SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Türkiye'de Bir İlk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, öğrencilere pedagojik bilinçlendirmeye dönük gezici etkinlik düzenlenmeye başladığı bildirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Malatya Büyükşehir Belediyesi Seyyah Sinema ve Tiyatro Tır’ı, "Her Anımız İletişim" adlı üç bölümlük psikodramayı öğrencilerle buluşturuyor. Türkiye’nin ilk gezici pedagojik bilinçlendirme etkinliği olan oyunda ebeveyne saygı, akran zorbalığı ve sanal bağımlılık konuları ele alınıyor.

Mehmet Topsakal İlkokulu ve Alpaslan ilkokulunda sergilenen etkinliği Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBBŞT) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) ortaklaşa gerçekleştirdi. Etkinlikte; MBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Burak Gün'ün yazıp yönettiği ve MABESEM tiyatro kursiyerlerinin rol aldığı skeçleri, eğitim uzmanı MADEM koordinatörü Ferat Dalaman yorumlayarak, öğrenciler için önemli kıssadan hisselerin altını çiziyor” denildi.

Ülkemizde, pedagojik bilinçlendirmeye dönük ilk gezici etkinlik olduğu iddia edilen açıklamada, "Her Anımız İletişim", Haziran ayının başlangıcına kadar okulları gezerek sahne diyecek. Etkinlikle 2014 bahar sezonunda 10 bin izleyiciye ulaşılması hedefleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız