SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Valilik Açıklaması.. ''İlimizde Hava Kirliliği Yoğun''

A- A+ PAYLAŞ

Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile ilgili Valilik açıklamasında, kış döneminde Malatya'da hava kirliliği konusundaki haberlere teyit geldi ve "kirliliğin yoğun yaşandığı", Malatya merkezinin havası kirli iller arasında 1. grupta yeraldığı belirtildi.

Malatya'da kış döneminde kent merkezinde görüş mesafesini 100-150 metreye kadar düşüren sise neden olan duman ve kirli hava basında eleştiri konusu yapılırken, bazı siyasiler, danışmanları aracılığıyla yaptıkları açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını öne sürmüşlerdi.

Mahalli Çevre Kurulu'nun, kamuoyuna duyurulması isteğiyle yerel basına Valilik Basın Bürosu aracılığıyla ulaştırdığı Vali Yardımcısı Mehmet Cilacı imzalı yazıda, Malatya'daki hava kirliliğinin yoğunluğu bir kez daha teyit edilirken, önlemlerle ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verildi.

Söz konusu yazı özetle şöyle:

"Hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı ilimizde hava kalitesinin korunması amacıyla 13.01.2005 tarih ve 25699 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolu Yönetmeliğinin 32. maddesinde 'Bakanlığın denetim yetkisi saklı kalmak kaydıyla , Belediyeler mücavir alanlar içinde belediyeler, mücavir alanlar dışında ise Valilikler bu yönetmelikte belirlenen kurallara uygun olmayan yakıtları üretenler, satışa sınanlar ve ısıtma tesisleri üretenler ve işletenleri denetlemek ve hakkında yasal işlem yapmakla yükümlüdür.'denilmektedir.

Bu çerçevede, bakanlığımız 13 Ocak 2005 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Isınmadan Kaynaklanan HAva Kirliliğinin Kontrolu Yönetmeliği ve bakanlığımız ÇZevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün 26.05.2005 tarih ve sayılı genelgesinde, ilimizidin ve ilçelerimizin topoğrafik yapısı, atmosferik şartları, meteorolojik parametreleri, sanayi durumu, nüfus yoğunluğu ve önceki yılların hava kalitesi ölçüm sonuçları dikkate alınarak ilimiz merkez 1. grup kirli iller, Yeşilyurt ve Battalgazi 1. derece kirli ilçeler arasında, diğer ilçelerimiz 2. derece kirli ilçeler arasında yer almaktadır.

Bu bağlamda ilimizde hava kirliliğini denetim altında tutabilmek ve etkin bir denetim sağlayabilmek amacıyla hazırlanan 29.06.2005 tarih ve 2005/6 sayılı Mahalli Çevre Kurulu kararı www.malatyacevreorman.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız