SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Üniversite Ne Rektörün, Ne De Milletvekilinin Babasının Malı..''

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, üniversitenin kadro kanunuyla ilgili yapılan görüşmelerde yaşananlara bir kez daha tepki göstererek, "Bu üniversite ne rektörün, ne de milletvekilinin babasının malı. Bu Malatya, Malatyalıların.." dedi ve her iki tarafı da, Malatya'nın menfaatleri doğrultusunda davranmaya çağırdı.

ESOB Başkanı, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyareti sırasında, geçtiğimiz hafta İnönü Üniversitesi Kadro Kanun Tasarısının gündemin ön sıralarına alınması ile ilgili görüşme sırasında AKP Malatya Milletvekili Münir Erkal'ın yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Keskin, "Eğer üniversiteyle kent arasında bir soğukluk varsa, bu soğukluğu gidermek milletvekillerine düşer. Milletvekilleri ortak zemini bulmak zorundadır. Bu üniversite ne Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, ne de Milletvekili Ahmet Münir Erkal'in babasını malıdır. Bu üniversite Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversitesidir. Turgut Özal Tıp Merkezi öyle birilerinin söylediği gibi sağlık ocağı değildir, dev bir sağlık merkezidir. Malatya'daki tüm kurum ve kuruluşlarıyla hepimiz üniversite ve hastaneye sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Başbakanın, Temmuz ayında Malatya'ya geleceğini belirten ESOB Başkanı, rektörün de bazı söylemlerine ve eylemlerine dikkat etmesi gerektiği imasında bulunarak, "Başbakan geldiği zaman ilin sorunlarını getirmesi lazım. Bir başbakana bayi başbakan demesini Malatya’da hiç kimsenin benimsediğini ben tahmin etmiyorum. Hiçbir Malatyalı’nın..

Ben şunu söylüyorum. Gelin Hilmioğlu bize geri adım atıyorsa, içerisindeki diğer hocalarımızla, doktorlarımızla diyaloğu öyle kuralım. Sadece bir Hilmioğlu’nun, bize karşı olduğunu varsayıp da, üniversiteyi ve hastaneyi dışlamamız da bence doğru birşey değil. Bu çok yanlış. Eğer politika yapacaksan, cüppeyi çıkarırsın, çıkarsın meydanlara, başbakanla savaşırsın, hükümetle savaşırsın. Ama bu savaşta ben diyorum ki, bu çatışmada Malatya zarar görüyor. Ne Hilmioğlu’nun, ne de milletvekillerinin.. Bu Malatya, Malatyalıların.

Geleceğimiz emanet edilmiş. Eğer kadroda öyle bir ayrım yapıyorsa, tabi ki Hilmioğlu’nun yaptığı doğru değil.” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de, bu konuda, "Bu hata Hilmioğlu’nda da var, milletvekilinde de var. Bunu yapmak istiyorsan A’sıyla, B’siyle milletvekillerini çağırıp, bizler de katılalım, bu işi çözmek istiyorlarsa çözelim. Sayın rektör de kendi kendinin icraatını belirlesin."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız