SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Yapı Türkiye'de İlk''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği koordinesinde Malatya Belediyesi, Malatyalı İşadamları derneği (MİAD) öncülüğünde kuruluşu tamamlanan Malatya Eğitim bursu Platformu, "Malatyalının gururu, verdiği eğitim bursu" sloganı ile faaliyetlerine başladı.

Anemon Oteli'nde düzenlenen toplantıda Vali Ulvi Saran, Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun tanıtımını Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MİAD Başkanı Yunus Aktaş ve MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Ekşi ile birlikte yaptı.

Türkiye için örnek bir eğitim bursu projesi olduğu belirtilen Malatya Eğitim Bursu Platformu ile Malatyalı eğitim gören tüm üniversiteli öğrencilere burs verilmesi hedefleniyor.

Vali Ulvi saran, Türkiye'de ilk kez burs için böylesine bir oluşumun ve sistemin kurulduğunu anlatarak, sistemin ve platformun Malatya valiliği'nin koordinesinde ve gözetiminde işleyeceğini söyleyerek, "Malatya Eğitim Bursu Platformu, burs vermek isteyen veya burs veren dernek ve vakıflar ile burs almak isteyen öğrencilerimizin buluştuğu bir platformdur. Geniş kapsamlı bir buluşma platformudur, Günümüzdeki bilişim sistemi kullanılacak. Burs vermek isteyen ile burs almak isteyen bu sistem üzerinde
buluşacak. Her şey gönüllülük esasına dayalı. Bu yapı işbirliği ve işleyişi ile Türkiye'de bir ilk. Finans dağıtımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ve denetimi ile yapılacak. bu sistemle bursla ilgili kurumları koordine etmeyi, daha çok öğrenciye ulaşmayı sağlayarak çıtayı bir üst seviyeye koymayı amaçlıyoruz. Halen burs veren dernek ve vakıflarımız bu sistemle burs veren sayılarını arttıracak bir veri tabanına dayalı olarak daha geniş kitlelere ulaşabilecekler" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya'mız için çok önemli bir proje. Türkiye'de ilk olacak bir proje. Malatyalı öğrencilerin burs sorunu için şimdiye kadar bir çözüm bulunamadı. İlk defa böylesine kapsayıcı bir proje ortaya çıktı. Amacımız, ihtiyaç sahibi tüm burs ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vermektir" dedi.

MİAD Başkanı Yunus Aktaş, "Malatyalı işadamları sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesini daha gerçekleştiriyor. Doğduğumuz yeri unutmadık. Bende burs almıştım. Vakıf ve derneklerimizle el ele vererek böyle bir projeyi meydana getirdik. Önümüzdeki yıl, bu proje ile burs alan öğrencilerimizin 10 bini aşmasını bekliyorum" dedi.

MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Ekşi, "Ayda bin 200'ün üzerinde şimdiye kadar burs verme imkanının üzerine geçemedik. Malatya'dan her yıl üniversiteyi kazanan 12 bin den fazla öğrenci var. Şimdiye kadar burs sorununun çözemedik. Halbuki buna imkan ve potansiyel ver. Burs için kimsenin ilgisi çekilmemiş. İhtiyacı olan tüm öğrencilere burs verilmesini amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Eğitim Bursu Platformu, internet ortamında www.malatyaegitimbursu.com adresinde faaliyet gösteriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız