SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Vatan Haini mi?' Demiş!

A- A+ PAYLAŞ

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'Dünyaya açılın, ticaret yapın' dediği zaman başta ben, 'Bu vatan haini mi?' dedik. Ama öyle bir gelişme kaydettik ki. Rahmetli bizi bizden iyi biliyormuş. Biz özel sektör eliyle büyüdük” dedi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ekonomideki büyümenin ve gelişmenin özel sektör eliyle olacağını çok önceden öngördüğünü belirtti.

Hisarcıklıoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a atıfta bulunarak, şunları kaydetti: “Bir adam geldi. Dedi ki, 'dünyaya açılın, ticaret yapın.' Başta ben, 'bu adam vatan haini midir, nedir?' dedik. Elimizde bir Murat 124 marka araba üretimi vardı. 'Onu mu dışarıya satacaktık.' Türk malı annemin çamaşırları sıkmaya başladığı zaman yürüyen bir çamaşır makinesi vardı. 'Onu mu dışarıya satacaktık. Ne diyordu bu adam.' Ama rahmetli bizden daha iyi düşünüyormuş. Dışa açılmayla beraber öyle bir gelişme kaydettik ki, bugün Avrupa'da satılan her 3 televizyondan biri Türk malı. 30 yıl önce bir yılda yaptığımız ihracatı bugün Denizli tek başına yapıyor. Rahmetli bizi bizden iyi biliyormuş. Biz özel sektör eliyle büyüdük.”

TÜRK DİASPORASI İÇİN...

Türkiye'ye 3 saatlik uçuş mesafesinde 51 ülke, 1 milyar insan, 5 trilyon dolarlık dış ticaret hacmi, 9 trilyon dolarlık bir pazar bulunduğunu ve bu pazarın Türkiye'yi beklediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, kendilerinin etkin bir diaspora için “Dünya-Türk İş Konseyi”ni kurduklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, 2004 yılında Fransa'da “Sözde Ermeni Soykırımı” için oylama yapılacağı dönemde Fransa'ya gittiğini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız