SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Vicdansızlığa Dur Deyin!...

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:05
Bu Vicdansızlığa Dur Deyin!...
A- A+ PAYLAŞ

Markası, içeriği ve son kullanma tarihi gibi temel bilgileri içermeyen paket gıda ürünleri, bazı ilkokullardaki kantinlerde çocuklara satılıyor. Çocuklarının kantinden aldıkları gıda ürünlerini gören veliler ise duruma tepki göstererek, yetkililerin ne işe yaradığını sorguluyorlar. 

Yetkililer zaman zaman okul kantinlerinde denetimleri sıkı tuttuklarını söyleselerde, bunun tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığı görülüyor. Özellikle bazı ilkokul kantinlerinde çocuklara satılan ürünlerin, hiç bir yerde satışı yapılmayan merdiven altı üretilen gıdalar olduğu ve bazı kantin çalışanları tarafından çocukların bu ürünlere yönlendirildiği anlaşılıyor.

Okul kantinlerinin denetiminden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün sorumluğu olduğu ve her okulda bir müdür yardımcısının ise kantinleri gözlemleme ve sorunları tespit ederek tedbirleri alma görevi olduğu biliniyor. Ancak uygulamada bunun pek de ciddiyetle yapılmadığı, bunun sonucu olarakta ilkokul öğrencilerinin sağlık açısından mağdur edildiği anlaşılıyor. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimlerinin ciddi çalışmalar yaparak, soruna çözüm bulmaları bekleniyor. 

Fotoğraf : İlk okuldaki kantinden satın alınan, markası, içeriği ve son kullanma tarihi belli olmayan ürünlerden bazıları

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız