SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yasayı Tanımayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:21:34
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İç Güvenlik Yasasını tanımayacaklarını söyledi. 

Basak Köyü Sosyo-Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni (Basak-Der) ziyaret eden Ağbaba, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmasını sert bir dille eleştiren Ağbaba, "Maalesef milletin oyu ile seçilen iktidar milletvekilleri, milletin iradesine darbe yapmıştır. Bu bir darbedir. İnsanların anayasadan doğan haklarını kullanırken, düşüncelerini ifade etmeleri suç sayılmaya başlamıştır. 12 Eylül'den daha beter bir dönem yaşamaktayız. 12 Eylül'de bile Kenan Evren bunları aklına getirememişti. Bu tamamen 7 Haziran seçimlerinin sonrasına hazırlık, 7 Haziran seçimlerinden korkuyorlar. Bu faşizmin kanunlaşmış halidir. Eğer Kenan Evren yatağından meclisi izliyorsa, 'Recep Tayyip Erdoğan seninle gurur duyuyorum, benim düşünemediklerimi sen düşündün' diyordur. Artık hiç kimse sokakta özgürce düşüncesini açıklayamayacak. AKP ve Cumhurbaşkanı ile ilgili söylenen her şey cezalandırılacak" dedi.

Ağbaba, İç Güvenlik Yasasını, Anayasa Mahkemesine götüreceklerini ifade ederek, "Buna karşı sokakta muhalefeti örgütleyeceğiz. İç Güvenlik Yasasını, Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. İç Güvenlik Yasasını tanımayacağız. Sokaktaki insanlarla beraber İç Güvenlik Yasasını 8 Haziran'da tekrar meclise getirip, bunu değiştireceğiz. Cumhuriyet Halk partisi iktidarında bunu ortadan kaldıracağız" şeklinde konuştu. 

"İKİSİ DE PİSLİĞİN İÇERİSİNE BATMIŞLAR"

Veli Ağbaba, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmayı da değerlendirdi. 

Ağbaba, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in birbirleri hakkında söylediklerinde haklı olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "İkisi de birbirleri hakkında söylediklerinde haklı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında 'Ankara'yı parsel parsel sattı' diyor. Bu bilinen bir gerçek. Melih Gökçek'in Bülent Arınç hakkında söyledikleri de doğru. Bunlar şimdi paralelden birbirlerine giriyorlar. Düne kadar seçim döneminde ağlayan 'cemaate, Fetullah Hoca'ya kötülük yapıldı' diye ağlayan Melih Gökçek değil mi? Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 'Hoca Efendi Hazretleri'nin yanına giden Bülent Arınç değil mi? İkisi de pisliğin içerisine batmışlar. Birisi rant pisliğine, diğeri de siyasetin çamuruna batmış."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız