SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eleştirilere Üzüldüm Ama.."

0
Güncellendi - 2020-06-25 01:47:36
A- A+ PAYLAŞ

"BİLDİĞİMİZ YOLDA İLERLEYECEĞİZ.." Toplamda 106 iş makinası ve araç alan Büyükşehir Belediyesi, araçları etap etap teslim alıyor. Birinci etapta 47 iş makinası ve aracı filosuna katan Büyükşehir, ikinci etap teslimatı olan 41 iş makinası ve aracı da bünyesine kattı. Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ bünyesinde kullanılacak araçlar için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir tören düzenlendi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Şirket Genel Müdürleri, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

“Nasıl bir düzlem içerisindeyiz ki…”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iş makinası aldıkları için eleştirildiğini belirterek, “Hakkaten nasıl bir düzlem içerisindeyiz ki iş makinalarının eleştirildiği bir yapıyı görebiliyorsunuz” dedi.

Yeni iş makinalarının hizmete alınması nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, alınan iş makinalarının insana hizmet edeceğini vurgulayarak, “Ama bazen bunların eleştirildiğini gördüm, üzüldüm” diye konuştu.

“Eleştirilere üzüldüm ama bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törende, iş makinalarını eleştirdiğini söylediği muhataplarına yönelik olarak şöyle konuştu: Bu araçlar insanlara hizmet, memleketin insanlarına hizmet, hizmeti de kaliteli, nitelikli, sürekli ve hızlı bir şekilde götürme amacına matuftur. Ama bazen bunların eleştirildiğini gördüm, üzüldüm. Hakkaten nasıl bir düzlem içerisindeyiz ki iş makinalarının eleştirildiği bir yapıyı görebiliyorsunuz. Ama herkes şunu bilsin ki biz hak bildiğimiz yolda dosdoğru emin adımlarla ilerleyeceğiz”

"Daha verimli çalışacağız"

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarından bahseden Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin bünyesine kattığı iş makinaları ve araçlarla sahada daha verimli çalışacağını söyledi.

Üçüncü etabı Temmuz ayı içerisinde teslim alacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Son etabımızın büyük bölümü toplu taşıma araçlarımızdan oluşuyor. 88 aracımızı teslim aldık. Bu araçlarımızın hepsi sahada çalışmaya başladı. Geriye dönüp baktığımızda makine parkımızın büyük bölümü çok yaşlıydı. Bu yaşlılığa bağlı giderler sürekli karşımıza çıktığı gibi saha çalışmalarımızda aksıyordu. Optimum ölçüde bu tabloyu ortadan kaldırmak için bu yenilemeyi yapmak şarttı. Yıllık 15 milyonun üzerinde bu yaşlılığa bağlı parça ve yenileme giderimiz vardı. Hizmet akışını aksatması da cabası. Şimdi tablo değişti. Hizmete koşar adım gideceğiz. Bu güçlendirmeyle makine parkımızın yüzde 50’sini yeniledik. İş verimliliğini artırdık. Hizmetin altyapısını oluştururken, yatırımları da artırdık. Lisanslı Depoculuk, Millet Bahçesi, Yeni Fuar Merkezi, Ekmek Fabrikası gibi yatırımları Malatya’ya kazandırıyoruz. Güney-Kuzey Kuşak Yollarıyla Malatya’nın trafiğini rahatlatacağız. Devlet yatırımlarımız olan Battalgazi Devlet Hastanesi, yeni Çevre Yolu ve Adliye Sarayı gibi yatırımları yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

"İş güvenliği noktasında gerekli tedbirleri alalım"

Başkan Gürkan, “Yeşilyurt Belediyemizde bir işçimizi menfur bir kaza sonucu kaybettik. Yine Anayurt yolumuzu açarken bir işçimizi kaybettik. Acı hadiseler. İş güvenliğini alma noktasında herkes gerekli hassasiyeti göstermeli ve gerekli tedbirleri almalıdır. Araçları çok dikkatli kullanmamız gerekiyor. Araçların temizliğine bakımına gerekli hassasiyeti göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardında 41 araç daha Büyükşehir Belediyesinin filosuna katıldı.

Büyükşehir Belediyesine alınan 2. Grup Araçları:

1-         18 adet 4*4 kabinli kamyonet

2-         17 Adet 4*2 Çift Kabinli Kamyonet

3-         2 Adet Cenaze Aracı

4-         3 Adet Forklift

5-         1 Adet Soğutma Sistemli Kamyonet

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • mehmet ali (3 yıl önce)
    malatya elden gidiyor neden biliyormusunuz su faturalarını takip ediyormusunuz bu gün veya herzaman her ay faturya bakıyoru içtiğimiz su ile atıksu aynı artı çvg adı altında 10 tl insanları sömüren bu işkenceye bir Malatyalı olarak vatandaş neden hesap sormaz nasıl olsa süsle milletin gözünü boyuyan bu yerel yönetim işi artık maddiyata dökmüş ben şahsım yerel yönetime hakkımı helal etmiyorum içme suyu hariç atıksu sayaç bakım parası çtv adı alınmış ücretleri haram ediyorum allah bildiği gbi yapsın belediyeyi başka söz yoktur.DUY SESİMİZİ SELAHATTİN GÜRKAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Gazi (3 yıl önce)
    1,8 milyar borçla belediyeyi devraldık diye büyük boy ilanlar vereceksin sonra,çevre yolunda acilen en az on yerde köprülü kavşak yapılmasi gerekirken buralara dokunmayacaksın,buna benzer büyük yatırım gerektiren işlere dokunmayacaksın,paraları araç parkına sactiktan sonra elestirilince ne oluyor diyeceksin, artık ben de size diyecek bir şey bulamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    başkan eleştirenler senin sözünden dolayı eleştiriyor. bir yıl önce kendin söyledin mevcut araçlar yeterde artar diye, şimdi çıkmış yeni araç alıyorsun. söylediklerinle yaptıkların birbirini tutmuyor. bizde doğal olarak eleştiriyoruz ve kızıyoruz. konuşurken biraz ölçülü ve tutarlı olmak lazım. neyse sonuçta politikacısınız farklı birşey beklemekte yanlış olur herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Çalışmalarınızı tebrik ediyorum. Lakin bu motaş ne zaman normalleşecek.. 11 B Hatı hala normal sefere dönmedi. Yüz akı durakta otobüs beklemekten inanın psikolojimiz bozuluyor. Amaç belediyenin tasarrufu ise beladiye halka hizmet eden bir kurumdur. Hizmette tasarruf olmaz. Buradan sayın başkanımıza sesleniyorum, ne zaman normal hat durumuna geçilecek?Madem Covid19 normalleri niye belediye uygulamıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (3 yıl önce)
    Başkan bu araçları kullanan personelerin artık trafikte havanlarından geçilmez ailelerini düğünlere pikniklere akşam oturmalarına daha havalı götürürler. Kısacası devletin imkanlarını en havalı şekilde kullanırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Leandro (3 yıl önce)
    Enbuyuk hayalkirikligi selahattn gurkan adamlar metro alt gecit ust gecit koprulu kavsaklar actiginda bile boyle şaşalı torenler duzenlemiyolar buda arac almis onu hizmet diye yutturmaya calisiyor yerse tabi sahipsiz sehrin komik siyasetcileri
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    eleştirileri lütfen eleştirmeyin sayın gürkan. eleştirilere kulak vermeniz lazım bence. sayın gürkan bakın. malatyada hakbur üstü kişiler kaçan kaçana malatyayı hep terk ediyorlar. malatyaya göç edenlere bakın halbur altı insanlar. sizin en büyük projeniz. malatyada göç eden inları durdurmak. buda nasıl olur sosyal aktivitelerle. ve malatyamıza yapacağınız projelerle. TUİK raporlarına bakın bi malatyada malatyalı kalmamıi %43 malatyalı % 53 çü de dışardan gelmiş. yani malatyada malatyalı kalmamış. kaçan kaçana. gelenden çok giden var. önce bunları durdurun
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış (3 yıl önce)
    Hani malatyada arac fazlası vardi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi borç içinde,daha önceki belediye başkanı Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat borç bırakıp gitti diyen sizlersiniz ben değilim, Allah aşkına kimse kimseyi kandırmasın kimin ne olduğunu inanın halk çok iyi biliyor,lakin ben her defasında söylerim ve yine söylüyorum Malatya hak ediyor,ben engelli olarak bulunduğum mahalledeki trafik sinyalizasyon sisteminin yapılması için defalarca cumhurbaşkanlığına şikayet etmeme rağmen bir Allah'ın kulu gelip ilgilenmedi,lâkin bu işin peşini bırakmayacağım.Şunu iyi bilinki,iyi bilinsin ki gelen gideni aratmaz, bunlar belediye başkanı olsun bakan olsun, milletvekili olsun. Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasar (3 yıl önce)
    Malatya haber olarak tarafsız haber yaptığınıza hep inandım. Ama kaç gündür belediyeyi öven haberler var. Şimdi bu çaresizliği başarı gibi anlatan Selahattin gurkani da umarım haklı olarak elestirirsiniz. Geldiğinden beri kendinden öncekileri eleştiren , yaptıgi herşeyi anlatırken beni alkislamadiniz, alkislamayanin eli kırılsın muhabbetine donderen bu başkana birisi çıkıp demiyor ki, o kadar güzel eleştiriyorsun ama belediye de değişen birşey yok. Halen işe gitmeden maaş alanlar , halen istediğine ihale verenler , şehre birşey kaymayan vizyonsuz işlere sponsor olmalar vb. Sosyal hayatın olmadığı , suyun barajın olduğu bir şehir var elinizde. Neden insanlara ve gelecekteki Malatya'ya yatırım yapmıyorsunuz diye soran da yok. Velhasil kimseyi eleştirmesin, koltukta ne zaman süresi biter de secilmezse ( bunun gitmesi de çok zor) o güne kadar keyfine baksın. Yesin içsin. Malatya ne yazikki şimdiye kadar ne akpartiden , ne refahtan, ne CHP den, ne mhp den düzgün bir belediyecilik gormedi. Yaşım 40 hepsini de gördüm yasadim
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 yıl önce)
    Başkan eleştirenleri düşman olarak görmekten vazgeçmeli. Eleştiri bedava danışmanlıktır geliştirir. Kendisinin ne dediğini hiç düşünmüyor hep karşıyı suçluyor. Araç töreni yaparken Yeşilyurta işçi ölümü üzerinden laf sokuyor. Eski araçları borçları konuşurken aslında kendisinin de partisini ve eski başkanları eleştirdiğinin farkında değil. Men dakka dukka.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Sayın başkan akla göze beyine dokunur icraat istiyoruz. Mesela yeni yerleşim alanları yeni banliyöler yeni merkezler gibi.Elbetteki makine ihtiyaçtır alınmalıdır.Ancak biz farklı bir malatya farklı bir büyükşehir istiyoruz.Şehri gerçekten büyükşehir gibi gösterecek icraatlar lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Selo başakn adamınsın sen bu işi biliyorsun bildiğinden çayma sen hak geçirmezsin sen sayg..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Merak ediyorum milyonlar milyarlar verilerek alınan araçlar gerçekten çok mu acildi bu birinci sorum ikincisi de arkadaşlarında dediği gibi geldiğinizde belediyenin borçları yüzünden kiralık araçları gönderiniz ki buna bende sevindim ama madem belediyenin o kadar borcu vardı sıfır araç almak nedir... Ayrıca milletin vergileri ile alınan araçlarda ki şoför arkadaşlar kepçeleri ölümüne kullanıyorlar dikkatli ve saygılı bir tek şoför görmedim henüz bu da ayrı bi mesele.Bir diğer konu ise çevreyolu altına yada üstüne hizmet yok iken o kadar para dökmenin ne anlamı var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Sn Başkan araçlar hayırlı ve hayırlara vesile olsun.Bu araçlar 83 milyon vatandaşımızın malı çok itinalı kullandırılmalı,kullananlar da esirgemeli. Kul hakkı olduğu unutulmamalı.Sn Başkan mahallemizde 10 metrelik asfalt tamiri 6 kişi ve araçlarla 3 günde yapıldı.İyi çalışanları tenzih ederim Ancak aldıkları parayı hak etmeyen yetkili yetkisiz bir çok çalışan belediyemize ülkemize ihanet ediyor.Malatya’mızda trafik büyük sorun yıllarca ihmal edildi sizin döneminizde de önemli bir gelişme yok.Yine otopark kanayan yara zamanında tedbirler alınmamış hala durum farklı değil.Sosyal ve kültürel faliyetleriniz yeterli değil.Şehir içinde yıkılacak okulların yerleri iyi değerlendirilmeli.Şehrimizde her branş dalında şehrimizi temsil edecek gençlerimizi özendirecek üst düzey liglerde oynayan kulüpler organize etmeliyiz (Basketbol,hentbol,veleybol,jimnastik,güreş,boks,eskirim atletizmi v.b gibi) tesisler üretmeliyiz.Sizin iyi bir ekiple dünyanın güzel şehirlerini gezip Malatya’mıza uygulanacak projeler geliştirmenizi özellikle Moskova’nın metro sistemi incelenip Malatya’ya yüz yıllarca hizmet verebilecek toplu taşıma sağlıklı kentleşmeyi kolaylaştıracak büyük işlerin peşinden koşmanızı bekliyoruz.Canı gönülden başarılı olmanızı temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysi (3 yıl önce)
    Elli metre yolda yarış yapanlar yüzünden yolun ortasındaki binaya dalıyordum
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    Bunlar göz boyama geldıgınde kasada para yok deyım kıralanan araçları gönderen ben deyiıldım
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (3 yıl önce)
    Başkan artık şu rakamlarla aranızı düzeltin. Ve lütfen Malatya’yı doğru bilgilendirin.Göreve geleli 1,5 yıl oldu güya makinalara her yıl 15 Milyon tamir bakım parası ödeniyormuş?Bu abartılı ve şişirilmiş beyanlar artık bu şehri hesap bilmez saf sanmak..Yapmayın!Tutmuyor artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (3 yıl önce)
    Malatyahaber sitesinde Büyükşehir Belediyesi ile ilgili son bir kaç günde çıkan haberlere bir bakar mısınız? Belediye Meclis Salonu İhalesi Sonuçlandı... Danışman üzerinden basına ayar verme gayreti... Kaldırım İhalesi Sonuçlandı... Parkometre Uygulaması Yeniden Başladi... Araç Alım Töreni... Ben hiç bir şey demiyorum. Evet koca büyüksehir Belediyesinin 2020 yılındaki vizyonu bu. Ankaraya, Eskişehire, Gaziantepe, Konyaya, Kayseriye bakın demiyorum, Ankara/Altındağ Belediyesine, Gaziantep/Şahinbey Belediyesine bir bakın. Sonra oturup nerde yanlış yaptık diye hep birlikte düşünelim. Gerçekten suçu sadece Selahatyin Gürkana atmak doğru degil. Küme düsme hattında olan sadece YMS değil, topyekün Malatya. Ölmüşüz ağlayanımız yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeyhamit (3 yıl önce)
    Selahattin Başkan Büyükşehir Belediyesine aday olurken tek bir proje açıklamadı. Sadece en büyük projem Sosyal Entegrasyon dedi. Bence Malatyalılar Selahatin Başkana açık çek verdiler. Açık kredi. Ama 1,5 sene oldu sanki çek karşılıksiz çıktı. Ben bu sonsuz krediye yakışacak projeler duymak istiyorum. A. Hamit Bey gerçekten haklı. Çarşıdan Belediye 2 km. Ama arabayla 20 dakikada gidemiyoruz. Hele akşama doğru tam bir çile. Ortada bir otopark projesi bile olmaz mı? TOKİ Bölgesi her geçen gün varoşlasıyor. Yazık günah değil mi? Malatya tek merkezli bir kasaba görüntüsünden nasil kurtulacak. 2 misafirim geldiğo zaman vallahi şehir merkezini gezdirmeye utanıyorum. Her gün onlarca avukat şehir dışından günübirlik gelip gidiyor. Bir işhanında adalet arıyorlar. Her gün rezil oluyoruz. Bir Büyükşehir Belediye Başkanında bu yaralara derman olmasını bekliyoruz. Halâ Bakırcılar Çarşısına demir Doğramacılardan dolayı girilemiyor. Araba almıslar, kaldırım ihalesi sonuçlanmış. Ya soruyorum bu Malatyanın hangi derdine derman olacak. Ha şunu da söyleyeyim Sosyal Entegrasyon önce Belediyenin içinde başlar. Personel Başkana, Başkan personeline güvenecek. İç huzur olmadan bu söylediklerim sadece hayal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)
    Şimdi kasasi dolacak mi acaba belediyenin umarim borçları kapatır başkan çünkü biz daha bir hizmet görmedik
    0
    0
    Yanıtla
  • A. Hamit (3 yıl önce)
    Selahattin Başkanım ben sizden bu memleketin çocukları ve gençleri için nasıl bir Malatya tasavvur ettiğinizi duymak istiyorum. Kadinlarımıza, yaşlılarımıza, engelli kardeşlerimize nasıl daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir yaşam imkanı sunabileceğinizi dinlemek istiyorum. Halâ yılda bini geçmeyen yabancı turist sayısını kısa vadede on inleri orta vadede yüzbinleri bulmasını sağlayacak projeler dinlemek istoyorum. Ben sizden çiftçimizin derdine çare olabilecek projeler duymak istiyorum. Yok kaldırim ihalesine çıktık, yok araç aldık. Ya bu rutin Belediyecilik Hizmetleri dışında ne yaptın ve ne yapacaksın onu anlat. Bırak personlin maaşıyla, mesaisiyle nebilem neyiyle uğraşmayı. Malatyayı şaha kaldıracak vizyon projelerinle gel bize. Ama bu ekiple çok zor. Zor ama mümkün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selehattin baskan çalışkan bir adam ama ekip hantal işbilmez ehliyetsiz adamlarla dolu ne yapsın adam olan bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ser (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ne yapsın diye bisey yok gençleştirsin yaşlılardan bisey olmaz başkanın yanında bir çok vizyon sahibi proje üretebilecek liyakatli kişiler var.emeklilerden olmaz bu iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısı kentli (3 yıl önce)
    ne iyi ettiler de yeni iş makinaları aldılar çünkü kiralıkların yaptığı yolsuzluğu hiç kimse yapmadı az mazot götürmediler fazla fazla yazdılar çalışma saatlerini ve yatan iş makinasına kamyona kira aldılar ama kamyon kepçe belediyede çalışırken piyasada müteahhitlere çalıştı mazot belediyenin malzeme belediyenin sonuç belediyenin kasası booşşş
    0
    0
    Yanıtla