SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yıl da Şenlik Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri bu yıl da yapılmıyor.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Eylül ayının bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi ve Ramazan Bayramı'ndan sonra da havaların soğuması ve akşamki şenliklerin soğuk ortamda ilgi görmemesi, ayrıca ekonomik kriz nedeniyle bu yıl şenlikleri yapmamayı düşündüklerini söyledi. Ramazan Bayramı'nda sonra sadece üzüm yarışmasının yapılmasının planlandığı, bununu de henüz kesinlik kazanmadığı bildirildi.

Bağbozumu Şenlikleri, 2008 yılında da yapılamamıştı. Gerekçe olarak o sıralarda Arapgirli işadamı Mehmet Ali Aydınlar'ın oğlunun vefatı gösterilmişti.

Bu arada, İstanbul'un Ataşehir ve Küçükçekmece ilçeleri ile Arapgir ilçesinin kardeş ilçe olma konusunda girişimlerde bulunduğunu söyleyen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, "Ataşehir Belediye Başkanı sayın Battal İlgezdi, Arapgirli hemşehrimizdir. Küçükçekmece Belediye Başkanı sayın Aziz Yeniay da Malatya merkez Konak Kasabası'ndan. Her iki hemşehrimiz belediye başkanı ile Arapgir'in Ataşehir ve Küçükçekmece'nin kardeş ilçe olmaları konusunda istişarelerde bulunduk. Muhtemelen iki ilçe ile kardeş ilçe olacağız" dedi.

Kardeş ilçe olma durumunda ilçeler arasında sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan işbirliğinin gelişeceğini, bu nedenle kardeş ilçe konularına önem verdiklerine dikkat çeken Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu, bu konuda önümüzdeki günlerde gelişme olunca kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız