SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Vekil de 'Ayar' Veriyor!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:40:26
Bu Vekil de 'Ayar' Veriyor!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup yönetim kurulu üyesi Mustafa Şahin Akçadağ ilçesini ziyaret etti. 

Beraberinde, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Canpolat,il yönetim kurulu üyeleri Necmettin Özcan, Mehmet Ali Taneli, Cumali Özcan, il genel meclis üyeleri Ömer Altuntaş, Battal Tuncal, Nuri Karadaş ve partililerle ilk olarak Akçadağ ilçe başkanlığını ziyaret eden milletvekili Şahin'i Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya,ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı.

Burada partililere hitaben bir konuşma yapan Milletvekili Şahin ,muhalefet partilerini eleştirerek, "Düne kadar postal yalayanlar bugün kalkmışlar AK Parti'nin karşısında dik durmaya çalışıyorlar. Halen o postallarını yaladıkları kişilerin gidip borazanlığını sürdürüyorlar. Siz yüce yargı karşısına çıkan o yanlış davranan insanları ki bu insanlar devlet yönetimi içerisinde yer almış olabilirler. Devletin kendilerine vermediği yetkiyi kullanıp bugün vatandaşımızın gidişatını engellemeye çalışanlar yargı karşısında hesap verirken maalesef bugün ana muhalefeti, yavru muhalefeti ayrılıkçı muhalefeti bakıyorsunuz kendi listelerine kimleri almışlar? O günkü zanlı olan insanları almışlar. Siz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz? Niçin o suçluluk psikolojisi içerisinde yer alan insanları getirip kendi listelerinizden milletvekili yapmaya çalışıyorsunuz. Hani siz karşıydınız? O zaman bırakın yargı karşısında hesap versinler,aklansınlar gelsinler “diye konuştu.

Milletvekili Şahin, DHC-P üyesi olarak yargılanan avukatlara CHP'nin sahip çıkmasını da sert bir dille eleştirerek, “DHP-C denilen terörist bir örgüt vardı. Bunlara destek olan avukat kılıklı olan bazı tipler cüppelerini giyip yargı karşısına çıkıyorlar. Adalet dağıttıklarını iddia eden onlarca avukat onlarca kapının arkasına bir daire içerisinde 11 tane çelik kapı yaparak orda örgütsel faaliyetler yapıyorlar. CHP ise bugün kalkmış onları savunuyor. Peki o insanlar ne yapıyorlar? Bu örgütlenmeleri niçin yapıyorlar? Kan aksın, kargaşa olsun, yine bazı kesimlerin ekmeklerine yağ sürsün, ondan sonra da bu ülkede demokrasiye ara verilsin. Bunlar gidip DHC-P' nin avukatlarını savunacak kadar aşağılık işlere bulaşıyorlar. Siyasi partilerden bu beklenmiyor. Siyasi partilerin görevi vatandaşlarımıza demokratik, sosyal hukuk devleti anlayışı içersinde yasaların vermiş olduğu imkanları kullanmak olmalıdır. Bugün maalesef CHP nerde teröre bulaşmış unsurlar varsa hep onların yanında yer alıyor. Siz gençliğinizde DHKPC’li olabilirsiniz. Dev soldan, dev yoldan TİKK’dan gelmiş olabilirsiniz.Bugün gelmişsiniz artık o yüce meclis çatısı altında halkın adına vekaleti kullanıyorsunuz “ ifadelerini kullandı. Vatandaşların Sultansuyu barajının boşa akmaması için debinin yükseltilmesi talebini iletmesi üzerine Şahin şöyle konuştu: 

“Bürokratların işlerini yapmalarını istiyorum. AK Parti hükümetlerinin hızına yetişmeyecek bürokrat da istemiyoruz. Bizim burada yapılacak olan çalışmaları bakanlık ne kadar istiyorsa yerel yöneticiler de, bürokratlarımız da en az onlar kadar ellerini taşın altına koymaları gerekiyor. Maalesef engel olmuşlardı. Yeterli kaynak yok demişlerdi. Efendim su kaynağı yeterli belki altı ay suyumuz boşa akıyor. Sultansuyu kısa bir süre içersinde doluyor. Geriye kalan belki iki baraj da onun kadar boşa akmasına rağmen yok demişlerdi.Sonradan bastırınca tamam dediler. Su kaynağı var. Bu kez demir yolunun hatları biraz daha yakın dediler. Bununla alakalı sıkıntı var dediler. Sulama birlik başkanımla yapmış olduğum görüşmede kesinlikle öyle değil dediler. Tekrarından su yönetimi genel müdür olan arkadaşımız dedi ki bize devlet demir yollarından herhangi bir risk oluşturmayacak düzeyde olduğuna dair bir yazıyı getirsinler. Ona göre sultansuyu barajının gövde yüksekliğini iki metre daha yükseltelim. Havzanın genişliğine göre bu değişebilir. Onu tekrar arkadaşlarımız ölçtürmüşler. Biraz önce de ölçümlerine baktım.30 metreden fazla kot farkı var. Maalesef DSİ'deki yetkililer burada bir risk oluğunu söylediler. Her halde bilmeden konuşuyorlar. İnsanlarımız taleplerini biz milletvekilleri olarak, Başbakanımız dahil sahaya iniyorlarsa, vatandaşlarımızla bir araya geliyorlarsa lütfetsinler bu devletin sırtından maaş alan bürokratlar da gelsinler vatandaşlarımızın dertlerini dinlesinler. Yerinde ölçümlerini yapsınlar.

DSİ yetkilileri başta olmak üzere net bir şekilde söylüyorum: Mutlaka insanlarımızın ihtiyaçlarını giderecek tarzda çalışma yapmak zorundalar, yoksa o makamları doldurmalarının bir manası yok,

Sultansuyu barajının yükseltilmesiyle alakalı çalışmalarımız var. İnşallah eğer uygun olursa DDY yönünden de bir sıkıntı yoksa depolanan su miktarımız daha fazla olacak,arazilerimiz daha rahat sulanabilecektir.”

AKP Akçadağ İlçe Başkanı Vahap Yücekaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Milletvekili Şahin'e Akçadağ'a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yücekaya, “Mustafa Şahin ilçe teşkilatıyla birlikte Akçadağ merkez esnafıyla tek tek bir araya gelerek esnafla sohbet edip sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Şahin tüm esnafın sorunlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle ilgileneceğini söyledi” dedi.

Milletvekili Şahin'in ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini ifade eden esnaflar Şahin'e ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız