan bu uygulama bir dönem Amerikada siyahi ve beyaz olan vatandaşları ayırmaya yönelik uygulamalara benziyor Pembe trambus değil tekerlekli bayanlara özel kına gecesi salonu??
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    siz malatyalilar kandirilmaya musait insalarsiniz pisman olicaksiniz ama is isten gecicek
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (6 yıl önce)
    Şoförün de bayan olması tam bir haremlik selamlık misali.12 Yaşındaki oğlu ile binen ana ya, hamamdaki gibi bayan şoför '' hanım hanım bari babasını da getirseydin '' derse o zaman tam bir komedi izleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Bu dayıya kurban olasınız onu trambüsten indiren zihniyet art niyetlidir sayın çağırın ne yatırımı var on yıldır kaldırım sök boz yap Ve
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltuybz (6 yıl önce)
    Boyle sacmalik olamaz belediye baskani abuk subuk isler le ugrassin
    0
    0
    Yanıtla
  • Okano (6 yıl önce)
    Bu ne sacmalik boyle yobazlik olamaz hangi ilde var malatyadan baska bu belediye baska isi yok boyle sacmalilarli ugrasiyo
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Trambüse binmeye çalışan gariban adamın kızlara sarkıntılık edecek hali yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebrar (6 yıl önce)
    Kızlara özel olması güzel ama keşke güzel ülkemde tacize tecavüze ağır bir hüküm hatta idam cezası verilsede bu durum ortadan kalksa .
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (6 yıl önce)
    bence agır şeker ve diaabeti olanlarada serbest olmalı binmesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)a.b. isimli kullanıcı yorumuna
    trambüslerde sağlık heyeti bulunmalı ozaman
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Malatyadan hiç haber vermeyen Ege medysı gerek gazetelerinde gerekse web sitelerinde Pembe trambüsü haberleştirmişler.İyi yapmışlarda Malatya adına elbette üzücü bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boza (6 yıl önce)
    belediyeden yine muhteşem bir hizmet. ya Allah aşkına biri çıksın da şu malatya belediyesi ne iş yapıyor bana anlatsın. farklı projelere imza atmasını geçtik,işler nasıl normal yapılır onu yapsın başka bir şey istemiyoruz. bu memlekette kaldırım söküp takmaktan,kanal yapmaktan başka ne gördünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (6 yıl önce)
    dayı şok dayı çaresiz...dayıyı iyi ki almamıslar yoksa bu halıyle kampuse kadar bir bayanın kaderıyle oynayabılırdı...ben zaten o bayan şöförün suratını gorunce bınekten vazgecerdım...izahı olmayan konunun mızahı olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)mltykrl isimli kullanıcı yorumuna
    komik seni :) uygulama yanlış şimdi erkeklerin olduğu trambüse kimse binmez
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Ayıp denen bir şey var.Yaşlı başlı erkekleri trambüs denen illetten indirmeye ne gerek var.Bazı istisnalar tanınmalı.Ne demişler bazı istisnalar kaideyi bozmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    konu vitrin işte şanımız yürüsün.. iş yapıyorlar ya... allah bu malatya halkını belediyeden korusun...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)
    allahın belediyesi işte... bende bayanım saçma sapan uygulamalarla uğraşın durun...kim niye rahatsız olmuş binmesinler o halde yürüsünler.. rezalet tamamen. pembe otobüs müş vay vay vay hangi çağdayızz pardon... bırakın ya bu işleri... sevgili belediye yolları ara sokakları bir tamir edin kırdınız yıktınız eştiniz eee hizmet sıfır aylardır tozun toprağın içinde oturuyoruz. araçların hasarlarını hiç konuşmuyorum. köstebek yuvasına dönmüş caddeler sokaklar... hadi bende bunu istiyorum. yapın bende helal olsun diyeyim. kadınım diye değil ya... insanım vergisini veren bu ülkenin vatandaşı hizmet vereceksen önceliğin civcivli otobüs olmasın bana yol ver aa.. bide sürekli suyu kesme..anca laff iş yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri (6 yıl önce)
    Tamamen cahilce bir uygulama. Üniversiye giden kızlar sadece kadınlar için trambüs talep etmiş. Motaşta bu talebi kabul etmiş. Eeee tamam trambüste erkekler yok. Peki o gittiğin üniversite de aynı sınıfta erkeklerle derse giriyorsun o nasıl olacak. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • adam gibi (6 yıl önce)Sabri isimli kullanıcı yorumuna
    ÇOK YERİNDE Peki o gittiğin üniversite de aynı sınıfta erkeklerle derse giriyorsun ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Şimdi kırmızı trambuse binen bir bayan ne düşünecek şimdi. Veya eşiyle üniversiteye gidecek bir erkek pembe den inip kırmızı ya mi binecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • burak inan (6 yıl önce)
    bende erkekler için istiyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    o zaman kırmızı tranbüslerde erkeklere böyle saçmalık olurmu ya insanları ikiye bölüyorlar malatyanın bütün işlerini çözmüşler sıra bayan erkek ayrımı yapıyorlar ayıplar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Malatyaya yakışmıyor.şahsen ben dışardan bakan biri olsam demekki malatyadaki erkekler kadınlarla aynı ortamda seyahat edemiyecek kadar eğitimsiz ve sapık diye düşünürüm.bunun yerine çocuklarımızı güzel yetiştirelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga Özbaş (6 yıl önce)
    Bence güzel bir uygulama özellikle üniversite öğrencileri bu durumdan muzdaripdi normaline binmek isteyen binsin zorla bin demiyorlar bunu yapamam Allah Razı Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga özbaş önce imla kurallarını ögren.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)a.gültekin isimli kullanıcı yorumuna
    Sen imla kurallarına kendinin uyduğumu sanıyorsun yazdığını okudun mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • TOLGA ÖZBAŞ (6 yıl önce)a.gültekin isimli kullanıcı yorumuna
    ÖNCE SİZ ÖZEL İSİMLER BÜYÜK HARFLE YAZILMASINI ÖĞRENİN A.GÜLTEKİN BEY
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Dayı zararsız bırakın girsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Zaten hayat toz pembe değilmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Bir grup kız öğrencinin ihtiyacını karşılamak ne demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer (6 yıl önce)
    Bir grup üniversite öğrencisinin talebi üzerine hat açan muhterem yetkililer bunu yapana kadar mevcut hat olan Yeşiltepe-Beydağı devlet hastanesi-merkez hattını önce iptal edip sonra tek sefer haline getirdiler.. fabrika işçileri kadın Doğum ve çocuk hastası olanlar Ergenekon köprüsünden yürüyerek çevreyoluna ulaşıyor.. onlarca kişi grup grup.. inanmayan sabah 6:30 ile 8:00 arası çıkıp Ergenekon köprüsünde bekleyip izlesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafer (6 yıl önce)
    Kafayı yemişler bunlar ? Erkek çocuklu bayanlarda çocuk yaş sınırı var mı ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (6 yıl önce)
    Saçmalık. bırakın bu çağdışı uygulamayı tüm Türkiye'ye gülünç oluyoz.Bişeyler yapınki Türkiye nin gündemine oturun.Böyle basit saçmalıkları bırakın.Rezil oluyoz.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)
    madem öyle şehir içi çalışan tüm otobüslerde bunu yapında görelim hadi hadi hadi pembe ayırnın kara hahahaha
    0
    0
    Yanıtla