SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl 13 İlçede Düzenledik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘En Sevgiliye Özlem Şiirler” yarışmasında il birincisi belirlendi. 

2 yıl önce Doğanşehir ilçesinde başlatılan yarışma bu yıl 13 ilçede gerçekleştirildi. Bugün düzenlenen il finalinde ise yarışmada lise ve ortaokul kategorilerinde il birincileri belirlendi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen il finaline Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şiir yarışmasına geçilmeden önce tüm ilçelerde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından tablet bilgisayar hediye edildi. Juri üyelerine de plaketin takdim edildiği yarışmada ilk olarak söz alan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, “Yarışma 2 dalda ortaokul ve lise dalından düzenlenmiş, okullarda dereceye giren öğrencilerimiz Okul Aile Birliklerince ödüllendirilmiş olup, okul birincileri ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilmiş, ilçe milli eğitim müdürlükleri yarı final ve final olmak üzere dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirmiş ve ilçe birincilerini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmişlerdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 gün önce yarı finali yaptık. Ortaokul ve lise dalında 6’şar öğrencimizi finale davet etmiş bulunmaktayız” dedi.

“Ey Sevgiliye Özlem Şiir Okuma Yarışması’nın 2 yıl önce Doğanşehir ilçesinde başlatıldığını belirten Söylemez, bu yıl yarışmayı 13 ilçede düzenlediklerini belirterek, “Allah nasip ederse, gelecek yıllarda muhteşem finali Malatya’mızın ev sahipliğinde bölge illeri de kapsayacak şekilde planlamış durumdayız” diye konuştu.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ise Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak kentin tanıtılması, kültürel değerlerin yaygınlaştırılması ve dolaylı da olsa ilin ekonomisine katkı sağlamak için dönem dönem etkinliklere imza attıklarını söyledi. Akın, “Toplumumuzun kültürel ve inanç değerlerinin aynı temel noktası tabi ki Peygamberimiz ve Peygamberimize olan sevgimiz. Bu noktada bu şiir yarışmasını düzenledik. Özellikle genç nesil tarafından Peygamberimizin tanınması ve örnek olarak alınması noktasında inanıyoruz ki, bu zihinlerimizde bir etki bırakacak ve ileriki yaşamlarında da özellikle peygamberimizin hayatının örnek alınmasında bize ciddi katkılar sunacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından finale kalan öğrenciler en güzel özlemlerini en sevgili için dile getirdiler. Yarışma sonunda Lise kategorisinde Battalgazi ilçesinden Burak Aydoğan birinci olurken, ikinciliği ise Yeşilyurt’tan Egemen Doğu Kızılaslan ve Miraç Atılgan elde etti. Üçüncülüğü de Darende ilçesinden Deniz Karagülle kazandı. Ortaokul kategorisinde ise birinci Yeşilyurt’tan Merve Erol, İkinciliği Battalgazi’den Esra Emer üçüncülüğü ise Arguvan’dan Ilgın Çelik kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız