SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Tür Vakıflar Önemli.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:15
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Birlik Vakfı Malatya Şubesi açılışına katıldı. Yılmaz, “Özellikle bu vatana iyi evlatlar yetiştirmek için bu tür vakıflar önemlidir. İnsanlar bu vakıfların tedrisatından geçerse; barış, huzur ve kalkınma olur” dedi. 

Birlik Vakfı Malatya Şubesi’nin açılışı, ilk olarak Hilal Kur’an Kursu İmam Hatibi Hasan Şahiner’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu gibi yerlerden ibret alacağımız çok ders vardır” diyerek, “Özellikle bu vatana iyi evlatlar yetiştirmek için bu tür vakıflar önemlidir. İnsanlar bu vakıfların tedrisatından geçerse, barış, huzur ve kalkınma olur” ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise, “Öğrenciliğimizin son döneminde kurulan Birlik Vakfı, o günden bugüne büyük hizmetlere vesile oldu. Bu milletin istikbaline yönelik çözüm önerileri sunan, Allah rızası için irfan görevi yapan vakıf ve bir anlayış hamlesidir” dedi.

Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ise, “Niyazi Mısriler ve Özalların yetiştiği güzel Malatya’mızda şubesi açılan Birlik Vakfı’nın hayırlı hizmetler yapacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz de, milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, “Eğitimde, ekonomide, dış politikada, birçok alanda nereden nereye gelmişsek, dış politikada talimat alan değil; bugün dünyada olan bitenlere karşı masada oturabilen bir ülke oluşmuşsa, burada Milli Türk Talebe Birliği'nin ve Birlik Vakfı'nın çok emeği vardır” ifadelerini kullandı.

Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı ise, “Türkiye üzerinde emelleri olan prangacılar, vesayetçiler, menfaat çeteleri, Türkiye’nin bu gelişme, değişimine karşı duramayacaklar” diye konuştu.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül de, vakfın amacını dile getirip, “Ülkemize ve insanımıza güzel insanlar yetiştirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Malatya Belediyesi mehteran takımının gösteri sunduğu açılışta konuşmalardan sonra kurdele kesilerek, Birlik Vakfı Malatya Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

KONFERANSA KATILDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen “Varlığa ve Varoluşa Muhabbetle Bakmak. Vakıf ve Vakıf İnsanı” konulu konferansa katıldı. 

Konferans öncesi Birlik Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Sadi Ergül, vakıf hakkında bilgiler vererek, “Gaye, hedef, ideal ve gönüllerde sevda bir. İşte bu birliktelikten bir araya gelen gönüllüler, insana hizmet için yola çıktılar. Bu yolculukta, birlikte olmak isteyenler ile hizmete devam etmek isteyenler birlikteler” dedi.

Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, “Varlığa ve Varoluşa Muhabbetle Bakmak. Vakıf ve Vakıf İnsanı” konulu konferansını verdi. Kahraman, vakfın İslam hukuku felsefesi olduğunu ifade ederek, “Bir başka dinde, vakıf yoktur. Hristiyanlık’ta, Musevilik’te de vakıf yoktur. Niye? Çünkü İslam’ın tanzim ettiği vakıf müessesesi, başka bir müessesedir” dedi.

Batı’nın hedefinin her zaman vakfı sona erdirmek olduğunu kaydeden Kahraman, “Vakıf, bir malın Allah’ın mülkü olarak sayılması ve topluma tahsisidir. Vakfı yaptınız, teslim ettiniz. Artık o sizin değil. Batının bütün derdi ve bütün müzakerelerde, kongre ve konferanslarda birinci maddelerinden birisi vakıfların sona erdirilmesidir. Bunu ısrarla istemişlerdir. Mesela Fransa, Tunus’a girdi. Millet, “işgal etti” dedi. Ne zaman ki, vakıf araziye elini uzattı, toplum “dokunamazsın” diyerek, ayağa kalktı. Vakıflar, devamlı batının önüne çıkan engel olmuştur. Ve mutlaka hedefleri vakıfları sona erdirmek olmuştur” diye konuştu.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Vali Vasip Şahin, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, milletvekilleri, belediye başkanları, Birlik Vakfı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız