SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Turnuva Dünyada İlgi Çekecek"

0
Güncellendi - 2017-08-13 00:57:45
A- A+ PAYLAŞ

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’na A kategorisinde usta sporcuların katılacağını ifade ederek, turnuvanın dünya çapında ilgi çekeceğini söyledi.

Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’na geçen yıllarda usta ve yabancı sporcu katılımında ikinci sırada olduğunu hatırlatan Toy, bu yılda yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

5’inci Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’na 78 yabancı sporcunun katılacağını aktaran Toy, “A-B-C- ve D kategorilerinde gerçekleştirilecek olan 5. Malatya Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nda ELO ve Yaş Kategorilerinde sporcular yarışacak. ELO kategorileri: A-Ustalar 1700 ELO/UKD ve üzeri sporcular ve B-Yetenekler 1699 ELO/UKD ve altı sporcular olacak. 14 yaş ve altı: 2003-2004-2005 ve 2006 doğumlu sporcular, 10 yaş ve altı: 2007-2008 doğumlu sporcular ve 8 yaş ve altı: 2009-2010 doğumlu sporcularda turnuvada yer alacak” dedi.

Toy, turnuvanın 25-30 Ağustos tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Fuayesinde yapılacağını belirterek, turnuvanın 50 bin TL para ödüllü olduğunu kaydetti.

Turnuvaya müracaat yapan unvanlı sporcular şöyle:

Andrey Zhigalko, , Alina Bivol, Yuri Solodovnichenko, Pouya İdani, Zaur Mammedov, Davit Benidze, Georgi Bagaturov, Tornıke Sanikidze, Gabor Nagy, Toghrul Hasanzade, Babayev Talib, Sofiko Tereledzaye, Mammdov Jeyhun, Elvin Bayramov, Asghar Mitra, Bahgirova Khatun, Konstantine Shanava, Ruslan Kurayan, Bahadır Özen, Selim Çıtak, Mert Yılmazerli, Doğa Boran Şahin.

TURNUVA TEK TUR ÜZERİNDEN OYNANACAK

Toy,  5’inci Malatya Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası’nın tek tur üzerinden oynanacağını açıkladı.

Turnuva dışında sosyal ve kültürel etkinliklerinde yapılacağını ifade eden Toy, “Turnuva kapsamında Nemrut ve Levent Vadisi gezileri yapılacak” dedi.

Toy, turnuvaya şuana kadar 78 yabancı sporcunun kayıt yaptırdığını kaydederek, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden sporcuların geleceğini belirtti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız