SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Viyadük Sadece Karayolu İçin..''

A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi'ne yaptırılacak olan köprü-viyadüğün "hafif raylı sistem"e de geçiş sağlaması, mevcut projeyle mümkün olmuyor.

28 Haziran'nda ihalesi yapılacağı belirtilen ve hazırlanan projeye göre maliyetinin 15 trilyon lira dolayında olacağı bildirilen Beylerderesi Köprüsü-Viyadüğü'nün, Malatya'nın ulaşım programında sık sık gündeme getirilen Üniversite-Organize Sanayi Bölgesi hafif raylı sistem bağlantısı için de kullanılabileceği yolundaki değerlendirmeler, Ankara temaslarının ardından bu konuda bilgi veren AKP İl Başkanı İhsan Koca'nın açıklamalarıyla "devre dışı" kalmış oldu.

AKP İl Başkanı Koca, Beylerderesi projesi ile ilgili bilgi verirken, Ankara temasları sırasında kendilerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ifade edilen bilgilere de yer verdi ve "Köprü tekniğiyle demiryolu köprü tekniği farklı. Yapılması planlanan viyadük çok orijinal olacak. İki ayak arası 185 metre olacak. Hafif raylı ve demiryolu bu teknikle yapılması mümkün değil. Mevcut proje, sadece karayolu ulaşım bağlantısı için. Hafif raylı sistem ve demiryolu geçişi de eklenirse, proje maliyetinin 10 kat artacağı belirtildi.”diye konuştu.

AKP Milletvekili Münir Erkal da, 28 Haziran'da ihalesi yapılacak olan Beylerderesi Köprü-Viyadük projesiyle ilgili, ""Beylerderesi Köprüsü’nün eni 24 metre, uzunluğu 382 metre olacaktır. Köprü orta açıklığı 185 metre, orta ayak yüksekliği ise 65 metredir. Köprü dengeli konsol inşaat tekniğine göre yapılacaktır. Bu köprünün tamamlanması ile birlikte yol 2.4 km. kısalacak ve daha da önemlisi rahat bir seyr-ü sefer imkanı sağlanacaktır." bilgisini vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız