SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Transferlerin Aramıza Katılmasını İstiyorum"

0
Güncellendi - 2017-08-16 20:09:00
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Sivasspor maçını iyi yaşamamız gerekiyor. İnşallah futbolcularımız Osmanlıspor maçındaki anlayışı, kaliteyi orada da ortaya koyacaklar ve buradaki Antalya maçına güzel bir havada, atmosferde çıkmak içinde iki maçlık serideki görevimizi yerine getireceğiz. Ondan sonra inşallah güzel bir statta, taraftarımız önünde Antalya maçında çok keyifli bir şekilde geçecek” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Sağlam, Osmanlıspor karşılaşmasının kendileri için her açıdan önemli veriler sağladığını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, önemli bir galibiyet aldıklarına dikkat çekerek, “Bazı maçlar var ki hani hiç oyuna bakmazsın; hata oldu mu, oyun kalitesi neydi, istediklerimiz yapıldı mı yapılmadı mı, sadece sonuç odaklı bir maç olur. ‘Nasıl kazanırsan kazan.  İyi bir başlangıç olsun’ dediğimiz maçlar olur. Bu öyle bir maçtı. Bizim sezona iyi başlamamız gerekiyordu. Ama biz uzun vadede daha büyük işler yapabilme anlayışında olduğumuz için bu maçta bir tarafında skor olurken diğer tarafında da şunu görmek istedik; 1 Temmuz’dan beri çalışıyoruz, 43 günlük zaman dilimi içerisinde nasıl çalıştığımız, fiziksel olarak hangi seviyedeyiz öncelikle bunu bir görmekti. Daha sonra tabi bu dönem içerisinde taktik olarak, oyun anlayışı olarak çok erken, her şeyin mükemmel olmasını beklemek çok haksızlık olur. En azından o konuda da bir aşama kaydettik mi, bir yerlere gelebildik mi, onu da görebilmek için bize birçok açıdan, geleceğimizi de şekillendirecek, bizi de aydınlatacak verilerle dolu bir karşılaşma oldu” dedi.

“BİZİM İÇİN GÜZEL BİR HAFTA OLDU”

Ligin ilk haftasında alınan galibiyetin kendileri adına güzel olduğunu ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

“Oyuncuların hepsi istekliydi. Oyun disiplinine maçın başından sonuna kadar hakim oldular. Malatyaspor olarak örnek bir takım olmak istediğimizi her zaman söylüyoruz. Gerek saha içi davranışlarımızla gerek oynadığımız futbolla, futbolcu-hakem ilişkileriyle şunu da gördük ki hakikaten bizim çok güzel bir maç oldu. En azından oyuncular kafamızı öne eğecek, bizi düşündürecek bir davranış içerisinde olmadılar. Bunun yanında ilk yarısı çok istediğimiz gibi olmadı. Belki de erken bulduğumuz gol sonrasında ‘maçı kazanalım’ anlayışı biraz daha erken takımın üzerine sirayet etti. Ama ikinci yarıda rakibin fiziksel olarak düşmesi, bizim bu konudaki kalitemiz biraz daha ön plana çıkınca oyunu biraz rahatlattık, topa da hakim olduk. Ondan sonra rakibin bizim üzerimize gelmesinden faydalanıp, güzel ataklar yaptık. Kontra ataklarda yakaladık. Sonrasında skoru bulduk, ondan sonrası daha rahat oldu. Genel olarak değerlendirdiğimiz zaman bizim için güzel bir hafta oldu. Çok büyük transferler yapan, 7-8 yıldız oyuncuyu kadrosuna katan takımlar bile halen ‘ligin başı bizim hazır olmamız için 4-5 hafta zamana ihtiyacımız var’ diyorsa, bizimde bu mazereti çok rahatlıkla ortaya koyma hakkımız var.”

“SİVASSPOR MAÇINI İYİ YAŞAMAMIZ GEREKİYOR”

Demir Grup Sivasspor ile ligin ikinci haftasında deplasmanda oynayacakları karşılaşmayı da değerlendiren Sağlam, “Sonuçta kazandık, hepimizin beklentisi gerçekleşti, mutlu olduk. Ama artık bu maçı bir kenara bırakıp, Sivasspor maçını iyi yaşamamız gerekiyor. Sonraki maç Antalya maçı, inşallah eksiklikler giderildikten sonra Yeni Malatyaspor’un yeni stadında oynanacak, dolayısıyla o karşılaşmanın bir şölen havasında geçmesi, 27 bin 44 kişinin o stadı hıncahınç doldurması, çok coşkulu bir atmosfer istiyorsak bunun altyapısını Osmanlı maçıyla başlattık. Sivasspor maçıyla da taraftarımızı o motivasyona getirecek oyunu ve skoru getirecek skoru da almamız gerekecek. Ben iyi geçeceğine inanıyorum. İnşallah futbolcularımız Osmanlıspor maçındaki anlayışı, kaliteyi orada da ortaya koyacaklar ve buradaki Antalya maçına güzel bir havada, atmosferde çıkmak içinde iki maçlık serideki görevimizi yerine getireceğiz. Ondan sonra inşallah güzel bir statta, taraftarımız önünde Antalya maçında çok keyifli bir şekilde geçecek” ifadelerini kullandı.

“SIKINTILARI BERTARAF EDECEĞİZ”

Tecrübeli teknik adam, yaşadıkları sıkıntıları kendi ilerinde bertaraf edeceklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada en büyük eksikliğimiz, eski statta oynuyor olmamız. Taraftarsız oynamamız. Transfer konusunda tam anlamıyla kadroyu takviye edemeyişimiz bir anlamda sıkıntı oldu ama bazen böyle durumlarda eldeki oyuncular sağ olsunlar böyle bir fırsat yakalamışken bunu iyi değerlendirmek ister ki bizde bunu yaşadık. Ama eğer iyi bir takım olacaksak, büyük işler yapacaksak ilerleyen dönemde de önümüze birçok olumsuzluklar çıkacak. Biz bir şekilde her ne şekilde olursa olsun bu olumsuzlukları bertaraf etmek zorundayız ki bu engelleri aşıp, hedeflerimize ulaşalım. Bunu yaptık. Önümüzdeki hafta belki başka bir sorun çıkacak onu da bir şekilde kendi içimizde eritip, yok edeceğiz ve sağlam adımlarla hedefimize ilerleyeceğiz.”

“BİR ANTRENÖR OLARAK BU TRANSFERLERİN ARAMIZA KATILMASINI İSTİYORUM”

Sağlam, bir gazetecinin ‘Artura Mina ve Welliton Soares de Morais transferleriyle ilgili son durum nedir? Mina için Antalyaspor’un da devreye girdiği söyleniyor, bu duruma ne diyorsunuz?’ sorusuna, “Bu oyuncular, bizim istediğimiz beğendiğimiz oyuncular. Ama transferler kolay olmuyor. Özellikle oyuncu kalitesi biraz daha yükselince maalesef bu türlü sıkıntılarda olabiliyor. İnşallah ben bir antrenör olarak en kısa sürede bu transferlerin takıma katılıp, bizimle beraber olmasını istiyorum. İşte birileri çıkıp bir şeyler söylüyor, kimi çıkıyor şehirler alakalı söylüyor, kimi bölgeyle alakalı söylüyor, kimi işte farklı sebepleri ya da olmayan şeyleri ön plana çıkarıyor maalesef böyle sıkıntılarla uğraşılıyor. Ama temennimiz en kısa zamanda bu transferlerin yapılması” yanıtını verdi.

“TÜRK FUTBOLU AÇISINDAN CİDDİ BİR SORUN”

Tecrübeli teknik adam, A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Mircea Lucescu’nun Türk oyuncuların az şans bulmasından dert yanmasına ilişkin ise “Doğru. Biz bunu geçmişte defalarca söyledik. ‘Milli takımla alakalı ilerleyen dönemde sıkıntılar, sorunlar olacak, milli takımda oynatacak futbolcu bulamayacağız.’ Sayın Lucescu da görmüş işte, izleyecek futbolcu bulamıyor. İzleyecek futbolcu bulamayan, oynatacak futbolcu da bulamayacak. 3-4 tane bulabiliyoruz, geçen hafta bizde oynattık. Bazı takımlar 5 tane oynattı. Eğer bu iş böyle giderse yarın onu da bulamayacağız. Ben onun için endişeliyim. Ama bu Türk futbolu açısından ciddi bir sorun. İnşallah en kısa zamanda bu konuyla alakalı radikal önlemler, kararlar alınır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    F. B basketbolda Avrupa ,değil Dünya şampiyona olsa ne yazar. Dünyanın en pahalı. En iyi oyuncularını getir. En iyi ve pahalı teknik direktörünü getir. Türk oyuncular oynayıp , gelişmedikten sonra ne yazar. Bu konuda üç büyük kulübümüz, Türkiye sporlarına çok zarar veriyorlar. Biz okadar zengin bir ülkemiyiz. Ben bu konuda başta spor bakanımız olmak üzere , federasyonları ve kulübü başkanlarımızı, Spor yazarlarımızı ve medya kuruluşlarını, GELECEKTE TÜRKİYEDE SPOR DALLARININ DURUMU VE GELİŞİMİ ve TÜRK GENÇLERİNE KATKISI KONUSUNDA, tartışma ve değerlendirme toplantılarının yapılmasını öneriyorum. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Ertuğrul hocamın bu güzel yorumlarına katılıyorum. Ertuğrul hoca Malatyaspor'umuz için şanstır. Takımlar oyun içinde 5 yabancı ile sınırlandırılmalı , kadroda en fazla 7 yabancı oyuncu olmalıdır. Hem genç ve kaliteli yabancı oyuncular gelir, Türk futboluna , gençlere öncülük ederler, aksi halde bu gidişin sonu, Türk futbolu için hüsrandır. Milli takımda oynayacak , temsil edecek futbolcu bulamıyacağız. Şimdiden 3 yıl periyodunda eski uygulamaya geri dönülmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Arkadaşımın PASSOLİG çağrısını destekliyoruz. Lütfen herkes hem kendisine alsın,hemde çevresindekilere aldırsın.Hem maddi anlamda destek kapımız hemde manevi yönden stadda DESTEKLEME zamanımızdır. Haydi MALATYALILAR TAKIMIMIZA sahip çıkalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyup (6 yıl önce)
    kombine bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Bu benim Malatya ya gelmeden söylediğim , ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM ,LÜTFEN BİR mALATYALI olarak passolig alın, alın, alın...........alın daha di durrmayın selamlar saygılar herkese........
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Adamsin adam. HERKES PASSOLİG ALSIN ANTALYASPOR MAÇİNİ BEKLEMEYİN ŞİMDİDEN ALIN. EN AZINDAN İNTERNETTEN ALIN ELİNİZE ULAŞMASA BİLE MACAGİDEBİLİRSİNİZ.HERKES PASSOLİG ALSIN.
    0
    0
    Yanıtla