SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yıl Malatya'da Bir İlk Yapılacak..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin '91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyası'na gelir sağlanması amacıyla başlatılan kağıt toplama kampanyası tüm okullarda yaygınlaştırılacak. Ayrıca kampanyaya destek için Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik yapıldı. Bu arada törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bu yıl ilk kez ders yılının biteceği gün İnönü Stadı'nda, okul birincilerinin ödüllendirileceği bir tören gerçekleştirileceğini söyledi.

91 Bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma Kampanyası'na destek amacıyla Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda bir etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul bahçesine kurulan standlarda kampanyaya gelir için çeşitli yiyecek ve giyecekler satışa sunulurken, diğer tarafta da okulda öğrencilerin yapmış olduğu resim ve seramik ürünleri sergilendi. Öğrencilerin folklor gösterisi yanında, müzik dinletisi de sunduğu etkinlikte konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin çok önemli olduğunu bildirerek, herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini belirtti.

"HAYRANLIKLA SELAMLIYORUM.."
Vali, "Burada çocuklarıyla bir bayram coşkusunu yaşayan büyükleri görüyoruz. Burada hepimizin yüreğini heyecanla dolduran yüreklerinde, gözlerinde güneşin doğduğu çocuklarımızı görüyorum. Ve 91 bin dev öğrenciyi saygıyla, hürmetle, hayranlıkla, hatta hatta gıptayla selamlıyorum. Onların ana babalarını, öğretmenlerini saygıyla selamlıyoruz.

Gerçekte çocuklarımız Malatya'da bir destan yazıyor. Bu çocuklarımızla ne kadar gurur duysak az. Bu çocuklarımız burada yaşamayı, hayatı, Malatya'da yaşamayı bizler için daha anlamlı hale getirdiler. Bizlerin yaşamlarına büyük renk katkılar, büyük mutluluk kattılar.

Türk milleti olarak vatanımızı çok seviyoruz. Çünkü bu vatan bizlere başta ulu önder Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimiz, bütün ecdadımızın kanları, canları pahasına bıraktıkları kutsal emanettir."dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, eğitime yapılan yatırımı insana yapılan yatırım olarak kabul ettiklerini söyledi. Akın, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun gelişiminin de kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

MALATYA'NIN MEZUNİYET TÖRENİ..
Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Bulut, törende yaptığı açıklamada, milli eğitim camiası olarak projelerinden bahsetti. Ahmet Parlak İlköğretim Okulu'nun şimdiye kadar 100 ton kağıdı toplayarak sattığını bildiren Bulut,bu okulun başlattığı kağıt toplama kampanyasının yaygınlaştırılacağını, Afra Alışveriş Merkezi'nin yardımıyla okullara 100 bin adet poşet dağıtarak, hem okullardaki hem de evlerdeki kağıt ürünlerinin toplanacağını kaydetti. Bulut, okulların tatil edileceği gün okul birincileri için toplu olarak İnönü Stadı'nda bir tören düzenleneceğini aktardı. Bulut, ayrıca öğrenciler arasında yaptırdıkları bir anketin sonucuna göre, pop sanatçısı Keremcem'in de, kampanyaya katkı için konser vereceğini bildirdi.

Okul Müdürü Doğan Dinçer de, 91 bin dev öğrenci kampanyasına katkı amacıyla düzenledikleri etkinlikleri, okulun veli, öğrenci, yönetici ve öğretmen işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini kaydetti ve ayrıca okulla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, Belediye Başkanı Akın ve Milli Eğitim Müdürü Bulut daha sonra, resim ve elişi sergisini açtı. Sergiyi dolaşan Daşöz ve Akın, okulun arka kapısından çıkışlarında proje için temsili olarak birer adet tuğla koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız