SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıl 24 Eser Çıktı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmaları tamamlanırken, 24 tarihi eserin gün ışığına çıkarıldığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, merkez Orduzu beldesinde bulunan Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazıların yaklaşık iki ay sürdüğünü belirterek, "İtalya La Spainza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcella Frangipane başkanlığında yürütülen kazılarda, Eski Tunç Dönemi'ne ait 24 eser bulundu ve Malatya Müzesi'ne teslim edildi" dedi.

Bu yıl üç ayrı bölgede kazı yapıldığını, batı tarafından Eski Tunç ve Orta Tunç Dönemi'ne ait bölümde kuzey tarafındaki Geç Hitit Dönemi'ne ait eserlerin çıkarıldığını bildiren Özbay, "55 küçük kasa etütlük seramik parçaları, 1 küçük kasa taş parçaları ve 6 küçük kasa da insan ve çeşitli hayvanlara ait kemik bulunmuştur. Eski Tunç ve Geç Hitit Dönemi'ne ait, iğne, mühür baskı, ok ucu, vazo ve küp olan toplam 24 adet envanterlik eser de Malatya Müzesi'ne teslim edilmiştir" diye konuştu.

Aslantepe Höyüğü'nün turizme açılması için açık hava müzesi yapılması noktasında ihale yapıldığını hatırlatan Derviş Özbay, dünyanın ilk sarayının burada yer aldığına ve dünyada ilk devlet anlayışının burada ortaya çıktığının daha önce bulunan mühürlerden anlaşıldığına dikkat çekti. Özbay, "Kış şartları nedeniyle şu anda açıktaki eserlerin üzeri kapatıldı. İlkbahar ayıyla birlikte burada açık hava müzesi çalışmalarına devam edilecek" dedi.

Özbay, Aslantepe Höyüğü'nün açık hava müzesine dönüştürülmesiyle daha fazla yerli ve yabancı turiste ziyaret imkanının sağlanmış olacağını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız