SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yapılan Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:05
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, "Sizin istediğiniz dakikada ya da saatte veya 1-2 saat sonra açıklama yapacağım diye bir kaide yok ki. Benim kulüpte işim var, toplantım var. İstediğim saatte antrenmanımı yaparım" dedi.

Gevrek, takımın Çarşamba günü antrenmana çıkmadığı yönünde yapılan haberleri sert bir dille eleştirdi. Gevrek, Çarşamba günkü antrenmanın 13.30'dan 18.30'a alındığını iddia ederek, hava koşullarından dolayı antrenmanın salonda yapıldığını kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) antrenman sahasına gelen Gevrek, takımda yaşananlar hakkında açıklamalarsa bulundu.

Gevrek, Yeni Malatyaspor'da kriz olduğu yönünde yapılan haberlere, "Keşke baştan beri bu olay benden dinlenseydi. Ulusal medyaya böyle bir şey yansımazdı. Ama maalesef Çarşamba günü yapılan haberler Malatya'yı, kulübümüzü itibarsızlaştırmak içindir. Bunun başka bir açıklaması yok" dedi. 

"Yapılan haber art niyetlidir"

Yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığını iddia eden ve haberleri 'art niyetli' olarak nitelendiren Gevrek, şunları söyledi:

"Tesiste bir toplantı yaptık. Takımımızın antrenmanını 18.30'a aldık. 18.30'da da kar yağdı, hava şartları uygun olmayınca antrenman iptal edildi ve salonda yapıldı. Ama bunu sormadan, kalkıp da basına sıkıntı, kriz varmış gibi yansıtılmasında art niyet ararım. Bu kulüp hepimizin, Malatyalıların, sizlerin, bizlerin. Burada sıkıntımız olsa bile kendi içimizde halletmeliyiz. Ama burada bu haber resmen servis edildi. Bu ulusal basına servis edildi. Bu yapılan doğru değil."

"Hukuki yollara başvuracağız"

Gevrek, yapılan haberlerle ilgili hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Futbolcuların ödemelerinin yapıldığını kaydeden Gevrek, "Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağız. Burada bir yalan haber vardır. İftira vardır. Hangi futbolcunun ödemesi yapılmamış? Günü gelmiş ama ödemesi yapılmamış futbolcu var mı?" diye sordu.

Gevrek, bir gazetecinin 'İskender Alın, alacaklarından dolayı federasyona başvurmuştu' anımsatması üzerine, "İskender'in avukatı mısın?" dedi. Basın mensubunun 'biz gazeteciyiz' demesi üzerine Gevrek, "Siz, İskender'in avukatlığını yapmayacaksınız. Siz haber amaçlı sormuyorsunuz. İskender'in avukatlığını yapıyorsunuz. İskender'in neden kadro dışı kaldığını bilmiyor musunuz? Niye kulübün parasını İskender'e vereyim? Bunlar doğru şeyler değil. Ben burada kulübün çıkarlarını düşünüyorum. Eğer yanlış yaparsa, takımın ahengini bozarsa kadro dışı kaldı. Parası verilmeyecek mi? Takımın ödemesi yapılmış. Kimsenin alacağı yok" diye konuştu.

"Sizin istediğiniz saatte açıklama yapacağım diye bir kaide yok ki"

Basın mensuplarına 'haberi yaparken kulüpten açıklama bekleseydiniz' diyen Gevrek, şunları söyledi: "Günü gelmiş ve söz verdiğimiz şekilde herkesin ödemesi yapılmış. Bu sorulmadan, beklenmeden haber yapılıyor. Biraz daha sabırlı olsaydınız. Haber yaparken kulüpten açıklama bekleseydiniz. Haberi servis ederken ulusal medyalara bekleseydiniz. Bunlar doğru şeyler değil. Bakıyoruz dünden beri altyazı geçiyor. Her yerden bizi arıyorlar. Yayınlanan haberle ilgili beni arıyorlar. Ben dışarıda duyuyorum. Sizin istediğiniz dakikada ya da saatte açıklama yapacak veya 1-2 saat sonra açıklama yapacağım diye bir kaide yok ki. Benim kulüpte işim var, toplantım var. İstediğim saatte de antrenmanımı yaparım."

"Bu memlekete ve takıma ihanettir"

Gevrek, takımda bütün futbolcuların ödemelerinin yapıldığını ve herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade ederek, "Kim ne algılarsa algılasın, bu haberi bu şekilde yaparsan takıma ve bu memlekete ihanettir. Bunun başka açıklaması yok. Şahsımla ilgili yapılan eleştirilerde ne hiç kimseye darıldım ne de kızgınlığım oldu. Kimseye de küsmem. Ama hukuksal olarak da hakkımızı arayacağız. Kulübün mahremine, kalkıp gizli fotoğraf çekerek, haber yapanlardan hukuk önünde bunun hesabı sorulacaktır. Herkeste kimin ne olduğunu bilecek. Sen kalkacaksın hiçbir sıkıntı yokken, futbolcuların parası ödenmişken haber yapacaksın. Ne olacak şimdi? İspat etsinler futbolcuların paralarının ödenmediğini. Ödeme yapıldı. Söz verildiği günde takımın ödemesi yapılmıştır. Bununla alakalı hiçbir sıkıntı yok. Geçen yıldan bu yana her zaman 'ekonomik sıkıntı var' deniliyor. Türkiye'deki bütün takımların ekonomik sıkıntısı vardır. İçlerinde borcu olmayan kulüplerden bir tanesi Yeni Malatyaspor kulübüdür. Burada 3-5 gün geçti diye, 'ekonomik kriz var' diyerek haber yapacaksın. Bu takımın ne ekonomik ne de başka bir sıkıntısı yoktur" dedi.

"Takıma sahip çıkalım"

Herkesin takıma sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Takımımıza sahip çıkalım. Birlik olalım. Ama bazı arkadaşlarımızın bilerek ya da bilmeyerek yaptığı bu yanlışlar, bütün camiayı ve kamuoyunu bağlıyor. Bu kulübün 3 milyon taraftarı var. Bu kulüp, hepimizin kulübüdür. Biz sahip çıkalım diyoruz. Yönetim, teknik heyet ve futbolcularla birlik ve beraberlik yakalamışız. Çok iyi giden bir hava var. Üç haftadır bu takım üst üste kazanıyor. Önümüzde çok önemli bir maç var. Biz artık buna şartlanalım. Eksiklerimiz, yanlışlarımız olacak, eleştirelim ama bu tür değil. Bu tür şeyler yanlış."

"4'te 4 yapıp, yolumuza devam etmek istiyoruz"

Gevrek, Adana Demirspor maçını kazanıp, yollarına iyi bir şekilde devam etmek istediklerini belirterek, "Geride kalan 3 haftada 3'te 3 yaptık. Adana Demirspor karşılaşması bizim için büyük önem taşıyor. Hava biraz soğuk ama taraftarlarımızın stadı doldurmalarını bekliyoruz. İnşallah Pazar günü iyi bir hava olur ve taraftarlarımızın önünde 4'te 4 yaparız. Takımımız iyi bir hava yakaladı. Olumsuz haberler var ama inşallah bu takıma bir doping olur. Pazar günü inşallah taraftarlarımız stadı doldurur, maçı da kazanır ve yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız