SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ürperdiğimiz Bir Konu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:29:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde velilere çocuk istismarı konusunda konferans verildi.

Doğanşehir Ertuğrul Gazi İlkokul Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa, Okul Müdürü Ali Rıza Sabancı, Müdür Yardımcısı Muzaffer Karabıyık ve veliler katıldı.

Okul rehberlik öğretmeni Figen Onay’ın verdiği çocuk istismarı konusunda verdiği konferans sonrasında velilerin soruları da cevaplandırıldı.

Figen Onay, son zamanlardaki çocuk istismarı konularına dikkat çekerek, velilere uyarılarda bulundu. Velilerin sürekli öğretmenleriyle istişare halinde olunması gerektiğini belirten Onay, ”Daha sonra özetle şunları söyledi:

“Toplum sosyolojik ve psikolojik olarak cinnet geçirip, büyük bir travma yaşamaya başladı. Mardin’de yaşanan N.Ç. olayı, Siirt’ te yaşanan toplu tecavüz vakası ve en son 6 Nisan 2014 Pazar günü Kars’ta yaşanan 9 yaşındaki evladımıza yapılan cinsel saldırı ile birlikte hayatına son verilmesi konuları ile çocuk istismarı konuları tekrar gündeme geldi. Teknolojik araçların gelişmesi ile birlikte anında olan bitenden haberdar olabiliyoruz artık. Nasıl oldu da bu kadar büyük oranda artış eğiliminde olan fiziksel istismar ayyuka çıktı. Önceleri bunlar yok muydu? Vardı da iletişim araçları bu kadar ileri olmadığı için geç mi haberdar oluyorduk acaba? Yoksa gerçekten toplum, toplu bir cinnet geçirmeye başlayıp, dejenerasyona mı uğruyor? Yeni bir toplum şekli mi çıkıyor ortaya? Bugünkü gibi hiç de hoş olmayan, duyduklarımızdan rahatsız olduğumuz, duyduğumuz her olayda tekrar tekrar bu kadarına da pes deyip, ürperdiğimiz konu çocuk istismarı. Cinsel istismar ve beraberindeki cinayetlerin temelinde bilgisizlik yattığına göre, çocuklarımıza özgüven kazandırmalı, iyi ve kötü dokunmayı öğretmeli, onları toplumun ciddi problemi olan cinsel istismar konusunda eğitmeli, bilgilendirmeliyiz. İstismarlar konusunda nereye, nasıl başvurmaları konusunda; güvensizlik, ispiyonculuk damgası yeme korkusu yaşamadan, istismarcılardan korkmamayı, yüz yüze gelindiğinde utanmadan teşhis edebilecek eğitim verilmelidir. Bunu yapabilmenin ön koşulu ise ebeveynin bilinçlendirilmesidir. Ebeveynin çocuğa’Sen bizim için değerlisin, her ne olursa olsun mutlaka bizimle paylaşmalısın’ güvencesi verilmelidir. Çocuk ve cinsel istismarları, intihar ve cinayetleri önlemede, cehaleti ve eğitimsizliği yok etmek adına, gerekli eğitimle bilgilendirme yoluna gitmeliyiz. Henüz zaman geçmiş değil, zararın neresinden dönülürse kardır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız