SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Uygulama Gönül İşi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:16
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete açılan  ‘Konukevi’nde ‘ Askıda Oda, ‘ Çorba Saati' ve ‘Hayır Mağazası’ oluşturuldu. Özellikle ‘Askıda Oda’ uygulaması ile ekonomik gücü Konukevi’nde kalmaya yeterli olmayanların ihtiyacının karşılanması amaçlanırken bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
 
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen  toplantıya AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay,  İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları,  Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Yılmaz, CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata , MEV Malatya Şube Başkanı  Necdet Narin,  bazı işadamları ve üniversite yetkilileri katıldı.
 
Sinevizyon gösterisi ile başlayan programda ilk olarak Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ünsal Özgen bir konuşma yaptı. Özgen, ‘Konukevi’ uygulamasının bir gönül işi olduğunu belirterek yapımında emeği geçenlere teşekkür  etti.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik de konuşmasında,  her geçen gün gelişen Üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde sosyal sorumluluk projelerinin de hayata geçirilmekte olduğunu, bunlardan birinin de ‘ Konukevi’ olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl hizmete sunulan ‘ Konukevi’nin yüzde 40’ının Malatya Belediyesince, yüzde 45’inin Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), yüzde 15’inin ise Üniversite kaynaklarından  karşılanarak hizmete sunulduğunu belirtti.
 
Rektör Çelik, insanların en duyarlı oldukları dönemin yakınlarının hasta oldukları zaman olduğunu , sosuyla sorumluluk projesi kapsamında yapılan ‘Konukevi’nin önemli bir sıkıntıyı ortadan kaldırdığını ifade etti.
 
Çelik, “  Konukevi ile adeta  model olduk. Sivas’tan geldiler, Van’da da yapılmak isteniyor. Ayrıca Malatya eski emniyet müdürümüz Ali Osman Kahya Bursa’dan bizi aradı. Konukevi  ile ilgili Bursa’daki ilgililerin bilgi istediklerini söyledi. Bizlerd e her  türlü desteğe hazır olduğumuzu, bir heyetin buraya gelerek inceleme yapabileceklerini söyledik. Umuyorum nice sosyal projeleri birlikte yaparız” dedi.
 
AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya’nın sağlık alanında bölgenin lokomotifi olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirterek, “ Turgut Özal Tıp Merkezi her geçen gün gelişmesini sürdürüyor. Karaciğer naklinde dünyanın ikinci merkeziyiz. Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün kurulma kararı çıktı. İnşallah yakında Enstitü’nün temelini de atacağız.  Bir taraftan sağlıkta en iyi hizmet sunumu yapılırken bir taraftan da insanın içini sızlatan durumlarla karşılaşıyorduk. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne il dışından veya yakın  bölgeden gelen hastalarımız ile yakınları  geceleri bank üstünde veya araç içerisinde sabahlamak zorunda kalıyorlardı. Ancak yapılan konukevi ile bu sorun hemen hemen ortadan kalktı.  Konukevi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yılda yaklaşık 420 bin hastanın muayene ve tedavisinin yapıldığı, bunlardan 60  bininin yatarak tedavi gördüğü belirtilerek  Konukevi’nden yılda 35 bin nasta ve hasta yakınının misafir edilmesinin hedeflendiği vurgulandı.
 
Konukevinin  64 oda  130  yataktan oluştuğu  belirtilirken, ekonomik durumu olan hasta ve yakınlarından konuklama bedeli olarak  çok düşük bir bedel alındığı, ekonomik durumları olmayanlardan ise ücret alınmadığı belirtildi. ‘Askıda Oda’ uygulaması ile hayırseverlerin Konukevi’nin  banka hesabına yatıracakları  bağışların  ihtiyaç sahibi hasta ve hasta yakınlarının konuklama ve yemek bedeli olarak kullanılacağı ifade edildi.
 
Diğer yandan Konukevi’nde ‘Askıda Oda’ uygulamasının yanı sıra ‘  Hayır Mağazası’ uygulamasına da geçildiği, ihtiyaç sahibi hastaların giydirilmesi için de yeni giysi bağışlarının da kabul edildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız