SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Türkiye'de Bir İlk..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin "Alo Valilik" hattının haftanın 7 günü 24 saat süreyle hizmet vereceği, hizmet içeriğinin Türkiye'de bir ilk olduğu belirtildi.

Valilikten bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Valiliği Türkiye’de bir ilke imza attı. Valilik ile özel bir çağrı merkezi (call center) işbirliği ile hizmete giren “ALO VALİLİK” hattı 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın istifadesine sunuldu. Sabit hatlardan veya cep telefonlarından 179’ un aranması suretiyle Valilik ve valiliğe bağlı kurumların vermiş olduğu hizmetler hakkında bilgi alınabilmektedir. Bununla vatandaşlarımızın zamandan tasarruf etmeleri hedeflenirken, kamu kurumlarında da gereksiz yığılma ve yoğunluğun önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen rutin hizmetler hakkında ilgili numarayı tuşlayarak gerekli bilgiye ulaşabilen vatandaşlarımız, bahse konu rutin konular dışındaki bilgilere ise çağrı merkezinde görevli uzman müşteri temsilcilerinden erişebilmektedir.

179 ALO VALİLİK hattından herhangi bir kamu hizmetinden faydalanabilmek için gerekli evrak veya prosedür hakkında bilgi alınabildiği gibi, bazı işlem ve başvuruların neticesi hakkında da bilgi alınabilmektedir. Örneğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına nakdi veya ayni (kömür, gıda vb.) yardım için başvurusunu yapan vatandaşlarımız başvurularının neticesini bu hattan öğrenebilmektedir. Yine yeşilkart başvurularının neticesi de Alo Valilik hattından öğrenilebilmektedir.

Bunların dışında Sosyal Hizmetler, İş ve işçi bulma, Nüfus ve Vatandaşlık hizmetleri, Emniyet Müdürlüğünce sunulan hizmetler ile sağlık ve eğitim alanında sunulan hizmetler hakkında da bilgi edinilebilen hat bu şekliyle Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahiptir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız