SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yaz Döneminde Bitecek'

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Kalkınma Birliği (DOKAB) projelerinden en büyüklerinden birinin de Malatya'nın Arapgir ilçesinde uygulandığı bildirildi.

DOKAB'dan sorumlu Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, ilçenin Koru Köyü Berenge Mevkinde Kozluk Çayı yatağına yapılan köprü inşaatı yerinde inceleme yaptı. Köy Muhtarı Mehmet Özcan ve köylüler, köprünün biran önce bitirilmesini istediler.

Kaymakam Engin Aksakal ise mevsim şartları nedeniyle çalışmanın sıkıntıya girdiğini belirterek, "Önemli eksiklik çıkmazsa Haziran ayı sonlarında köprüyü gerek çevre köylerin gerekse Koru ve Arapgir'in hizmetine sunmuş olacağız. Yapılacak köprünün ekonomik, sosyal, kültürel, üretim teşvikli olacağı kanısındayız" diye konuştu.

Muhtar Özcan da, "Bu köprü 2007 yılında 1 milyon YTL'ye ihale edilmiş. İlgili firma ihalenin geç yapılıp mevsimin daralması ihtimaliyle inşaatına devam edilen köprünün 2007 yılında bitirilemediği görülmüştür. Bu yılın yaz döneminde bitirilmesi planlandı" dedi.

Bu arada, Arapgir ilçesinin 2007 yılı yatırım programı çerçevesinde, AB destekli DOKAB yatırımı Arapgir'in Koru Köyü'nde gerçekleştirildi. Arapgir'in en büyük köyleri arasında bulunan Koru Köyü’nün üzümcülük sektöründe iyi bir yeri olduğu ve yapılan proje ile ilçede üzümcülük sektörünün daha da yaygınlaştırılacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız