SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Hedef 10 Bin Kişi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:25:22
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından “Semt Konakları Yaz Okulu Final Etkinlikleri” programı düzenlendi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fiziki yatırımları önemsedikleri gibi kültürel faaliyetleri de önemsediklerini vurgulayarak, “İnsana dokunmak, gönüllere dokunmak en büyük hedeflerimizden bir tanesi” dedi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, daire başkanları, şube müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi, şehrimize yaptığımız yatırımlar kadar önemsiyoruz. Bu hizmetlerin her iki boyutunu dengede götürmemiz şart. Dolayısıyla Malatya’da fiziki yatırımların, kalkınmanın, altyapının önemi ne kadar fazlasıyla, bunlar nasıl temel vazifemizse; çocuklarımıza, gençlerimize ve bütün hemşerilerimize ulaşmak, onlar için kültürel-sosyal-sportif anlamda mekanlar üretmek ve çocuklarımızı eğitebilmek de bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi.  Yani insana dokunmak, gönüle dokunmak. Dolayısıyla 2009 yılında bize vermiş olduğunuz görevle birlikte bu alanda da çok önemli çalışmalar yapıldı. Ve bugün inşallah bunların semeresini birlikte izleyeceğiz” dedi.

5 semt konağı ve 2 eğitim merkezi ile birlikte 15 adet Çok Amaçlı Sosyal Tesisi (ÇAST) de hizmete sunduklarını anımsatan Başkan Çakır, “ÇAST’ları STK’lara tahsis etmiş bulunuyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Öncelikli amacımız nedir; daha çok insana ulaşmak. Gerçekten sosyal medya inanılmaz şekilde çocuklarımızın zihnini bulandırıyor. Çocukların derse odaklanmasını, aile ile iletişimini dahi adeta yok ediyor. Bu vesileyle çocuklarımızı mutlaka o sosyal etkiden, ağdan kurtarmamız lazım. İnternetin faydalı taraflarını alarak öbür, zararlı taraflarından çocuklarımızı kurtarmamız gerekiyor. Aynı zamanda bu çocuklarımız sadece okul eğitimi ile kalmamalı. Çocuklarımıza bir yandan kendi eğitimleri ile ilgili bilgileri öğretmenlerimiz sunarken bin yanda da bu çocuklarımızın hem özgüvenlerini arttırılması; aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlamak ve topluma daha fazla katkı sunmasını, faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak en büyük amacımız. Bu vesileyle bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Çocuklarımız sosyal mekanlarımızda özellikle sanat kursları, müzik enstrümanlarının öğretilmesi gibi hobi kurslarına katılıyorlar. Dolayısıyla çocuklarımız dersle sınırlı kalmayacak biraz daha sosyal yönden, özgüven anlamında faaliyetlerden yararlanabiliyorlar. Bu durum, aile ile ilişkilerine yansıyacak, çocuğun psikolojisine de yansıyacak. Bu evlatlarımız inşallah gelecekte hem ailelerine faydalı olduğu gibi hem de topluma birer faydalı birey olarak yetişecekler” diye konuştu.

Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinden yararlanan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu vesileyle bütün çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Ailelerimize de teşekkür ediyorum. Çocuklarını buraya gönderiyorlar, biz de hassasiyetle çocuklarımızın hem değerler eğitimi alması noktasında hem toplumsal davranış anlamında elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Öğretmenlerimiz, görev alan tüm yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra inşallah bu çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Geçen yıl 165 kurs düzenlemişiz; 8 bin civarında hemşerimiz katılmış, bu sene inşallah 10 bini aşan hemşerimize ulaşmak hedefimiz. Semt konaklarımız, çok amaçlı sosyal tesislerimizle birlikte düşündüğümüz zaman inşallah daha çok hemşerimize ulaşmış olacağız. Bir kez daha tesislerimizden yararlanan tüm hemşerilerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra semt konaklarındaki yaz okulu faaliyetlerine katılan çocukların gösterileri sahnelendi. Müzik dinletisinin de sunulduğu programda, yaz okulu faaliyetlerinde başarı sağlayan her semt konağının birincilerine çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız