SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Yıl Sadece 5 Proje!

A- A+ PAYLAŞ

Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) Projesi kapsamında İŞ-KUR aracılığı ile geçen yıl açılan 41 projede 927 kişi istihdam edilirken, bu yıl kaynak yetersizliği nedeniyle sadece 5 proje açılabildi.

İŞ-KUR UNUTULDU!
Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl açılan toplam 41 proje soncunda 927 kişi, milli eğitim, kaymakamlıklar ve çeşitli belediyelerde istihdam edilirken bu yıl sadece 5 projenin açıldığı öğrenildi.

AKP’li vekillerin haftada bir düzenlediği nöbetçi vekil toplantılarında halkın sorunlarını dinlemeden önce yaptıkları basın açıklamasında, sürekli Malatya’ya yapılan yatırımları anlatmalarına karşın, bu yıl kaynak yetersizliği nedeniyle Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bu yıl sadece 5 projenin hayata geçirildiği öğrenildi. Geçen sene 25 belediye, 9 kaymakamlık ve 7 tanesi de Milli Eğitim ile olmak üzere hazırlanan 41 proje kapsamında 927 kişi açılan kurslar sonucunda nitelikli eleman olarak istihdam edildi. Ancak bu yıl sadece 5 projenin kabul edildiği belirtildi. Çeşitli ilçe ve belde belediyeleri, istihdam içeren projeleri İŞ-KUR’a sunmasına rağmen kaynak yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemedi.

Bir yetkili, konuya ilişkin olarak “Bu projeler için ödenek istedik. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle ödenek gönderilmedi. Başka şehirlerde hayata geçirilmeyen projeler olursa o kaynakları size göndeririz denildi. Oysa geçen sene hazırlanan 41 proje soncu 927 kişi istihdam edildi. Bunları çoğu da işlerinde çalışmaya devam ediyor’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız