SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yaza da Zor Gibi!

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:00:40
Bu Yaza da Zor Gibi!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırmakta olduğu Nikah Sarayı'nın temel atma töreninde açılış tarihi Haziran 2014 olarak açıklanmasına rağmen, inşaat tamamlanamadığı için bu süre uzarken, son olarak iç yapım ve peyzaj için düzenlenen ek ihalenin ertelenmesiyle,yeni  ihale yapılsa bile işin yaz sonundan önce bitirilemeyeceğini ortaya koydu.

TEMEL ATILINCA:  HAZİRAN 2014

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Fahri Kayahan’da yaptırmakta olduğu Nikah Sarayı için 10 Mayıs 2013 tarihinde temel atma töreni düzenlenmiş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da töreni katılmıştı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya’nın gelişmesine ve kalkınmasında yeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir de Malatya’nın bu gelişmesine artı bir değer ve ayrı bir hız katacak. Bu temelini attığımız projenin yapım süresi 500 gündür. Yatırımcı firmamız ile görüştük. İnşallah bir yıl içerisinde burayı bize teslim edecekler” demişti. Temel atma töreninde son konuşmayı yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, müteahhit firma yöneticisinden 2014 Haziran ayında Nikah Sarayı’nın açılışının yapılması sözünü almıştı.

MART 2015:  NİKAH YAZ AYINDA

Nikah Sarayı ile ilgili olarak son durum hakkında geçtiğimiz günlerde bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, “Bizim aslında çevre düzenlemeleri kaldı. Aslında iç mimarisi tamamlandı. İç ve dış mimari çevre düzenleme ihalesi vardı. Çevre düzenlemesi de yaklaşık 2 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanır diye düşünüyorum. Yaz aylarında İnşallah nikahlar kıyılır. Gerçekten çok güzel bir bina oluyor. Kaliteli ve estetik bir bina oluyor. Güzel ve örnek bir eser oluyor” ifadelerini kaydetmişti.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ: İHALESİ ERTELENDİ

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesindeki ihale ilanları bölümünde Nikah Sarayı iç dekorasyon ve peyzaj düzenleme işini kapsayan  “Bina içi ve peyzaj düzenleme yaptırılacaktır” başlıklı Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ait ihalenin ertelendiği belirtiliyor. Söz konusu ihalenin 27 Şubat 2015 tarihinde yapılması gerekirken, ertelenerek 12 Mart 2015 tarihine bırakıldığı kaydediliyor. İhale ilanında işin süresi 150 gün olarak (5 ay)  belirtiliyor. Bu durumda Nikah Sarayı’nın Ağustos 2015 tarihinde bitmesi bekleniyor.

FOTO: Nikah Sarayı’nın temeli 10 Mayıs 2013 tarihinde atılmış ve açılış tarihi Haziran 2014 olarak açıklanmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız